Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért fújnak ennyire a Vatikánra?

Miért fújnak ennyire a Vatikánra?

Figyelt kérdés
Tudom, itt nem a politikáról van szó, de szerintem ide illi leginkább a kérdés, itt kaphatok rendes válaszokat. Ha a Vatikánnal kapcsolatban kérdeznek valamit, rengeteg válaszoló csak szidni tudja. De ugyan mi szidnivaló van benne? Nem értem, mi a bajuk vele?
2011. márc. 17. 15:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
A kérdés vallási részéhez ateistaként inkább nem szólnék hozzá, mert csak átmenne mocskolódásba. Maradjunk annyiban, hogy van vaj a fejükön, nem is kevés. Mindezek ellenére tiszteltem II. János Pált. XVI. Benedeket már kevésbé. Az elődjeiket pedig még kevésbé.
2011. márc. 17. 17:10
 22/29 anonim ***** válasza:

"a melegek elleni kirohanásokat, az abortuszellenes szólamokat"

-Az ilyen papoknak nem ártana megbarátkozniuk a demokrácia szóval!

Bár feltételezem,hogy akik hallgatnak az ilyen szólamokra,azok eleve ostobák!

Az ilyenektől hivatalosan elszoktak határolódni,de a homofóbia nem ,csak ott nyilvánul meg!

„azt a kedves dogmát is, miszerint bár törekedni kell ugyan a vallások közti párbeszédre, de azt egy pillanatig sem szabad feltételezni soha, hogy bármelyik másik is lehetne igaz a kereszténységen kívül.”

-Ez nem teljesen így van! Hallottam egy igen kedves beszámolót egy paptól a krisnás völgyben töltött tapasztalataitól! A Csillaghegyi krisnás templommal szemben van egy keresztény templom ,remek barátságban vannak a felek,meggyőzni egymást nem akarják,de tisztelik egymást és tanulnak egymástól…

Valahol érthető, hogy nem akarják percenként a vallásukat cserélgetni! Azért szerintem a többség mégis tényleg olyan dogmatikus ahogyan azt te leírtad, főleg az átlag civil gyülekezetesek, de hát az legyen az ő bajuk,ártani nem ártanak vele!

2011. márc. 17. 17:16
 23/29 anonim ***** válasza:

ma 17:10

Már nem a világrendnek kell az egyházakhoz idomulni,hanem az egyházaknak a demokráciához! Ez szerintem is jól van így! Azonkívűl a befolyásukat sem szabad hagyni terjedni,viszont joguk van bizonyos igényeket kielégíteniük a hívek felé!

2011. márc. 17. 17:20
 24/29 anonim ***** válasza:

17:16 (62%-os)

Ilyen jó és pozitív ellenpéldákról mindig jó értesülni, köszönöm, hogy leírtad ezeket. És hidd el, az értelmes emberekkel valóban nincs semmi bajom - csak a hülyékkel, vallástól és hittől függetlenül (csak ez most épp egy vallási témájú kérdés).

2011. márc. 17. 17:26
 25/29 anonim ***** válasza:

ma 17:26

Ó,köszönöm! Én is így vagyok ezzel!:D

2011. márc. 17. 17:29
 26/29 anonim ***** válasza:
Akkor ezt megbeszéltük. :)
2011. márc. 17. 17:39
 27/29 anonim ***** válasza:

ma 17:39

Nehéz kedves gesztusokat közvetíteni az interneten keresztül,mivel a fórmon is a harciasságra edződik az ember,arra számít és ahhoz szokott,ritka a kedves hozzászólás,de akad egy-kettő és ez pozitív,úgyhogy te meg ezt a jópéldát mutattad nekem,köszönöm!:DD És igen megbeszéltük!:)

2011. márc. 17. 17:49
 28/29 anonim ***** válasza:

"Érdekes módon az ateisták rendre elhatárolódnak a magukat ateistának valló vagy vallott diktátorok és más idióták ámokfutásaitól és elítélik azokat, de a magukat kereszténynek vallóknak már sokkal kisebb hányada emel szót rendszeresen és hangosan a kereszténység visszásságai ellen. És itt most nem csak a múlt-, hanem a jelenbeliekre is gondolok."

Mert pl. sztálin nem az ateizmus nevében épitetett gulágokat, hanem a kommunizmusért. Ellenben a keresztes hadjáratokkal.

2011. márc. 17. 21:37
 29/29 anonim ***** válasza:

Azért fújnak sokan a Vatikánra, mert már nem a kereszténységet képviseli (nem tudom képviselte-e is valaha).

Másrészt nemrég olvastam valahol, hogy egy vatikáni papot egy férfi luxusprostival együtt találtak. Valaki felhozta ott, hogy nyilvánosságra kellene hozni ezeket a homokos papokat, de a Vatikánban egy benfenntes pap azt mondta, hogy akkor nem maradna Vatikán, mert annyi a meleg. Szerintem ez undorító! Nekik nem kellene a soraikba melegeket fogadniuk, mert ellentétes a vallással, viszont a melegeket kellene védeniük a világban. Most ennek a fordítottja megy: tömve van a Vatikán melegekkel és a nem egyházi melegeket nem védik, hanem szidják, rosszolják.

Másrészt azért is utálják a Vatikánt, mert emberek életét veszi el szó szerint! Az afrikai hívőknek egyenesen megtiltják az óvszer használatát, így sokkal könnyebben lesznek AIDS-esek. Szóval lehetne sorolni, mert nem csak ennyiben merül ki...

2011. márc. 18. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!