Hamburger-adó? Szerintetek?
Holnap fog foglalkozni a témával a Napló c. műsor a Tv2-n,
de már lehet erről az egészről olvasni a neten is.
Betiltják a dohányzást a kocsmákban, buszmegállókban, akkor most hamburger adó?
Az egészségkáros dolgok eladását nem adóval kellene csökkenteni, hanem nem kéne egészségtelen káros dolgokat gyártani és árulni és főleg egészségtelen mértékben zabálni.
Ilyen erővel azokat is meglehetne adóztatni akik több tápanyagot visznek be a szervezetükbe mint amire szükségük van.Sőt még azokat is akik többet kívánnak szórakozni vagy pihenni mint ami nekik kijár a felsőbb hatalom szerint.
Ha valaki abban leli örömét , h a figyelmeztetések ellenére tönkre tegye magát emberi joga , h megtehesse.
Sunyiság ez, ahogy ötletelnek csak azért, h növeljék a bevételeket.Olyan Bajnais dolog...eh mind egyformák.
Teljesen gyetértek az előttem szólókkal..
Annyit fűznék hozzá, hogy én azon vagyok felháborodva leginkább, hogy a hamburger az okosok szerint mennyire egészségtelen, de hogy ha egészségesen akarsz étkezni, akkor sokkal többet kell költs.. Ha már csak a fehérkenyér vs. rozskenyér árkategóriát nézzük.. vagy hogy milyen horror áruk tud lenni a zöldségeknek/gyümölcsöknek, és azoknál sem mindig tudni, hogy mikor mivel van/volt permetezve, stb..
Értem én, hogy kell valahonnan plusz bevétel, de aki eddig is hamburgeren élt, azt eztán sem fogja meghatni, hogy egészségesebben étkezzen..
Szerintem inkább a valóvilág adóra lenne szükség:
"Abszolút igaza van a miniszterelnöknek, amikor plusz adók kivetésével akarja azokat a fogyasztókat megsarcolni, akik cigarettát, szeszesitalt, kávét, vagy esetleg egészségtelen hamburgert vásárolnak. Ugyanakkor nem lenne rossz, ha a fizikai épségünk mellett a szellemi színvonalunk megőrzése, ne adj isten esetleg emelése felett is őrködne. Tudom, hogy a bulvár Európa derűsebb felén is veri a szériőz lapok olvasottságát, és a Big Brother is holland találmány, de a hamburgereket is az amerikai gyorséttermi láncokban vásároljuk, így talán nem ördögtől való a hamburgeradó bevezetése mellett a társadalom további szellemi leépülésének megakadályozása érdekében extraadó kivetése a bulvárlapok olvasóira, vagy a kereskedelmi tévék nézőire."
:)
Tudom én is naív vagyok... a Miért lehet kapni ha egészségtelen című kérdésemmel :S egyszerű az én észjárásom ahhoz is hogy miért engem büntetnek ha ez megveszem. de van még egy költői kérdésem... hogy a neves szakhatóságok mint egészségügyi minisztérium, ántsz vagy akárhogy nevezik hol vannak ilyenkor? vagy hogy őket miért nem büntetik?
Nyugdíjjal kapcsolatban meg azért nem tudom gondolkodott e már azon valaki hogy ismerősei közül hány nyugdíjas is van, és hány éves is. ha csak a nagyszüleim nézem 1papa 62ig élt(4tesójából senki nem él) 2papa 59ig élt (húga,öccse él, bátyja, nővére nem) 1 mama 75ig élt(13tesóból középső volt, már senki nem él) 2mama 70 még él nővére 82ig élt. van 50%esélyem hogy megélem a nyugdíjat
A hülyeségnek nincs határa, kínjukban már ezt találták ki.
mindenkinek saját szívügye hogy mit vesz a boltba ha olyan buta hogy kólán és chipszen él akkor szenvedjen.
Egyébként mióta tud élni az ember cukor,só,stb ilyen alap dolgok nélkül!?
Ez az egészség csak ürügy hogy hogy tovább nyomorítsák az emberek ínséges életét, és így az életszínvonal csökken ami biztos nem a hosszú élet titka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!