2014 Jobbik? Jobb élet?
"Mivel vajdasági vagy elmondom neked, hogy a legutolsó melóhelyemen is a "magyarok" saját nyelvüket elfelejtve angolul nyalják az amerikai nagyfőnök valagát a büfében amikor ebédszünet van.
őt olyan is van, hogy még egymás között is inkább angolul dumálnak, hogy a magyar melós meg ne értse."
Ez konkrétan hol történt? Nem teljesen egyértelmű, hogy itthon vagy a vajdaságban?
"Hogy tudtok ti ebbe beletörődni?"
Lásd feljebb. Nem beletörődés, hanem realizmus.
A valóság ugyanis az, hogy Mo. katonai úton a büdös életbe' nem fog menni semmire. Még ha max.-ra fel is turbóznák a sereget és mindenkit, még a nőket is besoroznák, akkor sem lehetne visszafoglalni a területeket, mert nem csak a szomszédos országok, de a szélesebb világ is összefogna ellenünk, és piszkosul a helyünkre tennének. Tetszik, nem tetszik, ez van.
Valóság azonban az is, amit fentebb is írtam, hogy okos diplomáciával és gazdasággal viszont lehet manipulálni, azt senki sem bünteti. Csak ehhez először is az kellene, hogy megerősödjön az ország gazdasága, másrészt pedig az is, hogy ne képzeljük magunkat mindenkinél felsőbbrendünek pusztán a magyarságunk miatt. Más szóval, derekas szemléletváltás is kellene.
Sajnos azonban valóság az is, hogy még ha a gazdaság majd egyszer valamikor, valami csoda folytán esetleg tényleg meg is erősödik, a szemléletváltás még akkor is kérdéses lesz, és talán még tovább fog tartani.
Viszont valóság az is, amit szintén írtam, hogy TI, ha AKARJÁTOK, kezdeményezhettek népszavazást, és dönthettek kollektíven a függetlenedés és/vagy az Mo.-hoz csatlakozás ügyében. Ha ez nektek tényleg ennyire fontos, akkor rajta, csináljátok; mi ebben nem tudunk segíteni, ezt csak ti tudjátok megoldani.
"Akkor milyenek lesznek a Ti gyerekeitek? Már egyáltalán nem fogja érdekelni a nemzete sorsa."
Őszintén szólva én ezt egyedül azért nem sajnálom, mert az is valóság, hogy NEM én csesztem el a nemzetem sorsát, és nem is a felmenőim - viszont mégis én és a felmenőim isszuk mások hülyeségének a levét. És ha itt maradnék, akkor a gyerekeim is ihatnák.
Nomármost én a magam részéről nem vagyok hajlandó mások hülyesége miatt szenvedni és a saját életemet is elcseszni, a gyerekeiméről nem is szólva.
"Nem fogja tudni mi az a trianoni békediktátum (nem békeszerződés!!). Hogy honnan érkeztünk. (az igazságot!!)"
Tetszik, nem tetszik, Trianont magunknak köszönhetjük. Nem kellett volna a nácik mellé állni. Előtte meg nem kellett volna nyomorgatni a kisebbségeket. Már akkor is azt képzeltük, hogy mi vagyunk az überf*sza gyerekek, akik mindent megtehetnek, és ezért meg is kaptuk a megérdemelt pofonokat, de érdekes módon sokan még ebből sem tanultak, és ugyanazokat a hibákat akarják elkövetni újra, mint régen, hogy még azt a keveset is elvegyék tőlünk, ami megmaradt.
Hát gratulálok.
Szintúgy, tetszik, nem tetszik, de az igazság mégis a finnugor eredet, mivel kőkemény bizonyítékok vannak rá. Én tanultam finnül, foglalkoztam nyelvészettel, látom az összefüggéseket, tudom, mi miből ered és mire vezethető vissza, ezért fogadom el a finnugor nyelvrokonságot.
Míg ellenben a sumérozók és más handabandázók egy olyan bizonyítékot sem tudtak még felmutatni, ami kiállta volna a tudományos vizsgálat, vagy akár csak a sima józan ész próbáját is... ez megint a légvárépítés kategóriája a realitások helyett.
Na ezért tartunk ott, ahol.
"Ti hősök! Aki nem költözik el Mo.-ról az USA-ba. Mert kevés a fizetés."
No és ezért nem vagyok hős, és nem is akarok az lenni. Mert napról napra látom, hogy nem csak egyen-ketten, de nagy tömegek vannak ebben az országban olyan gondolkodásmóddal és világnézettel, hogy a hajam égnek áll tőle, és nem értem, hogy lehetnek ennyire beszűkültek és szemellenzősek. És még csak beszélni sem lehet velük, minden érv lepattan róluk, és csak hajtogatják a magukét.
És akkor ehhez jön még a fizetés és a gazdasági helyzet is.
USA-t spec. nem szívelem, de Skandinávia egy bizonyos pontja már be van célozva, és hála az égnek, egyre közelebb az indulás napja. Nem hősködni akarok, hanem egyszerűen emberhez méltó életet élni, és ezt biztosítani a gyerekeimnek is. Épp azért, mert én is hiszek egy szebb jövőben, viszont azt is tudom, hogy az itt az én életemben nem lesz, és talán még utána sem, jó sokáig.
ma 15:45
Csömör melletti amerikai tulajdonú gyárban budapesttől 10 kilométerre.
ma 16:19
Nálam is ez van, csak én nem megyek olyan messze, csak ide a "sógorékhoz" az alpok alá..
"Fogom-e azt hallani a Magyarországon élő emberektől, hogy nagyon rossz a mgélhetőség meghasonlók. Remélem értitek mire gondolok :)"
Fogod. Változás lesz, csak attól függ, hogy milyen irányban... lefelé vagy felfelé.
"Én hiszek benne, hogy újra, egy országban élhetek Veletek! Akkor mi lenne a megoldás? "
Hát költözz ide :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!