Visszakapjuk valaha Nagymagyarországot?
Figyelt kérdés
Nem vagyok jártas annyira a történelemben(11 éves vagyok), de a minap a neten "összefutottam" egy Nagymagyarország térképpel, ami megfogott. A miérteket nagyjából ismerem, arra lennék kíváncsi, hogy lehet még a miénk valaha is az a terület? És ha igen milyen eszközökkel? Csak háború?(bár sztem ahhoz kevesek vagyunk)2011. febr. 16. 10:45
11/57 anonim válasza:
Nincs olyan hogy Nagymagyarország. Magyarország van. Slussz. Ilyen szó, hogy Nagymagyarország nincs. Magyarország akkora, amekkora, a területe ezer év alatt, sokat változott. Most ekkora, és nem fognak vissza kerülni a Trianoni döntés következében elvett területek.
12/57 anonim válasza:
Az 1918-as határokat nem, erről kár álmodozni, kedves Kérdező. Határ menti magyar többségű területsávok visszatérésére némi esély persze nem zárható ki, mondjuk 100 éves távlatban gondolkodva. De az a maximum.
13/57 anonim válasza:
14/57 anonim válasza:
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:07
Legalábbis rajtad nem múlik...
15/57 anonim válasza:
Csonka Magyarország nem ország, Nagy-Magyarország mennyország :D
Amúgy gazdaságilag lehet, hogy nem érné meg, de nemzeti szinten, becsületünk miatt mindenképpen. A németek törődtek vele, hogy a keletiek szegényebbek? Nem. Mégis milyen gazdagok! Nem mindenhol a pénzt kéne látni... Egyébként is jogtalanul használják a mi által épített dolgokat....
16/57 Dick Esmen válasza:
Nem,vesztes országnak nem jár terület 66 évvel a legutóbbi háború után se.
17/57 anonim válasza:
Jólvan, nekem meg már elegem van a sok "mindent visszás" emberkéből....menjetek a fenébe. Én még emlékszem, az ezredfordulón amikor megszüntették a sorkatonai szolgálatot, ti voltatok azok akik örömtáncot jártak és ujjongtak hogy végre nem korlátoz senki a szabadságotokban és nem kell bevonulni a "csúnya zsarnoki" honvédségbe. Most megint csak ti vagytok akik egy-egy kárpátia koncerten hullarészegen cigány módjára őrjöngve akarjátok visszafoglalni Erdélyt és a többi részt. Maradt egy nagy kérdés: hogyan? Nyilván bokorba hányással meg szép dalokkal, gondolom.
18/57 A kérdező kommentje:
Első: Tényleg 11 vok, csak más dolgok is érdekelnek, mint pl az osztálytársaimat. :D
2011. febr. 16. 16:59
19/57 Szonjus válasza:
Én nem tudom megítélni reálisan mennyi az esély, nem tanultam még annyi történelmet és nem is értek különösképp a gazdasági dolgokhoz, nem vagyok bölcs, tudós, nem éltem még sokat, szinte semmit nem tudok még és sok minden van, amit még nem értek, sok dolog van, amire senkinek nincs még teljes rálátása, egyszóval nincs objektív ítélet, legalábbis tőlem nem. De mindennel együtt, én úgy érzem, hogy hinnünk kell, hogy a miénk lesz, ami jár nekünk, ami a miénk, de ez a dolog, szerintem nem pénz kérdés, tehát szerintem, csak azért, mert kártérítést kapunk nem lesz jobb, mert ez nem a pénzről szól és nem a gazdaságról, nem a munkahelyekről, hanem az igazságról, amihez mindenkinek joga van. Csak annyit tudok javasolni, hogy tanulj, olvass, hallgasd meg az embereket, dolgozz, ha itt az ideje és legyél értékes tagja a társadalomnak, ha minden magyar ezt tenné, már előrébb lenne az ország. Majd, ha lesz lehetőséged dönteni evvel kapcsolatban mindenképpen jól döntsél és ne kelljen másokra hallgatnod csak magadra és a saját igazadra. L/18
20/57 anonim válasza:
"hinnünk kell, hogy a miénk lesz, ami jár nekünk"
És miért járna? A két szép szemünkért? Amire nem vagyunk méltóak, azt elveszítjük. Az nem jár! Nincsenek "kedvenc" népek a történelemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!