Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Egyesek miért akarnak betiltat...

Egyesek miért akarnak betiltatni nekik nem tetsző csatornákat, műsorokat, weboldalakat, ahelyett, hogy nem látogatnák ezeket és keresnének olyan szórakozást, ami nekik tetszik?

Figyelt kérdés
2011. febr. 6. 15:00
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Na köszi! :-D A kutyámnak van chipje, én azért nem szeretnék. (Még hazatalálok anélkül is :-))

Nem tudom, voltál-e már úgy, hogy hallod a vitapartnered szavait, el is fogadod amit mond, mert látod, hogy igaza van ebben is, meg abban is, de belül valami tiltakozik ellene, és egészében mégsem tudod magadévá tenni azt, amit mond...

Én most valahogy így vagyok veled. :-( Elfogadom az érveidet, de ami következik belőle az meg annyira az elveim ellen van, hogy egyszerűen képtelen vagyok megemészteni.

Na sebaj, majd alszom rá egyet (kettőt, hármat)! :-)

Pedro

2011. febr. 7. 00:15
 22/32 anonim ***** válasza:

a chip csak vicc volt természetesen:)

te igazából nem azt utasítod el amit mondok, nem a mondanivalómnak a megemésztés a gond, hanem az a tudat, hogy ilyenek az emberek, hogy erre szükség van. Mondhatnánk úgy is, hogy ez egy csalódás. Ilyen azt hiszem sok-sok embert ér, ahogy engem is természetesen, tehát értelek.

Nagyon sok olyan dolog van ebben a béna világban amit nem egyszerű elfogadni, de megszoksz vagy megszöksz. Illetve elfogadni el lehet, egyetérteni nem.

Ezerszer értelmesebb vagy mint azok akik a nem egyetértés miatt csak a hülyeségeket képesek visszamondani.

Amúgy már akartam mondani, hogy többször is volt, hogy nem értettem egyet egy kommenteddel több helyen is, de általában olyan szinten meg tudtad fogalmazni, vagy olyan stílusban, hogy nem tudtam vagy akartam "támadni". A számomra nem elfogadott véleményt is meg tudom emészteni ha normálisan hozza össze valaki, plusz ha van benne értelem. Ha mindenki így kommunikálna itt a fórumban mint te, akkor nem lennének olyan barmok akik azon sírnak, hogy lehülyézem őket:)

2011. febr. 7. 00:33
 23/32 anonim ***** válasza:

"Mondhatnánk úgy is, hogy ez egy csalódás."

- Igen, valószínűleg igazad van. Én mindig azt vallottam, hogy értelmes ember el tudja dönteni, hogy mire is van szüksége. (Persze itt az értelmesen lenne a hangsúly...)

"Ezerszer értelmesebb vagy..."

- Köszönöm. :-D Ráadásul szintén programokat gyártok...

"többször is volt, hogy nem értettem egyet egy kommenteddel"

- Ez természetes. Sőt, szerintem alapvetően más politikai nézeteink is vannak. De ha jól látom, az emberi értékrendünk körülbelül egyforma.

Szerintem nem kell két embernek vízbe fojtania egymást csak azért, mert más elveik, más nézeteik vannak. A vitát is lehet kulturált keretek közt lefolytatni - és az se hátrány, ha valaki észérvekkel meggyőzhetőnek mutatkozik.

Többekkel ellentétben nekem nincs semmi bajom a stílusoddal, meg a mondanivalóddal. Igen, néha én is azt érzem, hogy nem maradéktalanul értek veled egyet. De szerintem ez egyáltalán nem baj, a vita, a nézetek ütköztetése az, ami előbbre viszi a dolgokat. Részemről örülök, hogy azért lehet itt találni néhány (sajnos nem túl sok) embert, akikkel lehet értelmesen beszélgetni.

Pedro

2011. febr. 7. 01:06
 24/32 anonim ***** válasza:

Nohát, akkor érthető az éjszakázás:)

Kíváncsiságból megkérdezhetem, hogy milyen programokat kreálsz? (alkalmazások, webes alkalmazás (php, asp....), stb)

Politikai nézetek, hát nem tudom. Azt tudom, hogy jobbikot nem kedveled, ez annyira nagy nem különbség már, mert annyira engem sem "elégít ki" a szereplésük, talán ezért is kommentelek ritkán már a velük kapcsolatos topic-okba.

