Hogy hogy az elnökök, miniszterelnökök 99%-a férfi?
Úgy értem, van néhány női miniszterelnök is (pl: Ukrajna, Chile, Új-Zéland, Finnország, Litvánia stb) de az esetek többségében az országok vezetői mindíg férfiak. De miért van ez?
Tudom hogy régebben a nők nem tanulhattak például, de manapság már lehet, de még a parlamentekbe is kevesen vannak. Miért van ez?
Erre mindíg kíváncsi voltam.
Obama elnök nem miniszterelnök, hanem elnök, sokkal nagyobb jogkörrel, mint egy miniszterelnök. Ettől függetlenül nyilván ő sem tehet meg mindent. Ha nagyon elkanászosodik, kinyírja a titkosszolgálat, erre már nem egy precedens volt. Amerika nem ilyen lenne, ha azoknak az elnököknek meg tudták volna védeni az életét!
A kérdésre válaszolva kérdéssel. Miért van az, hogy az útburkolók zöme is férfi? Miért nő a lakberendezők a fodrászok és a kozmetikusok zöme? Ugye ugye? :-)
Igenis vannak biológiai különbségek, nemcsak elsődleges nemi jellegeke vannak, hanem másodlagosak is. A férfiak általánosságban más szakmákban jobbak mint a nők és fordítva, merthogy nem egyformák.
Általánosságban elmondható, hogy a férfiaknak jobb a térérzékelése. Ezért tudnak általánosságban jobban vezetni autót, mint a nők. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden férfi jobban vezet mint bármelyik nő. Ez azt jelenti, ha 10 férfit és 10 nőt pontoznánk pl. autóvezetés terén, akkor a 10 férfi mindenképp sokkal jobb eredményeket érne el, mint a 10 nő, ugyanakkor lenne a nők közül is olyan, aki a 20 versenyző közül benne lenne a legjobb 5-ben.
A nők nagyon jók abban, hogy egyszerre több dologra tudnak figyelni. Figyelnek a gyerekre, közben főznek és beszélgetnek akárkivel de úgy, hogy nem látszik a beszédjükön egyáltalán, hogy ők most más dolgokra is figyelnek.
A nők és a férfiak különbözőek. Egyenjogúak, de nem egyformák! A feminizmus meg ugyanakkora baromság, mint a férfisovinizmus, felejtsd el.
A férfiakat jobban érdekli a politika, ezért több politikus is kerül ki közülük. Ennyi.
"A feminizmus meg ugyanakkora baromság, mint a férfisovinizmus, felejtsd el."
Ez nem igaz, mert a feminizmusnak, mint a legtöbb mozgalomnak, több "iránya" van, és csak a szélsőségesek akarnak női felsőbbrendűséget (én ilyennel még sose találkoztam).
A feminizmus eredeti célja a női egyenjogúság, és ha valaki feministának vallja magát, nagy valószínűséggel erre gondol, és nem a felsőbbrendűségre.
Ismered a mondást, minden nagy férfi mögött egy nő áll...
A férfi miniszterelnökök zömének van felesége... :))
Amúgy válaszolva a kérdésre azért, mert a nők nem tudnak elég jól hazudni, lopni, csalni... túl őszinték, túl nyiltak, túl egyenesek. Mindent megpletyiznének a barátnőkkel. Mindent inkább érzelmi alapon vennének. Nem háborúznának. Nem versengenének.
Ezek pedig mind részei a politikának...
Ámbár ha minden ország összes politikusa nő lenne, akkor talán egy békés, egyenjogú világban élnénk, harmóniában. De valószínű még a középkor szintjén. :)
Nem azt mondtam, hogy a feminizmus ugyanaz, mint a férfisovinizmus, hanem azt mondtam, hogy ugyanolyan baromság, és ezt fent is tartom.
A férfisoviniszmus a férfiak felsőbbrendűségét hirdeti a nőkkel szemben.
A feministák meg állandóan összekeverik az egyenjogúságot és az egyformaságot. Férfiak és nők nem egyformák, hanem különbözőek. De sok gyökér nő erőlteti, hogy csak a himilimbi a különbség a két nem között, hát pedig nem!
Férfiak és nők egyenjogúak kellenek, hogy legyenek, de egyformák sohasem lesznek, soha nem is lehetnek, és nagyon nem volna jó, ha egyformák lennének. A két nem kiegészíti egymást, tökéletesebbé teszik egymást.
12:04
Igen a diszkriminációra gondoltam, nem tudom hogy lehet ezt másképp értelmezni. Ennek ellenére neked is igazad van, a nők természetüktől fogva nem valóak abba a politikai életbe ami férfiakra van formálódva: hierarchikus, trükköző, hataloméhes, bár pl közülünk férfiak közül is keveseknek van elég undora hozzá.
De a diszkrimináció bizony nagyban belejátszik, ha nőket tesznek posztokba csak bábnak rakják oda, hidd el rengeteg politikus szexuálisan beteg és a nőket nem képesek tisztelni mert csak a mellüket látják nem azt amit mondanak.
"Ámbár ha minden ország összes politikusa nő lenne, akkor talán egy békés, egyenjogú világban élnénk, harmóniában. De valószínű még a középkor szintjén. :)"
Vagy Angela Merkel-ek lennének mindenhol, és azt szorgalmaznák, hogy már a véleményed miatt is börtönbe kerülhess. A törvénykezést, igazságszolgáltatást és a végrehajtást pedig simán összekevernék, és kiépítenének egy elnyomó diktatúrát. Na jó, ez nem igaz a nőkre általában, de Angelából kiindulva...semmi nem elképzelhetetlen.
"van néhány női miniszterelnök is (pl: Ukrajna, Chile, Új-Zéland, Finnország, Litvánia"
A pontosság kedvéért megjegyzem, ezek közül egyikben se nő a miniszterelnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!