Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nő a szegénység az...

Miért nő a szegénység az egész világon?

Figyelt kérdés
Ha folyamatosan nyomják a pénzt.
2011. jún. 25. 13:28
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
32%
Ezekért a nevettető reagálásokért nem hagynám ki hogy ne írjak véleményt. Ha ilyen lenne egy büdös paraszt mint én, akkor most nem lenne ilyen rossz helyzetben az ország. Azért egy közmunkás nem azért söpör az utcán mert feltalált valami egyedit és még munkahelyeket is létrehozott vele. Bevallom, büszke vagyok arra amit eddig csináltam, és nem hiszek abban hogy valaki nem a saját sorsáért felelős. Erről engem soha nem lehetne meggyőzni, mert akkor miért tud valaki magas szintre jutni anélkül, hogy csalna meg lopna? Tehetetlenség és alul iskolázottság, ez a két fő ok ha nem jön össze. És igaz, nem lehet mindenki 100 - as IQ - val rendelkező ember, de egy szakember sem az feltétlenül, aki ennek ellenére mégis magas szinten végzi a munkáját, és jól is keres vele.
2011. jún. 25. 14:27
 12/32 anonim ***** válasza:
35%

"A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:23" Ha neked egy több 300 ezres nettó fizetés egy szakembernek kihasználást jelent, akkor csak sajnálni tudlak.

2011. jún. 25. 14:29
 13/32 anonim ***** válasza:
25%
több "mint"
2011. jún. 25. 14:30
 14/32 anonim ***** válasza:
54%
Én egyetértek kolopelével. Nem kell mindig mások kicsi lelkével törődni, főleg nem egy anonim oldalon, így kimondom: vannak emberek, akik értelmesebbnek születtek, életrevalóbbak és így képesek a saját szerencséjüket megcsinálni, és vannak azok, akiknek ez nem sikerült, ellébecólták a fiatalkorukat, semmilyen piacképes szakmájuk nincs, stb. És ennek semmi köze ahhoz, hogy ki milyen családból származik. Egyetemen be lehet kerülni államilag támogatott képzésre is, vannak mindenféle támogatások, ösztöndíjak, stb. Egyáltalán nem a pénzen múlik az, hogy valaki előrébb jusson. Csak hát valakinek erre nincs igénye, ami nem is baj, mert ahogy valaki mondta, ha mindenki az ún. "értelmesebb" réteg tagja lenne, akkor egyrészt tán én is lejjebb kerülnék a ranglétrán, másrészt senki nem végezné el az (elnézést a kifejezésért) aljamunkákat. Én csak az ellen szólalok fel, hogy ezek az emberek a saját nyomorúságuk okaként azokat nevezik meg, akik voltak olyan élelmesek, hogy megfelelő egzisztenciát szerezzenek maguknak.
2011. jún. 25. 14:36
 15/32 anonim ***** válasza:
48%

Hát, Kolop, minél többet írsz, annál inkább látszik, hogy sötétebb vagy, mint az a bizonyos vödör szén...

Nos, nem tudom, te hol élsz, de ha néznél híradót, olvasnál újságot, vagy csak kitennéd a lábad a világba, láthatnád, hogy vannak akik diplomások, vagy jó szakmunkások, mégis közmunkán vannak.Pedig tanultak, akartak boldogulni!Miért vannak mégis ott?Mert csak ott kaptak munkát, ugyanis az ilyen pénzeszsák, öntelt vezetők elprivatizálták a munkahelyeket!Képzeld, sajnos nem áll módjában mindenkinek megoldani, hogy ha nincs munkahely, akkor épít vagy vesz magának egy gyárat.Gondolkozz!Vagy ha a gondolkodás nem megy, akkor inkább számolgasd unalmadban a pénzedet és ne irkálj hülyeségeket.

2011. jún. 25. 14:40
 16/32 anonim ***** válasza:
64%

"Mert a "kolopele" félék kihasználják a kisembereket."

