Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ez másoknak is bűzlik vagy...

Ez másoknak is bűzlik vagy csak nekem? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Tegyük fel, ha én azt mondom, hogy a napóleoni háborúkban nem halt meg több millió ember, akkor csak szimplán lehülyéznek. De ha azt mondom, hogy a holokausztban nem halt meg hatmillió, hanem mondjuk "csak" egymillió, akkor abból meg nagy botrány lesz. Nekem ez valami miatt nem stimmel. Másoknak? Csak án vagyok vele így?
2011. máj. 18. 23:02
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
53%
Mikor 100 különböző ember elmeséli, hogy hogyan élte túl azt az időszakokat, akkor ők összebeszéltek? Akkor is, ha nem ismerik egymást? Van egy előre megbeszélt szöveg, amit minden zsidó előad? Keresztény vagyok, de azt mondom, hogy ennyi ember nem hazudhat egyszerre.
2011. máj. 18. 23:11
 2/42 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy nem tagadom a holokausztot. Csak másképp képzelem. Láttam az akkori auschwitzi légifelvételt is. Nem volt füst. A saját elképzelésem (ha 100%, hogy megtörtént a holokauszt): ha mégis hatmillió ember halt meg a háború során, akkor abból max így is, úgy is csak egymillió halt meg német rabságban, mert a németek nem tudtak volna annyi úgy elpusztítani anélkül, hogy az nem hatott volna ki az akkori hadi helyzetre. Ilyen esetben a maradék ötmillió vagy katonaként esett el valamelyik fronton vagy a szovjetek ölték meg őket a saját koncentrációs táborukban, mert a szovjetek is antiszemiták voltak és nekik megvolt hozzá a kellő háttér egy ilyen népirtás. Hála a gulágrendszerüknek. Mivel több tízmillió ember vesztette életét.
2011. máj. 18. 23:13
 3/42 anonim ***** válasza:
60%
Alapból szomorú az, hogy ember embert öl. És ez érvényes az összes háborúra...
2011. máj. 18. 23:17
 4/42 anonim ***** válasza:
44%

"Tegyük fel, ha én azt mondom, hogy a napóleoni háborúkban nem halt meg több millió ember, akkor csak szimplán lehülyéznek. "

A lényeg ott van, hogy "tegyük fel".

Egyetlen Napóleon-tagadó sincs. Ahogy nincsenek tatárjárás-tagadó pártok, könyvek, filmek sem. Nincsenek nagy pestisjárvány-tagadó könyvek, filmek és propagandisták. Nincsenek török hódoltság tagadók sem.

Szóval érdekesebb lenne azt a kérdést megvizsgálni, hogy miért és kiknek is az érdeke a holocausttagadás nevű tömegsport és iparág?

"Nekem ez valami miatt nem stimmel. Másoknak? Csak án vagyok vele így?"

A holocausttagadók kizárólag a saját magatartásuknak köszönhetik ezeknek a törvényeknek a létezését.

2011. máj. 18. 23:21
 5/42 anonim ***** válasza:
100%

ma 23:13

Most egy pillanatra eltekintve attól, hogy alaposan kevered a szezont a fazonnal és szemlátomást nincs még alapműveltséged sem a témában, úgyhogy érdekes kérdés, milyen alapon kezdesz elméletgyártásba erről: az érdekes kérdés az, hogy mindez miért olyan borzasztó fontos számodra?

Volt egy történelmi eseménysor. Nem vagy történész, sőt, alapműveket sem olvastál a témáról, alig van fogalmad az egészről. Mégis fontosnak tartod, hogy mindegy, hogyan, csak ne úgy legyen, mint a történészek szerint. Miért olyan fontos ez? Mit akarsz ezzel elérni?

2011. máj. 18. 23:23
 6/42 anonim ***** válasza:
80%

Csak úgy megkérdezném, megnézted te az összes légifelvételt, amit készítettek Auswitzról? Vagy te magad repültél fölé, és fényképezted? Egy kép hiánya mióta számít nyomósabb bizonyítéknak több ezer ember vallomásánál?

