Vissza kapjuk valaha a Trianonál elvett részeket?
Trianont a Habsburgoknak és a zsidó-kommunistáknak köszönhetjük. Ha nincs a patkánylázadás akkor Magyarország nagy részét megvédhettük volna. A bécsi döntések nagyon szerencsétlen határokat eredményeztek Székelyföldet nem lehetett védeni az oláh hordától. Már késő lett volna lepaktálni a szovjettel és a magyar amúgy sem egy áruló fajta. A 90-es években több lehetőség lett volna visszavenni területeinket de az áruló kormányokat nem érdekelte.
Mindent vissza a Kárpátoktól az Adriáig!
Trianont a Habsburgoknak és a zsidó-kommunistáknak köszönhetjük. Ha nincs a patkánylázadás akkor Magyarország nagy részét megvédhettük volna. A bécsi döntések nagyon szerencsétlen határokat eredményeztek Székelyföldet nem lehetett védeni az oláh hordától. Már késő lett volna lepaktálni a szovjettel és a magyar amúgy sem egy áruló fajta. A 90-es években több lehetőség lett volna visszavenni területeinket de az áruló kormányokat nem érdekelte.
Mindent vissza a Kárpátoktól az Adriáig!
A rohadt patkányok!Megállították a románokat és visszafoglalták a felvidék egy jó részét!A szemét bolsik!Mit képzeltek?
Figyelj: ha utánaolvasol egy kicsit, akkor láthatod, hogy a határrevízióra azért is nem sikerült a második világháború után sort keríteni, mert a magyarok nem etnikai érvekkel érveltek (pedig hát igazán lett volna mivel), hanem történelmivel, és hallani sem akartak másról, csak az eredeti határokról. Márpedig az eredeti határokon belül már akkor is bőségesen voltak olyan területek, ahol az utódállamok nemzetiségei voltak többségben (és akkoriban éppen a nemzetállam volt az ideál, nem a globalizáció) - de ez még nem igazolta volna, hogy oda húzzák a határt, ahol az most van.
Én egyébként teljesen ledöbbentem a múltkor, hogy a bécsi döntés mennyire követte az etnikai térképet, korábban sosem tűnt fel, és nem is hívta rá fel senki soha a figyelmemet. Azt gondolom, hogy hogyha azok a határok úgy maradtak volna, most sokkal jobb lenne a viszony a Kárpát-medence népei közt. Tíz évig még biztos ment volna a duzzogás, de sokkal tovább nem. Valószínűleg a legigazságosabb és leginkább "önstabilizáló" megoldás lett volna. Kár, hogy rossz lóra tettünk.
Viszont a helyzet az, hogy az etnikai térkép ma már nem úgy néz ki, ahogy akkor.
És én alapvetően elítélendőnek tartok minden olyan törekvést, ami diplomáciai, poitika vagy erőszakos módszerekkel próbál beleavatkozni egy terület etnikai viszonyaiba, mert ez nagyon durva beavatkozás a területen élők magánéletébe.
Ha itt történetesen a honfoglalás előtt tényleg Nagy-Románia lett volna (LOL), akkor sem tartanám jogosnak, ha a románok idejönnének, és román állampolgárt akarnának csinálni belőlem.
Mert tök mindegy, mi volt ezer éve, MOST mi vagyunk itt.
Nem volt jogos pl. a románoktól, amikor ide-oda telepítgették az embereket, hogy "bebiztosítsák" az újonnan szerzett határaikat.
Rohadtul nem volt jogos.
De MOST már ők vannak ott a terület nagyobbik részén.
És nekünk ugyanúgy nincs jogunk tőlük visszaszerezni.
Ez olyan, mint hogy szemétség volt a rómaiaktól, hogy kiszórták a zsidókat Palesztinából - de azután szemétség volt a keresztesektől, hogy megpróbálták kifüstölni az arabokat. És szemétség volt a britektől, hogy gyarmatosították, és soha nem lett volna szabad Izraelt újra létrehozni egy már lakott területen - de ettől még rohadt szemétség azt mondani ma, hogy takarodjanak onnan, mert mostmár ott élnek - de tőlük is szemétség, hogy még mindig telepeket építgetnek sutyiban olyan területen, ami elvileg nem az övék.
Oltári szemétség volt az amerikaiaktól kiirtani az indiánokat, és odacipelni a feketéket.
