Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Visszakapjuk valaha Nagymagyar...

Visszakapjuk valaha Nagymagyarországot?

Figyelt kérdés
Nem vagyok jártas annyira a történelemben(11 éves vagyok), de a minap a neten "összefutottam" egy Nagymagyarország térképpel, ami megfogott. A miérteket nagyjából ismerem, arra lennék kíváncsi, hogy lehet még a miénk valaha is az a terület? És ha igen milyen eszközökkel? Csak háború?(bár sztem ahhoz kevesek vagyunk)
2011. febr. 16. 10:45
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
28%
A bécsi döntésekkel az a baj, hogy nagyon sok magyarlakta vidéket visszaadott, ellenben nagyon sok nem magyarlaktát is. Ez még nem is lenne akkora baj, de ezeken kívűl fontos magyarlakta területeket viszont külföldön hagyott. Véleményem szerint a legideálisabb egy határmenti területekre vonatkozó revízió, mellé egy székelyföldi exklávéval.
2011. febr. 18. 14:54
 32/57 anonim ***** válasza:
77%

"És mit szólnátok a bécsi döntések területeihez? (...)

Csak azt nem tudom hogy azt miért kellett semmissé tenni mikor az egy nemzetközileg elfogadott döntés volt..."

Mert sajnos a csehek (pontosabban Benes) és a románok jobban taktikáztak a második világháborúban, mint mi.

Az első bécsi döntést szóban az angol és a francia kormányok is elismerték, a másodikat azonban már csak a németek és az olaszok.

2011. febr. 18. 15:17
 33/57 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy van rá esély, de a Párizsi békeszerződés már a múlté. A jövőben nem hinném, hogy az ilyen - olyan területi revízióval meg lehet oldani a problémát.
2011. febr. 18. 20:59
 34/57 anonim ***** válasza:
Most mondd meg, az EU-s "világkormányban" (amihez majd csatlakozik Szerbia és Hrvátország is) nem mindegy?! Határok se lesznek! Nem kell ennyire röghöz kötöttnek lenni.
2011. febr. 18. 21:11
 35/57 anonim válasza:

A határok biztosítanák, hogy magyarnak vallja magát pl. egy "Ianos Petho" Erdélyben. Egyre csak fogyunk, a végén már nem lesz itt senki, aki magyarnak mondaná magát. 1910-ben húszmillió magyart jósoltak a Kárpát-medencébe a 2000. évre. Ezen kellene elgondolkodni, meg azon, hogy a határ tologatása miatt most a románok vannak húszmillióan. Ennyit számít, hogy hol a határ!

Deák Ferencet idézném a végére: "Amit erő és hatalom elvesz, azt idő és szerencse ismét visszahozhatja, de amiről a nemzet, félve a szenvedésektől, önmaga lemond, annak visszaszerzése mindig nehéz és mindig kétséges."

2011. febr. 19. 10:33
 36/57 A kérdező kommentje:
Az utolsóval nagggggyon egyetértek! Talán én még megérem, büszke, NAGY nemzet leszünk!!!! :D HAJRÁ MAGYAROK!!! :D:D:D
2011. febr. 19. 11:09
 37/57 anonim ***** válasza:
Nem éred meg, jobb ha tudod! Egyébbként ki akar háborúzni, mert uigye önként nem adják és körbevenne minket az ellenfél!Jah, hősi halott meg nem akarok lenni és sokan mások sem!
2011. febr. 19. 15:42
 38/57 anonim ***** válasza:
SOHA!
2011. febr. 19. 15:44
 39/57 Tyler913 ***** válasza:

"Buszke,nagy nemzet leszunk"?

Regen en is ugy gondoltam,hogy ez a vilag legfontosabb dolga.Ma mar nem.Az a fontos,hogy az orszag,ahol elunk,szabadsagot es joletet biztositson nekunk.Ha ez megvan,meglesz a buszkeseg is.De nagysag?A nagysag relativ.Meg a tortenelmi Magyarorszag is kicsi pl. az Egyesult Allamok dimenzioiba helyezve.Az emberek boldogsagat pedig nem az szolgalja,hogy hol huzodnak annak az orszagnak a hatarai,ahol elnek (lasd Szovjetunio),hanem hogy milyen ott elni.Inkabb azon kellene dolgozzunk vallt vallnak vetve,hogy kilabaljunk a sz.rbol,es olyan orszagot epitsunk,ahol jo elni,es amelyet a polgarai es nem a hatarai tesznek naggya!

2011. febr. 19. 16:00
 40/57 anonim ***** válasza:
Utolsó mondatával nagyon egyetértek!
2011. febr. 19. 20:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!