Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Akkor a zsidó az egy vallás,...

Akkor a zsidó az egy vallás, vagy egy nép, vagy egy olyan vallás, amely népként kezeli a saját vallásához tartozókat?

Figyelt kérdés
2011. márc. 8. 12:31
1 2
 11/12 anonim válasza:

Szerintem az, hogy valaki a zsidó néphez tartozik-e az vallásjogilag születés kérdése de egyébként a neveltetésé. Pl. ha egy gyerek nem tud róla, hogy zsidó akkor nem fogja zsidónak vallani magát. Hogy érthetőbb legyen ha egy magyar gyereket csecsemőként kivisznek Németországba akkor az németként fog szocializálódni és németnek fogja vallani magát.

Az, hogy valaki zsidó vallású-e az semmiben nem külnbözik attól, hogy katolikus, református stb. hiszen ez is tanult dolog.

2011. márc. 15. 07:34
 12/12 anonim ***** válasza:
én apai ágon zsidó származású vagyok (nagyon kis részben) tehát a zsidó törvények szerint vallásilag nem vagyok zsidó. Rokonságom ellenére pedig nem szeretem a "kiválasztott népet".
2011. márc. 15. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!