Az etnikai térkép mindennemű "nem spontán" manipulálása szemétség, rohadt mocskos szemétség, sakkozás embertömegek életével. Még akkor is, ha másik embertömegek meg pont drukkolnak hozzá, mert úgy esik jól a mivagyunkafaszagyerekek-receptoraiknak.
PONT.
(És mindezt úgy mondom, hogy szabályosan szerelmes vagyok Erdélybe. Nem vicc, komolyan gondolkodom rajta, hogy hogyan tudnék odaköltözni.)
Ha nagy hős szeretnél lenni, nevelj fel legalább három gyereket tisztességesen, becsületesen, szeretetben, úgy, hogy "Ember" legyen belőlük. A hazádnak sokkal nagyobb szüksége van kiegyensúlyozott lelkivilágú felnőttekre, mint mitugrász szájhősökre.
Tudom, hogy lepontozol, de hátha közben szöget üt valami a fejedben ;).
Ha teljes revíziót akartunk volna akkor Horthy belemegy Hitler egész Felvidéket felajánló ajánlatába. Éljenezd csak a bécsi döntést mert szerencsétlen székelyeknek félelemben kellene/kellet élniük mert be voltak kerítve a románok által Székelyföldre köszönhetően a bécsi döntéseknek öngyilkosságvolt csapatokat küldeni.
"Azt gondolom, hogy hogyha azok a határok úgy maradtak volna, most sokkal jobb lenne a viszony a Kárpát-medence népei közt."
Jaja biztos amikor a tótok folyamatosan olyan röpiratokat terjesztettek hogy előre Vácig, Miskolcig! Egyébként is a Kárpát-medence egyetlen őshonos népe a magyar miért is tűrnénk meg ezeket a sovén nemzeteket?
"És mindezt úgy mondom, hogy szabályosan szerelmes vagyok Erdélybe. Nem vicc, komolyan gondolkodom rajta, hogy hogyan tudnék odaköltözni."
Menny is talán felnyílik a szemed a sok megaláztatás közbe majd ha gyerekedet leköpik, megverik magyarsága miatt akkor nem így vélekedsz.
"A hazádnak sokkal nagyobb szüksége van kiegyensúlyozott lelkivilágú felnőttekre, mint mitugrász szájhősökre."
Ha én mitugrász szájhős vagyok szemedbe akkor el sem tudom képzelni mi a véleményed Petőfiről, Zrinyiről, Rákócziról. Látom nálad szégyen kiállni magyarságod mellett.
"Tudom, hogy lepontozol, de hátha közben szöget üt valami a fejedben ;). "
Elvagy tévedve, annyi magyar vér halt már meg ezért a honért hogy nem lehet tűrni tovább a megalázkodásokat és a provokációt le kell számolni nemzetünk ellenségeivel és vissza kell venni ősi jussunkat.
"Egyébként is a Kárpát-medence egyetlen őshonos népe a magyar miért is tűrnénk meg ezeket a sovén nemzeteket"
Olyan nincs, hogy ősi juss. Népek vannak, akik élnek egy területen. És utolsó szemét gazember mind, aki népeket - akik, tudod, emberekből állnak, gyerekekből, szerelmesekből, osztálytársakból, nagyszülőkből... - akar ide-oda söpörni a földön, amin élnek.
Utolsó szemét gazember volt, aki megtette a történelem során, és utolsó szemét gazember az is, aki ma akarja megtenni. Mindegy, hogy román, szlovák, amerikai, izraeli vagy arab. Vagy éppen magyar. És az sem jobb, aki meg _akarja_ tenni. Akár a "történelmi jussért", akár a gazdasági érdekért, akár bármi másért.
Mellesleg ne hasonlítgasd magad Petőfihez meg Rákóczihoz, mert nem tudok róla, hogy ők így gondolkodtak volna a szomszéd népekről, ahogyan te.
Lehet, hogy szemétséget követtek el velünk szemben, de attól még nem kell nekünk is viszont-szemétségre törekedni.
Egyébként a bécsi döntéssel kapcsolatos véleményeden látszik legjobban, mennyire elképesztő a gondolkodásod: az a kifogásod ellene, hogy "körbe voltunk véve" mindenféle ellenséges népekkel... nade most komolyan, ha csak nem tolod ki a határokat az Atlanti-és a Csendes-Óceánig, mégis milyen megoldással lehet ezt elkerülni...?
