2014 Jobbik? Jobb élet?
A kérdés eléggé elméleti, ugyanis ahhoz, hogy a Jobbik kormányra kerüljön, a jelenleginél sokkal, de sokkal rosszabb helyzet kell. Most inkább csak sír mindenki, de élő példa vagyok arra, hogy minimálbérből is meg lehet élni, és hogy ha az ember akar, talál munkát. A boltokban van kaja.
Majd ha jegyre adják a kenyeret és a pék széttárja a kezét, mikor sorra kerülsz, hogy sajnos elfogyott, tessék holnap jönni, na akkor lesz reális esélye a Jobbik kormányra kerülésének.
Viszont a helyzet akkor sem lesz hirtelen jobb. A magyar kormányok keze eléggé meg van kötve, teljesen mindegy, mit mondanak ellenzékben, amikor nincs felelősségük. A kormánynak nem nagyon van választási lehetősége, ha meg akarja menteni az országot a totális csődtől. Tehát ugyanazt fogja csinálni, mint amit a másik csinálna. Nagyjából mintha bent állnánk egy zsákutca végén: lehet mondani, hogy jobbra kéne menni, de ha ott fal van és nem lehet, és balra sem és hátra sem, akkor akárki áll ott, ha el kell indulnia, akkor csak előre tud menni. Persze mindenki más mondhatja, hogy jobbra kéne, de ha el kéne indulnia, akkor ő is előre menne.
Az együttélésre pedig tényleg csak egy megoldás van: költözni. Nem véletlen él rengeteg határon túl született magyar az országban: ők már belátták, hogy ez az egyetlen megoldás. Tudod, zsákutca :(
*Én hiszek benne, hogy újra, egy országban élhetek Veletek!
Hát igen, ez egyféleképpen lehetséges, ideköltözöl. Lapozgasd kicsit a törikönyveket meg a politikai írásokat, meg fogod érteni, miért nem leszünk soha többé egy ország. Ha mégis, azt sem te, sem én nem fogjuk TÚLélni, mert a területeket csak győztes háborúval kaphatnánk vissza.
Jobbiknak meg látszólag vannak csak jó ötletei, megvalósítani egyiket se lehet.
Zavarjuk el a multikat - benne vagyok, de akkor ne sírjon senki, hogy duplájára nőtt a munkanélküliség. Együk azt, amit a magyar paraszt magyar földben termelt - benne vagyok, de kicsit nehéz lesz banánt meg narancsot termelni, és szerintem itt sok embernek nem tetszene, ha le kéne mondania olyan dolgokról, ami eddig "járt" neki.
Államosítsunk ezt azt - hát... ezt már próbálták, de akkor sem jött be.
Vásárolni lehet. Az USA is megvásárolta oroszéktól Alaszkát. Ehhez tényleg csak annyi kell, hogy az illetékes fejesek megállapodjanak, és gazdát cseréljen a vételár.
Ha például kellőképpen rafináltak lennének románék, és egyetlen céljuk az lenne, hogy kib*sszanak Mo.-val, akkor megalkudnának egy kellőképpen magas, de azért még mefizethető vételárban, és hagynák, hogy visszavásároljuk a területeinket... aztán meg jót röhögnének, amikor látják, hogy mennyi problémát és plusz kiadást vettünk a nyakunkba, és még fizettünk is érte.
Persze, meg lehetne vásárolni, ha az az ország, ahová most tartozik, eladja.
De ez a mi generációnk alatt nem fog megvalósulni.
Tudom, hogy csúnya dolog ilyet mondani, de ha neked az a szülőfölded, ami ma nem Magyarországon van, akkor próbáld meg elfogadni, hogy oda tartozol. Gondolom, nem száz éve születtél :)
Nehéz, de meg kell hozni egy döntést: inkább a szülőfölded fontos, vagy inkább hogy Magyarországon élj. Tipikusan az a helyzet, amikor a kisebb rosszat kell választani, mert jó megoldás nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!