Igen, szerintem se kötelező ölre menni. Az cseszi fel az agyamat amikor az emberek nem olvassák el amit írok, hanem csak ismételgetik ugyanazt.

Egyszerű példa: pl azt mondanám, hogy nem szeretem a fehér szőrmekabátodat, mert védem a fókákat. És erre csak azt a választ kapom, hogy milyen szar lenne ha nem lehetne kabátot hordani.

És akkor ezt minden topicban játszuk el. De tudod én vagyok a hülye, hogy újra és újra elmondom az érveimet. Egyszer már eljutottam odáig, hogy letiltottam gyakori domain-jét, 1 hétig bírtam:) De egy pozitív siker, hogy napiszar-t már több mint egy hónapja nem engedélyeztem és nem hiányzik:) (alapból a munkám rovására ment/megy ez a két oldal)

Nagy ritka erre az értelmes ember. Szerintem az egész politika témakör egy gáz kategória, de megértem gyakori tulajait, hogy nem törlik. Szerintem az egyik legforgalmasabb hely az oldalon.

2011. febr. 7. 01:21
 25/32 anonim ***** válasza:

Kriptográfiával (rejtjelzéstechnikával) foglalkozom. Többféle processzor assembly nyelvét ismerem, de nagyrészt C-ben (C++, C#) írok programokat, felhasználói rendszereket. Sajnos a web programozás kimaradt az életemből (soha nem volt olyan munkám). Sok mindent kipróbáltam (grafika, beágyazott rendszerek, banki-, kereskedelmi programok, numerikus analízisek, asszociatív döntéselőkészítő rendszer, stb), tényleg szeretem a kihívásokat, és szinte hiúsági kérdést csinálok abból, hogy egy feladatot jól megoldjak. Sajnos többet ülök a gép előtt mint kellene, de hát még a hobbym is a számítógép. :-)

A Jobbikról: nagyon sok dolog van a repertoárjukban, amivel egyetértek. Viszont nekem nem tűnik úgy, hogy ezeket össze tudták szedni egy összefüggő programba. És megvallom, számomra sokszor túlzottan is radikálisak. Én inkább liberális beállítottságú vagyok. Ne ijedj meg, semmi ballib, vagy neoliberalizmus, egyszerűen simán a jól bevált hagyományos liberális értékrendet vallom. :-)

Persze ez sem szentírás, hiszen én sem TÖKÉLETESEN értek egyet ezekkel az eszmékkel, vagy pontosabban fogalmazva nem a nagy eszme határozza meg az én gondolkodásomat, hanem fordítva: van egy szemléletmódom, ami többé-kevésbé beleilleszthető egy ilyen kategóriába - de persze itt-ott kilóg belőle. (Mint a lóláb :-))

Velem gyakran előfordul, hogy elolvasva a kérdést, szívesen válaszolnék, leírnám a véleményemet, de az addigi válaszokat végigolvasva elmegy az egésztől a kedvem... Mintha szélmalomharcot vívnék.

De néha vannak üdítő kivételek is a válaszolók között. Talán miattuk érdemes.

Pedro

2011. febr. 7. 14:43
 26/32 anonim ***** válasza:

Nos, akkor magasabb szinten vagy a témában mint én:) bár ezt tudtam már korábban is, már alapból is mivel korban különbözünk:)

Jól kenheted a témát, respect!

Én asm-et suliban tanultam egy ideig, tetszett, faxa volt, jól ment, de utána szépen elhalványult, egyrészt mert annyira nem felkapott dolog manapság, inkább az idősebb pro-kat alkalmazzák ilyen téren akik mestereivé váltak. Illetve mondhatni én egyik percben úgy tértem magamhoz, hogy webfejlesztő vagyok. Ha lesz egy kis időm, akkor belemélyedek az iphone fejlesztésbe is, megvan hozzá minden, csak az idő...

