Mit kapsz ma az államtól az ADÓDÉRT?
Tegyük fel keresel minden hónapban netto 100 ezer forintot amiből már a munkáltatód befizetett az államnak legalább 50 ezret, és te is be fogsz fizetni legalább 25 ezret áfában amikor elköltöd a béred továbbá az is befizet még akinél elköltöd az árrésből nyereségadó címén.
MIT KAPSZ MA EZÉRT?
Miért fizetjük végülis az adót?
Aki tudja sorolja fel legyen szíves.
Köszönöm!
Lényegében értelme sem volna az előitéletnek mivel ezzel azt nyilvánítanád ki, hogy ott bagóra osztják az okleveleket.
Ami ugye elég nagy baromság lenne ezt be lehet látni.
Egyszerűen csak szúrta a szemét valakiknek szerintem a többi tanárnak leginkább, hogy egy vállalkozás sikeres, és valaki többet keres mint ők akik az államnak dolgoznak.
Ez a magatartás és az ilyen rosszhírnév keltés meg ekte a magyar virtusra vall.
tegnap 10:44
Mellesleg meg nem az én identitásom, és eredményeim feltérképezésén kellene erölködni, hanem elkondolkodni azokon amiket írtam, kicsit tovább látni az orrodnál.
Nekem sem ment iylen szarul, mindíg, volt már annyi pénz egyrakáson az asztalomon amennyit te el sem tudsz képzelni, csak kár volt hazahozni és ide befektetni, inkább maradtam volna távol a BALKÁNTÓL !!!
Szóval látszik, hogy itt még valóban nem volt rendszerváltás a fejekben.
Ugyanaz a bigott csökönyös csakazértis megmutatom még ha bele is rokkanok gondolkodás megy mint a nyolcvanas években.
Pedig a te fejedben van demagóg csakazértis.
(Már onnan is látszik,hogy 3oldalas kinyilatkoztatásokat írsz válasznak. )
Az adott információkat nem tényszerűen cáfolod,csak belekapaszkodsz valamibe.
Figyeljén is éltem majd 12évig külföldön, egyetemmel együtt. Éltem Európában is és az USA-ban is.
Hazajöttem mert itt érzem jólmagam, ésmert itt is megkeresek annyit amennyi kell. Ésmert a gyerekeimet itthon akartam nevelni.
Te már régen nem a kérdésre válaszolsz,csak vádaskodsz.
Minden országban sok adót fizetsz, Németországban éppen többet mint a mi jelenlegi 16%-unk.
Téged nem az érdekel,hogy mire megy az adó,csak a dühödet akarodkiirni magadból. Van 3 diplomád,rendben. De ha azok ma semmit nem érnek, akkor tovább kellett volna magadképezni. Aki olyat tanulamire szükség van,annak nincs problémája az elhelyezkedéssel. A gyerekeimnek semmi problémájuk nem volt az elhelyezkedéssel az egyetem után,de ők meggondolták,hogy mit tanuljanak, bevállaltak több szemeszter külfüldön. És világszinvonalú fizetésért helyezkedtek el, már az utolsó évben megvolt a szerződésük.
És én is a sokadik diplománál, továbbképzésnél tartok, valamint a férjem is. És megkapon itthon azt a pénzt amit kint kaptam.
Ha csak ülsz a papírodon,akkor elszáll feletted az időés a tudásod nagyon hamar elavul.
AZ adóról szólva pedig mondtam már, nézd meg a kölségvetés fő számait és meglátod,hogy az SZJA bevétel még a családi támogatásokra (családipótlék,GYES,GYED, adókedvezmény) sem elég. nemhogy még az összes többii kiadásra amit az állam finanszíroz.
De mindegy azt hiszem téged ez nem is ésdekel,csak újabb háromoldalas demagóg szövegeket akarsz megereszteni.
Nem írok 3 oldalt, csak 3 mondatot.
Nekem nem az elhelyezkedéssel van bajom.
Hanem a fizetések / elvonások arányával, mert a kérdés is erre utal.
"Mellesleg meg nem az én identitásom, és eredményeim feltérképezésén kellene erölködni, hanem elkondolkodni azokon amiket írtam, kicsit tovább látni az orrodnál. "
Tovább látok. Csak nekem nincs ott a köd. A baj nem velem van, ugyanis elég sok ismerősöm gondolkodik velem hasonlóan, és itt is vadidegenek is. Nem mondom, hogy ugyanazt visszakapom, amennyi adót befizetek, csak megvan bennem az a képesség, hogy belátom, hogy van aki töredéka adót fizet és több támogatásra van szüksége. Benned úgy látom nincs. Ez lehet önzőség és lehet intolerancia is.
"Nekem sem ment iylen szarul, mindíg, volt már annyi pénz egyrakáson az asztalomon amennyit te el sem tudsz képzelni, csak kár volt hazahozni és ide befektetni, inkább maradtam volna távol a BALKÁNTÓL !!!"
Leszarom neked hogy ment. A saját boldogulásom sokkal fontosabb :)
"Nem azért, hogy a GDF-et védjem"
Én sem akarom nagyon támadni.
Beszéljenek helyettem mások.
"Lényegében értelme sem volna az előitéletnek mivel ezzel azt nyilvánítanád ki, hogy ott bagóra osztják az okleveleket."
Ismerek GDF-en diplomázottakat. Hát...
"Szóval látszik, hogy itt még valóban nem volt rendszerváltás a fejekben."
Rendszerváltás előtt volt az, hogy majd az állam eltart. Én teszek arra, mit kapok vissza az államtól, meg kell élnem, fejlődnöm kell. Te várod az államtól a több támogatást. Tényleg nem volt rendszerváltás a fejekben...
"Nekem nem az elhelyezkedéssel van bajom.
Hanem a fizetések / elvonások arányával, mert a kérdés is erre utal."
Ez a kettő erősen összefügg. Ha az egymillió munkahely valóban létrejönne, az lényegesen több bevételt és kevesebb kiadást jelentene az államnak. Egyérszt mert kevesebb szociális segélyt kellene kifizetni, másrészt pedig a munkavállalók befizetővé válnának, illetve többet költenének, ami magasabb ÁFA-bevételt jelentene. Ha több a bevétel, azzal ugye két dolgot lehet csinálni: vagy elkölteni, tehát magasabb szolgáltatást nyújtani, vagy a többletpénzt be sem szedni, azaz csökkenteni az adó(ka)t. De a jól hangzó egymillió munkahely most még csak kósza álom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!