A másik érdekes kérdés, hogy szerinted a németek a zsidókat küldték ki katonaként a frontra? A szovjeteket hagyjuk, ők is megöltek legalább annyi embert...

De hogy a kérdésedre válaszoljak: igen, ha később mondanád ezt, lehülyéznek. De jelenleg sokan a Holokauszt áldozatainak számának megkérdőjelezését nem arra használják fel, hogy történelmileg vitázzanak arra, hanem hogy burkoltan/nyíltan zsidóellenes véleményüknek adjanak hangot ("még erről is hazudnak", "ebből is pénzt és hatalmat akarnak szerezni"). Ráadásul úgy, hogy még sok túlélő még életben van, így egy ilyen tagadás az ő szenvedéseiket sérti.

Amúgy a napóleoni háborúk és a Holokauszt összehasonlítása nem jó példa. Ha mondjuk az indiánok ellen elkövetett attrocitásokra mondaná valaki azt, hogy nem történt meg, vagy csak a tizedét ölték meg az amcsik, akkor bizony jó pár háborodna fel odaát. Vagy ha egy ukránnak, kalmüknek vagy volgai germánnak megmondod, hogy bizony Sztálin max ezer köztörvényes bűnözőt zárt börtönbe, és ott persze, hogy meghal pár, bizony jó páran felháborodnának. Ugyanis nem mindegy, hogy egy nép szisztematikus, ipari méretű kiírtásáról van szó, vagy egy két fél közti háború áldozatainak számáról.

2011. máj. 18. 23:25
 7/42 A kérdező kommentje:

A katonai zsidó áldozatok alatt nem azt értettem, hogy a németek küldték ki a zsidókat a frontra, hanem azokra értettem, akik szövetséges szolgálatban harcoltak.

Egyébként annyi idő alatt képtelenség annyi embert megölni. Rosszabb lett volna a németek hadi helyzete.

Az ellenérveim:

1. A németek elsőre ki akarták telepíteni a zsidókat. DE volt egy-két akadálya ennek. Pl. a nyugati demokratikus országok aggódtak a sorsukért, de nem tettek azért semmit, hogy befogadják őket. Palesztinában volt olyan helyzet, amikor egy hajó érkezett az egyik kikötőbe, akkor a britek nem engedték őket oda. Helyette elsüllyesztették a hajót és az utasai belefulladtak.

2. Az ún. cikkon-B nem más, mint egy fertőtlenítőszer.

3. Állítólag egy emberi holttestet (ha minden igaz), akkor képesek voltak a németek tíz perc alatt elhamvasztani. Hogyan sikerült ez nekik?

2011. máj. 18. 23:39
 8/42 anonim ***** válasza:
53%

" Ilyen esetben a maradék ötmillió vagy katonaként esett el valamelyik fronton vagy a szovjetek ölték meg őket a saját koncentrációs táborukban, mert a szovjetek is antiszemiták voltak és nekik megvolt hozzá a kellő háttér egy ilyen népirtás. Hála a gulágrendszerüknek. Mivel több tízmillió ember vesztette életét."

Én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a németeknek valóban csak munkatáboraik voltak és nem irtották szándékosan a zsidókat, csak volt aki éppen elhunyt a bánásmód miatt. Nagyon is meglehet hogy a gulágon veszett oda a többi, csak hát erről nem beszélünk mert az oroszok nem származás alapján vitték őket oda, hanem mint a rendszer ellenségeit.

2011. máj. 18. 23:45
 9/42 anonim ***** válasza:
71%

"Alapból szomorú az, hogy ember embert öl. És ez érvényes az összes háborúra..."

A háborúk a betegségek és a katasztrófák a természet védekezése a legkártékonyabb faj az ember ellen. Szomorú, de szükséges, ha a természet nem pusztít minket mi pusztítjuk a természetet.

2011. máj. 18. 23:48
 10/42 anonim ***** válasza:

1. Az, hogy először mit akartak, miért lenne bizonyíték az ellen, amit később tettek.

2. A hipó is fertőtlenítőszer, mégsem tesz jót neked, ha megiszod. Vagy a klórgáz.

3. Ez a tíz perc nekem elég kevésnek tűnik. Forrás?

2011. máj. 18. 23:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!