Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Azoktól akik önhibájukból...

Azoktól akik önhibájukból (túlzásba vitték az alkoholt, dohányoztak) kerülnek kórházba, megtagadnátok az ingyenes ellátást?

Figyelt kérdés

Van egy ilyen egészségügyi törvényjavaslat a Fidesz részéről és kiváncsi vagyok hogy ki mit gondol róla.

Én bevallom hogy fideszes vagyok és ezzel a felvetésükről maximálisan egyet értek!!!!!

De érdekel mások véleménye is!

2011. jún. 1. 20:18
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Ez valószínűleg egy újabb gumicsont amit bedobtak a ketrecbe, hogy marjuk egymást rajta mint a roma ingyenlakásos dolog...
2011. jún. 1. 21:38
 22/41 anonim ***** válasza:
26%

"azaz "élősködők" jobbikos szóhasználattal"

A Jobbik sosem mondta azt, hogy élősködők! Soha, egy lakossági fórumon, egy felszólalásban, egy megnyilvánulásban NEM hallottam, nem láttam, hogy bármelyik jobbikos ezt írta volna. Ne rágalmazz senkit, kérlek, mert nincs igazad.

"Egy hülyeség, mert a stressz a legkárosabb, meg az hogy az ember látja hogy a jog mennyire nem a becsületes dolgozók oldalán áll hanem az alamuszi ügyeskedőket védi.

Ráadásul ha se cigi se pia se kaja akkor mi a bánatnak dolgozzak? Azért mert Orbán bácsinak új audi kell?"

Én nem azt írtam, hogy mi a LEGkárosabb, csak azt, hogy a cigi, az alkohol és az egészségtelen táplálkozás káros. Nem azzal van a gond, aki 1 hónapban egyszer megiszik pár kupicával, hanem azzal, aki minden nap csont részeg, és ilyen is sok van! A cigiról no comment, másokat is zavarnak, kitiltatnám mindenhonnan, cigizzen otthon, ne én szagolgassam a füstjét, ne is más.

A munkádnak pedig, ha nem találsz más értelmet, csak ezeket, akkor nagyon tudlak sajnálni! Én azért dolgozom, hogy élvezhessem belőle az életet, de ezt meg lehet máshogy is tenni, nem csak önpusztítással. A bemásoltak utáni mondataiddal pedig teljes mértékben egyet értek, nem a politikusokért dolgozunk, sem a pénzszórásért. De sajnos erről nem én tehetek, hanem az, aki megszavazta a Fideszt. Érdekes mód az összes nem fideszes sejtette, mit fognak csinálni. Látszatintézkedések tucatja, érdemleges cselekvés pedig sehol.

2011. jún. 1. 22:10
 23/41 anonim ***** válasza:
79%

"aki minden nap csont részeg, és ilyen is sok van!"

Mai árak mellett azok tutira nem becsületes munkával teremtik elő.

"A cigiról no comment, másokat is zavarnak, kitiltatnám mindenhonnan, cigizzen otthon, ne én szagolgassam a füstjét, ne is más."

Pl a nyílt téri buszmegállókból szted mi értelme kitiltani? Ez a olyan diszkriminatív dolog. Én is fizettem, hogy oda mehessek. A zárt tér az más kérdés, de ott is meg lehetne kulturáltan oldani pl dohányzó helyiség kijelölése. Persze a rokkantakra gyerekesekre mindenhol gondolnak de a dohányzók amolyan kiirtandó kategóriába kerültek manapság.

"A munkádnak pedig, ha nem találsz más értelmet, csak ezeket, akkor nagyon tudlak sajnálni! Én azért dolgozom, hogy élvezhessem belőle az életet"

És mégis mi az élvezet benne? Krva nagy autót, lakást venni? Elutazgatni külföldre? Beleetetni egy gyerekbe? Vmi azért csak jár a sok sz@rakodásért cserébe nem?

2011. jún. 1. 22:32
 24/41 A kérdező kommentje:

Azért tettem fel ezt a kérdést, mert 3 napja bent voltam nagypapámnál a kórházban aki 82 éves és tüdőrákot diagnosztizáltak nála. ÉLETÉBEN SOHA NEM DOHÁNYZOTT!

10 éves kora óta dolgozott, segítette szüleit és a testvéreit. A kórteremben volt 2 másik ember is akik mindketten olyan 45-50 év körüliek. Mondanom sem kell mindegyik iszonyat roszul nézett ki... sárgultak a májbetegségtől és kb. olyan ráncos volt a pofájuk mint egy 70 évesé. Szóval mindkettő a totál alkoholisták közé tartozott. ÉN EZEKTŐL VONNÁM MEG AZ ORVOSI ELLÁTÁST! Mert ne mondja nekem senki hogy ezt nem lehet bizonyítani hogy alkoholista mindkettő! Elég rájuk nézni... :S

Hol fair dolog az hogy az ilyen társadalmi söpredékeket ugyanúgy kezelik mint nagypapámat aki életében soha nem ivott és nem dohányzott????

