Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mit kapsz ma az államtól az...

Mit kapsz ma az államtól az ADÓDÉRT?

Figyelt kérdés

Tegyük fel keresel minden hónapban netto 100 ezer forintot amiből már a munkáltatód befizetett az államnak legalább 50 ezret, és te is be fogsz fizetni legalább 25 ezret áfában amikor elköltöd a béred továbbá az is befizet még akinél elköltöd az árrésből nyereségadó címén.

MIT KAPSZ MA EZÉRT?

Miért fizetjük végülis az adót?

Aki tudja sorolja fel legyen szíves.

Köszönöm!

2011. jún. 15. 10:04
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:

tegnap 07:22

Osztrákiában + dojcslandban miért nincs "teljesítményadó" és miért százszor jobb az útak állapota a viszontagságosabb időjárás ellenére mint itt?

2011. jún. 18. 09:03
 32/48 A kérdező kommentje:

ma 09:03

Azt mind levonták már a szüleimtől, akik egész életükben melóztak, ráadásul a nyugdíjukat sem élvezték még öt évig sem. Meg közmunkát végeztek a háború után INGYEN!!!

2011. jún. 18. 09:06
 33/48 A kérdező kommentje:

ma 09:03

Egyébként nálad is bukott a matek látom.

Az én általános iskolámban még angol vécé sem volt, latrina volt kint az udvaron.

Egy tanár tanította az összes tárgyat egy olyan tanteremben ami régen istáló volt.

Akkor osszunk szorozzunk már, hogy hány diák szülője termelte ki annak a nyomorult tanárnak a fizetését 8 év alatt, plusz annál mennyivel többet amit mind benyelt az állam.

2011. jún. 18. 09:11
 34/48 anonim ***** válasza:
oké,akkor hidd, hogy adódból nem csinál semmit az állam.Ha ez neked jólesik....
2011. jún. 18. 09:16
 35/48 A kérdező kommentje:

ma 09:16

Nézd én nem hiszem hanem LÁTOM!

Adó iszonyat sok van, látszatja semmi, és akkor még az adósságok is évről évre nőnek csak.

Adó meg egyre több lesz.

Meddig megy még ez, és hova tart?

2011. jún. 18. 09:21
 36/48 A kérdező kommentje:

tegnap 07:22

Én 3 szakmával "kukázok" másnak nem lehet hivni mert mindegy mit csinálsz ha uyganaz a fizetésed

De megnézném te eddig ÖNMAGADTÓL (nem anyu apu sógorkoma közreműködésével) mire vitted az életben.

Semmivel sem vitted többre mint én, te is ugyanúgy pánikolsz ha elveszted a melódat vagy ugyanúgy nyalogatod a főnök golyóit ha béremelést akarsz ahogy én is és nem azért mert hátradőlhetnél mondván le van szrva van mit apritani a tejbe..

2011. jún. 18. 09:33
 37/48 A kérdező kommentje:

Hja, kérem... A kényelmet meg kell fizetni? Nem mondod... Jóhogynem a segged kinyalatását is az állam fizesse...

Na itt meg ismét logikai problémák vannak.

A távoktatásos forma ugyanis sokkal kevesebbe kerül a szervezőknek mint a nappali beülős tagozat hiszen nem kell helyiséget fentarttani rezsivel + tanári gárdát akkor kinek nyalják ki a seggét?

2011. jún. 18. 09:38
 38/48 A kérdező kommentje:

Nem véletlenül alacsonyabbak a pontszámok a távoktatásos tagozatokon sem, mivel a sulinak így éri meg jobban ugyanis amit az államtól visszakap "támogatást" a nappalis után azzal csak ráfizet, emiatt kell minél kevesebb nappalis nekik emiatt nehezebb a nappalisba bekerülni.

Minden csak a pénzről szól hiszen a papír amit a végén adnak az állam elismerésével ugyanaz.

2011. jún. 18. 09:44
 39/48 anonim ***** válasza:

"Osztrákiában + dojcslandban"

Miért nem vagy még ott???

"Én 3 szakmával "kukázok" másnak nem lehet hivni mert mindegy mit csinálsz ha uyganaz a fizetésed.

De megnézném te eddig ÖNMAGADTÓL (nem anyu apu sógorkoma közreműködésével) mire vitted az életben. "

Szar lehet neked, vagy csak nem nevelt meg az élet. Nekem 1 szakmám van, nem is abban dolgozok, és egy kukás bérének a többszörösét keresem. Saját cégem van amit nem a szüleim, nem a sogór, nem a szomszéd rakott alám. Anyukám egyedül nevelt és taníttatott minimálbér körüli fizetésből. Ne is kérdezd: nincs felvétel.

"A távoktatásos forma ugyanis sokkal kevesebbe kerül a szervezőknek mint a nappali beülős tagozat hiszen nem kell helyiséget fentarttani rezsivel + tanári gárdát akkor kinek nyalják ki a seggét?"

Távokton is van bemenős vizsga, ott sem a jóisten diktálja beléd az anyagot, van konzultáció, van tananyag. Úgy látszik ahol te szerezted a 3 "szakmát" ott ezek a lehetőségek nem álltak fent. Olyan is lehet mind a három, ha semmit sem érsz velük.

"Nem véletlenül alacsonyabbak a pontszámok a távoktatásos tagozatokon sem"

Nem hát. Csak nem azért amiért te gondolod: hány távoktos államilag finanszírozott képzés van?

"Minden csak a pénzről szól hiszen a papír amit a végén adnak az állam elismerésével ugyanaz."

A cégek többsége nem a papírt nézi, hanem hogy a papír mögött van-e tudás. Hadd ismételjem magam: te a 3 (távoktos?) szakmáddal eddig semmire sem mentél az életben. Pedig ha a szüleid tényleg közmunkáztak a háború után, akkor 40 fölött vagy. Kár, hogy ez gondolkodásban nem látszik meg. Egyébként nézd meg a (volt) GDF-et! Na az volt itthon az első távoktatásos rendszerű képzés. Nem egy olyan hirdetést lehetett látni, ami arról szólt, hogy "GDF-esek kíméljenek"!

2011. jún. 18. 10:44
 40/48 A kérdező kommentje:

tegnap 10:44

Te meg egy kisgyerek vagy aki még életében nem élt egy napot sem önmagától, bárki segítsége nélkül is.

Már éltem németországban, még rendszerváltás utáni időkben.

Kár volt hazajönni.

De majd emlékezz ezekre 10-15 év múlva, én már nem biztos hogy megérem de te élvezd a magyar "életszínvonalat" minden ízében amíg csak teheted, és az utódaid is tegyenek ugyanígy.

2011. jún. 19. 08:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!