A gazdagok között miért kevés a jobbikos és több a liberális? Több pénz = több tolerancia?
Az a helyzet, hogy én jómódú családban élek(nem akarok hencegni, csak játszom a f@szagyereket), ezért ismerünk pár politikust és gazdag embert. A kérdés elég régóta foglalkoztat, de csak mostanra jutottam el odáig, hogy itt is feltegyem.
A tehetős ismerőseink közül senki sem jobbikos(most nem a zsidókról beszélek, hanem a magyarokról). Ez még nem is olyan furcsa, de néhány embernél pálfordulás kaliberű dolgok történtek. Például az egyik régi ismerősünk anno Miép szavazó volt. Belefogott egy vállalkozásba, ami sikeres lett, havi 15 millió volt a minimum. Érdekes módon utána valahogy a melegek már nem zavarták annyira, a zsidók sem voltak tolvajok, a fogyasztói társadalom pedig nem is olyan kizsákmányoló...
Ha nem is ilyen mértékben, de ez egy elég gyakori dolog. Akár a szüleimet is említhetném. Még emlékszem, hogy vittek a Pilisbe, vmilyen táltos dologra. Aztán bejött a lóvé, na azóta baloldaliak. Így nem is olyan furcsa, hogy egy olyan jobbikos ismerősünk sincs. És még egyszer hangsúlyozom: nem a zsidókról beszélek, nem is azokról, akik politikusokkal összejátszva gazdagodtak meg, hanem olyanokról, akik legálisan, becsületesen, saját erőből, de nagyon ügyesen csinálták.
Erre van több elméletem:
1: Az ember a meggazdagodás pillanatában elfelejti, hogy milyen szar volt neki régen
2: Ilyen körökben sokan értenek a gazdasághoz, ők pedig látják, hogy a Jobbik programja kivitelezhetetlen. Egyébként a Jobbik ezeknél az embereknél nevetség tárgya. Úgy gondolnak rá, mint egy mérges kisfiúra. Mielőtt rákezdenétek: én nem zárkózom el semmi elől
3: Az ilyen emberek általában könnyen szerezték a lóvét, erőfeszítés nélkül, ezért nem értik, hogy mások miért élnek olyan szarul. Más szavakkal: ők abból indulnak ki, hogy bárki lehet gazdag, akár minimális tőkével is, csak kreativitás kell hozzá, illetve piálás helyett iskolába járni. Ezt azért írtam, mert mi is így gondoljuk. Például a volt szomszédunk 20 éve működtet sikeresen egy közértet 35-40 méterre egy teszkótól, fél kilóméterre egy cba-tól, úgy, hogy közben 3 év alatt becsődölt egy maszek szupermarket, de a közért még mindig dübörög. Nem is gyűlöli annyira a multikat.
És most nem ér azzal jönni, hogy sokan jelképes összegekért vettek gyárakat, mert az más tészta.
Én a 3. pontra szavazok. Az egyik volt tanárom viszont az elsőre(szerintem). Ezt mondta: A Jobbikot az emberek pénzhez jutása győzheti le a leggyorsabban.
Amúgy ne tévesszen meg, hogy mindig azt írom, hogy "szüleim", nem vagyok kiskorú, vagy ilyesmi :D Azért hivatkozok rájuk, mert minden az ő érdemük, én még kicsi voltam, mikor kitörtek az átlagfizetés karmai közül :S
"az átlaghoz képest elég sokat foglalkoztam a témával..."
Perge Ottó, kurucinfó? Mein Kampf? Bökd már ki :)))
Szerintem az újgazdagok a liberális ideológia térhódításának a "farvizén" eveztek be a jómódba. Ez a gazdasági, filozófiai rendszer, és értékrend termelte ki a gazdag réteget. Természetes, hogy ennek az elveit vallják, hiszen ennek köszönhetik a felemelkedésüket.
Mások pedig ugyanennek köszönhetik a lecsúszásukat. Ők nem haszonélvezői a liberális elit "birodalmának", ők a kárvallottjai.
Ez okozza a különbséget.
07:59 - azt így belső infóként elárulom, hogy a tehetősek között kevesebb az újgazdag, mint gondolnád, nagyon sokan polgári családból származnak, már a világháborúk előtt is az elithez tartoztak. Természetesen több az újgazdag, de ők nem annyira pénzesek, mint a régi "családok".
Az egyik hozzászólásomban egyébként utaltam arra, hogy gyakran olyan egyszerű módszerekkel lehet meggazdagodni, hogy sokan nem értik, miért nem él mindenki ezekkel a lehetőségekkel. Ezért mondom azt, hogy speciális esetektől eltekintve a gazdagok úgy gondolják, hogy minden ember magáért felelős és a szegénység az ember saját hibája.
Ezt én nem osztom, az viszont bizonyos, hogy a gazdagsághoz nem kapcsolatok kellenek, hanem kreativitás.
Akik most Rózsadombon élnek, már a szocializmusban is rájöttek, hogy milyen dolgokba érdemes belekezdeni, hogy miként lehet a legnagyobb hátrányokból is előnyt kovácsolni, mindezt kapcsolatok nélkül. Meglepődnétek, hogy sokan milyen ügyes és ötletes taktikákkal szereztek több pénzt, már akkor.
13:07- megértem a dühödet, de vmivel jutalmazni kell az ember kitartását. Ha nem lenne milliós fizetés, akkor semmi nem motiválná az embereket. Az más, hogy sokan törvénytelenül szedték meg magukat, de ezért nem a többi 95% tisztességes a felelős. Amúgy soha nem szavaztunk a fideszre. Azt is elárulom, hogy van egy elfogadott tény, miszerint aki azt hiszi, hogy a gazdagok gonosz emberek, az soha nem lesz gazdag.
14:35- az utolsó mondatoddal teljesen egyetértek. A Jobbik többek között ott cseszte el, hogy szembeszegült az elittel. Ez végzetes hiba, mert az esetek többségében a plutokrácia akarata elég sokat számít. A gazdagok elűzéséhez tömeges összefogás szükséges, amit maximum egy országos éhséglázadás válthatna ki(szerencsére még nem ilyen rossz a helyzet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!