Nyilván arra gondoltam, hogy az a nemzetközi "kusslegyenígyleszéskész" tekintély, amelyik a mostani határokat kőbe véste a tekintélyével és az embertömegek ide-oda telepítgetése feletti szemhunyásával, az azokat a határokat támogatta volna, nem a modtaniakat. Persze, hogy ugráltak volna még egy darabig az utódállamok, de egy idő múlva befogták volna, mert tulajdonképpen a lakosság nagyobbik része az etnikumának megfelelő államba került volna. A balatoni szláv korridorért sem ugráltak tovább.
Egyébként valahol beletrafáltál, mert például Arany János költészetét én sokkal összetettebbnek, rétegzettebbnek, tartalmasabbnak érzem, mint Petőfiét. Viszont az is igaz, hogy nagyon sajnálom, hogy nem tudhatjuk, mit írt volna Petőfi 40 vagy 80 évesen, mert tény, hogy lenyűgözően tudott a szavakkal bánni.
De azért remélem, érzed, hogy mekkora beképzeltség a részedről azt állítani, hogy hogyha téged szájhős mitugrásznak tartalak, akkor az általad említett történelmi alakokat is...
Nem gondolod, hogy azért lehet köztetek némi különbség...?
Hopp, és még valami, maradjunk annyiban, hogy nekem nem annyiban merül ki a kapcsolatom a székelyekkel meg Erdéllyel, hogy voltam szuvenírt venni nyáron a Békásban ;)
ma 15:43
"Mellesleg ne hasonlítgasd magad Petőfihez meg Rákóczihoz, mert nem tudok róla, hogy ők így gondolkodtak volna a szomszéd népekről, ahogyan te."
Én nem hasonlítgadtam magam senkihez. Mikor mondtam egy rossz szót is a szomszéd népekről? Én nem gyűlölöm egyiket se de rég túlléptek egy határt egy ilyen barbár, primitív nép mint a román soha nem emelkedhet egy ilyen kultúr nép fölé, mint a magyar. És szerinted ők hagynák hogy országunkat szétdarabolták?
"Lehet, hogy szemétséget követtek el velünk szemben, de attól még nem kell nekünk is viszont-szemétségre törekedni. "
Csak szemétség számodra a székelyföldi vérengzések vagy az 1848-is erdélyi és a Hórea vérengzés? Ennek köszönhetően és a későbbi román telepeseknek köszönhetően ilyen ma Erdély etnikai térképe! Nem érzed át a súlyát ezeknek a dolgoknak. Tudod te ezek mit hazudnak össze-vissza?
És meg nem is beszéltem a szerbek, vagy a szlovákok és az osztrákok tetteiről!
A bécsi döntések miatt Székelyföld védhetetlen volt.
"Hopp, és még valami, maradjunk annyiban, hogy nekem nem annyiban merül ki a kapcsolatom a székelyekkel meg Erdéllyel, hogy voltam szuvenírt venni nyáron a Békásban"
Akkor te tényleg csak orvosi eset lehetsz.
"Ha én mitugrász szájhős vagyok szemedbe akkor el sem tudom képzelni mi a véleményed Petőfiről, Zrinyiről, Rákócziról."
vs.
"Én nem hasonlítgadtam magam senkihez."
"Mikor mondtam egy rossz szót is a szomszéd népekről?"
vs.
"egy ilyen barbár, primitív nép mint a román soha nem emelkedhet egy ilyen kultúr nép fölé, mint a magyar"
(egy bekezdésen belül!!!!!!!)
No comment.
Valamit nem értesz.
Mindegy, milyen aljas, alávaló, vérlázító, tetű módon érték el, hogy ma ők lakjanak azokon a részeken, ahol ők laknak.
Visszacsinálni csak ugyanolyan aljas, alávaló, vérlázító tetű módon lehetne.
Ha a szemétség nem eléggé megfelelő kifejezés, válassz kedvedre másikat, nem akartam sterilen azt írni, hogy "etikátlan", de a trágárságszűrőt nem győzhetem le.
ma 16:57
Pedig értelmesebbnek gondoltalak.
Na 37% te aztán ne gondoljál senkiről semmit, mert síkhülye csőlátású szittyamagyar vagy!
"Mikor mondtam egy rossz szót is a szomszéd népekről? Én nem gyűlölöm egyiket se de rég túlléptek egy határt egy ilyen barbár, primitív nép mint a román soha nem emelkedhet egy ilyen kultúr nép fölé, mint a magyar. És szerinted ők hagynák hogy országunkat szétdarabolták?"
Olvasd ezt újra! Egy bekezdésen belül keveredsz önelllentmondásba! Na ezért röhögöm ki mindig a hozzád hasonló nagymagyarokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!