Pont erről beszélek. A kisemberek miért kisemberek? Tán Indiában vagyunk, és van egy "kisember" kaszt? Ahonnan az életben nem lehet kikerülni? Szerintem nem. A kisember ugyanúgy válhatna nagyemberré, akár kolopele-félévé is ha nagyon akar, és akkor ő használhatná ki a többi kisembert, akik nem tudtak vagy inkább nem akartak nagyemberek lenni. Mit vár a kisember? Hogy őt mindenki babusgatni fogja, mert kicsi? Akkor mi értelme lenne nagyemberré válni, ha egyszer a kisember előnyöket élvez a kicsisége miatt? A végén mindenki kicsi maradna, ami nyilvánvalóan az emberiség fejlődésének a gátja lenne. Kommunizmus szagot érzek.

2011. jún. 25. 14:41
 17/32 anonim ***** válasza:
67%
Kolopele belépett egy másik regisztrációval,és saját magával ért egyet,ha már senki más nem akar vele:D
2011. jún. 25. 14:45
 18/32 anonim ***** válasza:
40%

"Miért nő a szegénység az egész világon?"

Hosszú távú (évszázados) távlatban a szegénység az egész világon csökken.

"Ha folyamatosan nyomják a pénzt."

Ennek ehhez semmi köze.

2011. jún. 25. 14:48
 19/32 anonim ***** válasza:
40%

Eleve rossz a bankrendszer, a pénzkibocsátás rendszere, a másik baj, hogy pénzközpontúak lettünk. Nincs helyi kereskedelem. Rászoktattak minket a fizetős dolgokra: internet, telefon, víz, gáz, áram stb. Ezek rabjai vagyunk.

Viszont ezek csak általános dolgok, minden terület más miatt szegényedik, nézd meg Afrikát: az a kontinens direkt nem fejlődik, egy időben a gyémánt és aranybányászat nagyon ment, most orvosi kutatótelep (Bill Gates 1 milliárdot adományozott az afrikai gyerekek beoltására). Az orvosi teszteken kívül jól jönnek a belharcok, lehet támogatni őket fegyverrel. És azért is pénzt kapnak az emberek, ha "afrikasegítő alapítványokat" hoznak létre. Ezek olyanok, mint a romákat segítők, pénzmosás az egész.

De itt van Európa: például a bevándorlás nagyon nem tesz jót. Az elmúlt években elvesztettük a piacainkat, mindenhol megjelent Kína. Stb. sokáig lehetne sorolni hogy egyes területek miért szegényednek.

Magyraország: nincs termelés, nincs munkahely, kb 2-2,5 millió ember van, aki dolgozhatna, de nem (tud) dolgozni. Külföldi érdekeket szem előtt tartó pártjaink vannak (a jobbik is). A vezetőknek nagyon jó, hogy a romákat nem emelik föl a mi szintünkre, mert addig lehet rájuk pénzt kérni. És még sorolhatnánk a bajokat...

Ja és bár erre válaszoltam, de: "Ha folyamatosan nyomják a pénzt." Pontosan ez a baj, hogy folymaatosan nyomják a pénzt úgy, hogy nincs mögötte kitermelt érték. Van 1 cipő ami 1000 forintba kerül. Nem gyártanak le több cipőt, de a bank nyomja kifele a pénzt. Akkor egy idő után a forgalomban lesz 1 cipő és 2000 forint. Tegyük föl az 1 cipő még akkor is 1000 forint lesz, de akkor a másik 1000 forinttal mit kezdesz? Az értéktelen lesz, hisz nincs másik cipő, amit megvehetnél. Jelenleg nyomják kifelé apénzt, de az országunk nem termel semmit. Remélem jól írtam le, ha nem, akkor jelezze valaki.

2011. jún. 25. 14:51
 20/32 anonim ***** válasza:
83%
Érdekes, az én szüleim kijutottak a putriból, pedig átlag parasztcsaládból származom. Ezt csak úgy mellékesen megemlítettem példaként.
2011. jún. 25. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!