Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hogy hogy az elnökök, miniszte...

Hogy hogy az elnökök, miniszterelnökök 99%-a férfi?

Figyelt kérdés

Úgy értem, van néhány női miniszterelnök is (pl: Ukrajna, Chile, Új-Zéland, Finnország, Litvánia stb) de az esetek többségében az országok vezetői mindíg férfiak. De miért van ez?

Tudom hogy régebben a nők nem tanulhattak például, de manapság már lehet, de még a parlamentekbe is kevesen vannak. Miért van ez?

Erre mindíg kíváncsi voltam.

2011. aug. 14. 10:35
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
82%

Obama elnök nem miniszterelnök, hanem elnök, sokkal nagyobb jogkörrel, mint egy miniszterelnök. Ettől függetlenül nyilván ő sem tehet meg mindent. Ha nagyon elkanászosodik, kinyírja a titkosszolgálat, erre már nem egy precedens volt. Amerika nem ilyen lenne, ha azoknak az elnököknek meg tudták volna védeni az életét!

A kérdésre válaszolva kérdéssel. Miért van az, hogy az útburkolók zöme is férfi? Miért nő a lakberendezők a fodrászok és a kozmetikusok zöme? Ugye ugye? :-)

Igenis vannak biológiai különbségek, nemcsak elsődleges nemi jellegeke vannak, hanem másodlagosak is. A férfiak általánosságban más szakmákban jobbak mint a nők és fordítva, merthogy nem egyformák.

Általánosságban elmondható, hogy a férfiaknak jobb a térérzékelése. Ezért tudnak általánosságban jobban vezetni autót, mint a nők. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden férfi jobban vezet mint bármelyik nő. Ez azt jelenti, ha 10 férfit és 10 nőt pontoznánk pl. autóvezetés terén, akkor a 10 férfi mindenképp sokkal jobb eredményeket érne el, mint a 10 nő, ugyanakkor lenne a nők közül is olyan, aki a 20 versenyző közül benne lenne a legjobb 5-ben.

A nők nagyon jók abban, hogy egyszerre több dologra tudnak figyelni. Figyelnek a gyerekre, közben főznek és beszélgetnek akárkivel de úgy, hogy nem látszik a beszédjükön egyáltalán, hogy ők most más dolgokra is figyelnek.

A nők és a férfiak különbözőek. Egyenjogúak, de nem egyformák! A feminizmus meg ugyanakkora baromság, mint a férfisovinizmus, felejtsd el.

A férfiakat jobban érdekli a politika, ezért több politikus is kerül ki közülük. Ennyi.

2011. aug. 14. 12:15
 12/22 anonim ***** válasza:
23%

"A feminizmus meg ugyanakkora baromság, mint a férfisovinizmus, felejtsd el."

Ez nem igaz, mert a feminizmusnak, mint a legtöbb mozgalomnak, több "iránya" van, és csak a szélsőségesek akarnak női felsőbbrendűséget (én ilyennel még sose találkoztam).

A feminizmus eredeti célja a női egyenjogúság, és ha valaki feministának vallja magát, nagy valószínűséggel erre gondol, és nem a felsőbbrendűségre.

2011. aug. 14. 12:21
 13/22 anonim ***** válasza:
50%

Ismered a mondást, minden nagy férfi mögött egy nő áll...

A férfi miniszterelnökök zömének van felesége... :))

Amúgy válaszolva a kérdésre azért, mert a nők nem tudnak elég jól hazudni, lopni, csalni... túl őszinték, túl nyiltak, túl egyenesek. Mindent megpletyiznének a barátnőkkel. Mindent inkább érzelmi alapon vennének. Nem háborúznának. Nem versengenének.

Ezek pedig mind részei a politikának...

Ámbár ha minden ország összes politikusa nő lenne, akkor talán egy békés, egyenjogú világban élnénk, harmóniában. De valószínű még a középkor szintjén. :)

2011. aug. 14. 12:26
 14/22 anonim ***** válasza:
53%

Nem azt mondtam, hogy a feminizmus ugyanaz, mint a férfisovinizmus, hanem azt mondtam, hogy ugyanolyan baromság, és ezt fent is tartom.

A férfisoviniszmus a férfiak felsőbbrendűségét hirdeti a nőkkel szemben.

A feministák meg állandóan összekeverik az egyenjogúságot és az egyformaságot. Férfiak és nők nem egyformák, hanem különbözőek. De sok gyökér nő erőlteti, hogy csak a himilimbi a különbség a két nem között, hát pedig nem!

Férfiak és nők egyenjogúak kellenek, hogy legyenek, de egyformák sohasem lesznek, soha nem is lehetnek, és nagyon nem volna jó, ha egyformák lennének. A két nem kiegészíti egymást, tökéletesebbé teszik egymást.

2011. aug. 14. 12:32
 15/22 anonim ***** válasza:

12:04

Igen a diszkriminációra gondoltam, nem tudom hogy lehet ezt másképp értelmezni. Ennek ellenére neked is igazad van, a nők természetüktől fogva nem valóak abba a politikai életbe ami férfiakra van formálódva: hierarchikus, trükköző, hataloméhes, bár pl közülünk férfiak közül is keveseknek van elég undora hozzá.

De a diszkrimináció bizony nagyban belejátszik, ha nőket tesznek posztokba csak bábnak rakják oda, hidd el rengeteg politikus szexuálisan beteg és a nőket nem képesek tisztelni mert csak a mellüket látják nem azt amit mondanak.

2011. aug. 14. 12:35
 16/22 anonim ***** válasza:

"Ámbár ha minden ország összes politikusa nő lenne, akkor talán egy békés, egyenjogú világban élnénk, harmóniában. De valószínű még a középkor szintjén. :)"

Vagy Angela Merkel-ek lennének mindenhol, és azt szorgalmaznák, hogy már a véleményed miatt is börtönbe kerülhess. A törvénykezést, igazságszolgáltatást és a végrehajtást pedig simán összekevernék, és kiépítenének egy elnyomó diktatúrát. Na jó, ez nem igaz a nőkre általában, de Angelából kiindulva...semmi nem elképzelhetetlen.

2011. aug. 14. 12:37
 17/22 anonim ***** válasza:
Férfiakat nehezebben zárnak börtönbe, nem úgy mint Timosenkot.
2011. aug. 14. 12:51
 18/22 anonim ***** válasza:
A hímek felsöbbrendûsége még mindig dominál. Viszont az óvodai alkalmazottak 99%-a nô.
2011. aug. 14. 13:22
 19/22 anonim ***** válasza:

"van néhány női miniszterelnök is (pl: Ukrajna, Chile, Új-Zéland, Finnország, Litvánia"

A pontosság kedvéért megjegyzem, ezek közül egyikben se nő a miniszterelnök.

2011. aug. 14. 13:33
 20/22 anonim ***** válasza:
Egyébként jelenleg 14 női kormányfő van pozícióban, ami jóval több mint 1 %
2011. aug. 14. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!