Azoktól akik önhibájukból (túlzásba vitték az alkoholt, dohányoztak) kerülnek kórházba, megtagadnátok az ingyenes ellátást?
Van egy ilyen egészségügyi törvényjavaslat a Fidesz részéről és kiváncsi vagyok hogy ki mit gondol róla.
Én bevallom hogy fideszes vagyok és ezzel a felvetésükről maximálisan egyet értek!!!!!
De érdekel mások véleménye is!
Ingyenes kórházi ellátás?
Hol éltek ti, Orbániában?
"Ha ezt bevezetnék és igazságosak akarnának lenni,akkor mindnekitől meg kellene tangadni az ingyenes ellátást,mert a bőrrákos miért szolizta agyon magát,vagy ezernyi más példát tudnék hozni,miért költöztél a belvárosba,miért nem oltattad be magad agyhártyagyulladás ellen,miért eszel egészségtelneül,miért nem sportolsz stb"
Ez így igaz. Amúgy ha minden ellátás fizetős lenne, akkor az sokkal igazságosabb lenne, és ösztönzőbb az egészséges életmódra. A jelenlegi rendszer meg arra ösztönöz hogy beteg legyél, hiszen akkor nem kell dolgozni és a társadalom többi tagja eltart.
"Fizeti valaki a TB-t, aztán adnak neki ingyen ellátást? Nem fair. Pláne, hogy a dohányosokról elég sok mindent lehúz így is az állam (magas rajta az adó)"
Pontosan. A dohányosok a közellenség. Pedig többségük tudtommal dolgozik.
Az meg nem zavar senkit, hogy egyesek életükben nem dolgoztak, nem fizettek sem tb-t sem adót csak potyogtatják a gyerkőcöket bele a világba azt az állami segélyeken tartatják el magukat. Én inkább az ilyenektől vonnám meg az ingynes ellátást.
Érdekes, hogy régebben egy hasonló kérdésben mindenki habzó szájjal követelte, hogy vonják meg tőlük az ellátást.
Most meg...
20:48
Úgy látszik most ezek a "habzó szájúak" kerültek hatalomra:)
Szájer Józsi :P
Olyan esetekben támogatnám,hogy Kiss Pistát már a héten harmadszorra hozták be a detoxikálóba mert magába öntött 3 liter töményet.
Viszont itt is meg kellene vizsgálni a körülményeket.
Miért iszik annyit az az ember?Lehet,hogy depressziós,lelki traumája van?Lehet.
Na ,de ne legyünk ilyen naivak.A Fideszt nem érdeklik az emberek csak a profit.
"Az viszont már nem, hogyha meghal az illető, a rokonok fizessék, ugyanis nem ők tehetnek róla."
Hülyeség. Írta is itt valaki, de igaz hogy sokszor pont a rokon, házastárs viselkedése hozzáállása miatt alakul ki alkoholizmus.
"Szóval, mint írtam, elég körülményes, de kivitelezhető és igazságos."
Krvára igazságtalan hogy egy BETEG embert hátrányosan megkülönboztessenek a betegsége miatt. Ha már a szelektálásnál tartunk, akkor inkább a költséges műtétesek, halálos betegek fizessnek mert azok már úgysem fognak munkába állni azaz "élősködők" jobbikos szóhasználattal.
"A csapból is az folyik, milyen káros a cigi, az alkohol és a zsíros ételek"
Egy hülyeség, mert a stressz a legkárosabb, meg az hogy az ember látja hogy a jog mennyire nem a becsületes dolgozók oldalán áll hanem az alamuszi ügyeskedőket védi.
Ráadásul ha se cigi se pia se kaja akkor mi a bánatnak dolgozzak? Azért mert Orbán bácsinak új audi kell? Vagy mert újabb utcaátnevezéseket kell végrhajtani a nemzet nevében?
Nem az ókori egyiptoman vagyunk már hogy egyszerű rabszolgaként dolgozzunk akinek semmi nem jár...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!