HA EZT AZ ORBÁN KORMÁNY SZABÁJOZNI TUDJA AKKOR ÉN LENNÉK A LEGBOLDOGABB ÉS MINDEN TISZTELETEM (még jobban) ORBÁN VIKTORÉ LENNE!!!!

2011. jún. 2. 09:26
 25/41 A kérdező kommentje:

Jah és látom hogy a kommentek nagy része kicsit elítélően ír a Fidszről... Miért? Ti szavaztátok meg!!! Ez az egyetlen párt ami normálisan kormányoz!

Egyébként ez egy hungarikum: Megszavazunk egy pártot és 1 év múlva már az sem jó... Ugyanez volt az első Fidesz kormány és a második MSZP kormány idején is! Magyar embernek mi kell???? Jobbik??? 1 év után abban is lesz valami kivetni való ami a társadalom egy részének nem felel meg...

SOSINCS OLYAN KORMÁNY AMI MIND A 10MILLIÓ EMBENEK JÓ LENNE??? pfff Ez csak ebben az országban van így? Vagy máshol is??

2011. jún. 2. 09:34
 26/41 anonim ***** válasza:
69%
Én nem szavaztam rájuk, visszautasítom a számonkérést.
2011. jún. 2. 09:37
 27/41 A kérdező kommentje:
Ez nem számonkérés volt, hanem csak egy kérdés, ami azokhoz szólt akik a Fideszre szavaztak és most meg lázadnak a törvényeik és az új alkotmány ellen!
2011. jún. 2. 11:54
 28/41 anonim ***** válasza:
100%

"Hol fair dolog az hogy az ilyen társadalmi söpredékeket ugyanúgy kezelik mint nagypapámat aki életében soha nem ivott és nem dohányzott???? "

Úgy hogy azok az "alkoholisták" is dolgoztak valamikor így tb-t is fizettek, ráadásul ugyanolyan emberek mint te.

A te gondolatmeneted alapján meg lehetne vonni az ellátást bárkitől pofa alapján aki neked ellenszenves.

Én mondjuk inkább olyanoktól vonnám meg, akik nem járultak hozzá a TB hez mert -tegyük fel- munka helyett a gyerekszülésre rendezkedtek be már 16 éves koruktól fogva.

2011. jún. 2. 18:47
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

Határozott nem a válaszom. Okok:

1) Fizet az ember TB-t -> nem fizet helyszínen az egészségét védő kezelésért (a szépészeti más kérdés), hiszen azt már előre kifizette. Jah, hogy a kormány a kifizetett pénzt máshova költi? Már bocsánat, de az nem az egyes állampolgárok sara.

2) Hogy állapítod meg? Ez nem úgy megy, hogy ránézel pofára és mondod, hogy "oké, téged ellátunk, te meg fizess". Kellene egy teljes szabályzatcsmag arra, hogy ki részesülhet ki nem.

3) Gyakorlatban újabb jól fizetett aktatológatókra menne a pénz, még tovább terebélyesedne az állami bürokrácia. arról nem is beszélve, hogy mennyi visszaélésre adna lehetőséget.

4) Vannak az ilyen szenvedélybetegek eleget büntetve a saját egészségük és a kiközösítettség által, nem kell még pénzügyileg is kihúzni alóluk a szőnyeget.

5) Az ilyen szenvedélyekbe menekülés sokszor irracionális válasz olyan pénzügyi/magánéleti/munkahelyi problémára, amit racionálisan már nem tud kezelni az illető. Az semmit nem old meg, ha az ilyen emberbe még rúgunk is egyet ráadásnak.

Plusz néhány megjegyzés:

A) Link? Vagy csak a saját elképzeléseidre húztad rá, hogy fideszes kreálmány?

B) Nem szavaztam rájuk. És az emberek többsége sajnos - személyes tapasztalatok alapján - nem egy párt mellett, hanem ellen szavazott. Fúj MSZP, nyolc éves katasztrófa, soha többet. Fúj Jobbik, tiszta radikális fasiszta banda. (Mindkettő pártról az általános sztereotípiákat mondom, amikkel akkor találkoztam, kéretik nem ezen agonizálni...) Na, akkor mégis mi marad? Pár tehetetlen kispárt meg a narancsok. Ezért ment a sok voks a Fideszre. A többség megutálta az MSZP-t, de félt a Jobbiktól, innentől meg tiszta sor, hogy hova ikszelt. Nem azért nyert a FIDESZ, mert hű de jó programja volt vagy bármi. Nem is volt ilyenje, csak ígérgette, hogy kolbászból lesz a kerítés is. Na ja, valakinek biztos...

2011. jún. 2. 20:45
 30/41 anonim ***** válasza:
0%

Teljes mellszélességben!

Másik megoldás lehetne, hogy klasszisokkal magasabb egészségügyi hozzájárulást vonnék az ilyen emberektől, - mivel mind magukra, mind másokra nézve nagyobb kockázati tényezőt hordoznak egészségügyi vonatkozásban.

2011. jún. 2. 20:51
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!