Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Lesz még Magyarország olyan...

Lesz még Magyarország olyan szinten mint pl Ausztria?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 30. 23:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
az életben nem lesz,orbánék még jobban tönkrevágják a gazdaságot,a fiatalok elvándorolnak innen,a cigányok többségben lesznek és még ausztriai színvonalon akarunk élni,haha,szép álom
2011. máj. 1. 09:48
 12/24 anonim ***** válasza:
76%
Ausztria és Magyarország akkor lenne egy szinten, hogyha Ausztria például vesztes háborút vívna például a franciákkal. Akkor talán lerombolnák annyira, hogy egy szinten legyünk.
2011. máj. 1. 09:53
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy leszünk olyan szinten, mint Ausztria!

Csak az a baj, hogy addigra Ausztria még magasabb szinten lesz... :-D

És nem egyhamar érjük utol!

Pedro

2011. máj. 1. 10:58
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát én nem hiszem, hogy lesz ilyen. A magyar emberek mentalitása és hozzáállása a dolgokhoz, jelentősen különbözik a nyugati országokétól.Például itt a legtöbben azt lopnak amit csak tudnak (tisztelet a kivételnek), míg Németországban például alig vannak kerítések a házak körül... Ez egy egyszerű példa, és persze nem mindenkire igaz, de ez a helyzet.

Magyarországon a társadalom jelentős része tengődik minimálbérből vagy ahhoz közeli összegből, ami éppen arra elég, hogy éhen haljanak, nyugaton meg lehet élni minimálbérből. Jah és a kormány épp ebből is lejjebb akar faragni ( pl.: pótlékok csökkentése stb.)

Persze tudom, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, de én mindenképpen ki akarok menni dolgozni, mert itt egy kezdő fizetésből nem lehet könnyen elindulni...

2011. máj. 1. 21:21
 15/24 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy mindenki a minimálbérre hajt, ahogy az utolsó válaszoló is írja. Nem akörül forog a világ, tessék egy rendes szakmát kitanulni, esetleg főiskolára, egyetemre menni, nemcsak azt hajtogatni, hogy nyugaton mennyi a minimálbér. Kit érdekel? A minimálbér azoknak való, akik nem tudtak magukkal semmi olyant kezdeni, ami értékes. Ilyen rendszerben élünk, a munkaerő is árucikk, minimálbért pedig azok kapnak akik nem hasznos munkát végeznek vagy hasznosat, de bárki megtudná csinálni. Kezdjetek magatokkal valamit, ne csak siránkozzatok!
2011. máj. 1. 21:52
 16/24 anonim ***** válasza:
Ja még annyit, hogy tisztában vagyok vele, hogy a saját munkámért is a többszörösét kapnám nyugaton, mint itthon, de ezért költözzek el rögtön egy idegen helyre, ahol mindig úgy fognak rám tekinteni, mint egy bevándorló, aki lopja a munkát? A fizetésemmel itthon is tisztességesen meg tudok élni, nekem ez elég. Gimnazistaként én is mindenáron ki akartam költözni nyugatra, de most frissen diplomázottként tökéletesen meg vagyok elégedve azzal, ami most van. Nyugatot pedig imádom, ha tehetem, akkor mindig kiutazom, tudnék ott élni is, de nem teszem.
2011. máj. 1. 21:56
 17/24 anonim ***** válasza:
Mintha csak én írtam volna az első részét a válaszodnak, kedves utolsó!
2011. máj. 1. 22:25
 18/24 anonim ***** válasza:

„Például itt a legtöbben azt lopnak amit csak tudnak (tisztelet a kivételnek), míg Németországban például alig vannak kerítések a házak körül...”

Ez hazugság, ugye te is tudod?

2011. máj. 2. 00:27
 19/24 anonim ***** válasza:
Azt azért hozzáteszem a tegnapi mondandómhoz, hogy tény, hogy nem szárnyal a gazdaságunk és vannak alulfizetett szakmák. Így például az orvosokat teljes mértékben megértem, hogy 6+x évnyi tanulás után inkább kimennek külföldre.
2011. máj. 2. 09:35
 20/24 anonim ***** válasza:
Szerintem meg pont az orvosok, főként a sebészek nem szorulnak sajnálatra. Lehet hogy a fizetésük nem sok, de nagyon sok sebész barátom van, akik 3 műtétet is végrehajtanak naponta, minimum egy százas egy műtét. Akkor lehet számolgatni.
2011. máj. 2. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!