Kihívás pedig alap egy programozónál:)

Nem akartalak leliberálisozni, mert fene tudja, hogy hogyan hangzik és mi veszi ki magát sértésként:) A legjobb barátom amúgy liberális eszméket vall, ahogy mondod, a VALÓDI liberális eszméket. Az pedig nincs messze attól amit én is akarok, dehát, ez az eszme olyan mint a kommunizmus. Sosem valósulhat meg, nem emberekre találták ki.

Én se vagyok belefásulva egy darab színbe. Nem esek abba a hibába amibe a legtöbb ember, hogy csak fekete vagy fehér. Vannak jó dolgok a liberalizmusban, a kommunizmusban, a nacionalizmusban is. De egyszerűbb címkézni az embert.

Igen hasonló itt is, sokszor inkább kinyomom a témát a búsba:) nem mindig éri meg..

2011. febr. 7. 15:25
 27/32 anonim ***** válasza:

"magasabb szinten vagy a témában mint én"

- Nem feltétlenül. A magam szakterületén ez valószínű, de a tiedhez hozzá sem tudnék vakkantani.

"Jól kenheted a témát, respect!"

- Köszi, bízom benne, hogy így van. :-)

"...korban különbözünk:)"

- Jó, jó, tudom én, hogy vén vagyok... :-D (Tényleg, te hány éves vagy?)

"Kihívás pedig alap egy programozónál:)"

- Erre most én mondom, hogy recpect! (Teccő genya, kő kóla?) (Meg ne sértődj!)

"...iphone..."

- Szeretnék olyan embert találni, aki ANDROIDRA tud fejleszteni. Volna egy kis meló.

"Nem akartalak leliberálisozni..."

- Nem le... FEL!!! :-) De nem vagyok olyan sértődékeny - legalábbis amíg nem teszed hozzá, hogy rohadt, vagy mocskos, vagy ilyesmi. :-D

"(liberalizmus)...ez az eszme olyan mint a kommunizmus. Sosem valósulhat meg..."

- Hát ez egy nagyobb lélegzetvételű dolog. Szerintem nagyon sok minden megvalósulhat(na) belőle, persze TELJES egészében nem - de az nem is biztos, hogy jó lenne. Én mindenesetre törekszem arra, hogy ami jó és pozitív benne, az meg is valósuljon...

"Vannak jó dolgok a liberalizmusban, a kommunizmusban, a nacionalizmusban"

- Úgy úgy. A végén kiderül, hogy nem is annyira különböző a felfogásunk? :-)

"De egyszerűbb címkézni az embert."

- Igen, és sajnos muszáj is. Magamat is címkézem, ha megkérdezik, milyen elveket vallok,hiszen nem lehet pontosan körülírni mindig, hogy én ezzel meg ezzel egyetértek, de amazt meg elutasítom... Egyszerűbb nekem is rámondani, hogy liberális vagyok, mert talán ahhoz állnak legközelebb az elveim. De látod, máris hozzáteszem, hogy nem bal, meg nem neo, meg nem is teljesen, szóval ezeket úgysem lehet pontosan meghatározni.

Ráadásul szerintem egy "igazi" (ideális) eszmerendszert valószínűleg több létező rendszer alapos átválogatásával és a maradék egységes rendszerbe öntésével lehetne alkotni. A nagyobb baj, hogy ez az "igazi" rendszer csak nekem lenne "igazi", más nyilván máshogyan látná ugyanazt. Hát ezért (lenne) szükséges a konszenzusra törekvés - ez viszont ahogy látom, nem általános emberi tulajdonság :-(

2011. febr. 7. 19:03
 28/32 anonim ***** válasza:

Na, csak aláírni felejtettem el. Látod, ez a kezdődő szenilitás... Már nem húznak úgy a szürkék. :-D

Pedro

2011. febr. 7. 19:08
 29/32 anonim ***** válasza:

bocsi, hogy csak most írok:)

Hozzá tudnál szólni a területemhez. A php pl totál C szerű. ugyanaz a szintaktika. Persze sokkal lazább.

26 éves vagyok, vagyis leszek pár hónapon belül:)

Hát, tervbe van véve az android is, de egyenlőre se idő se androidos teló :D

amúgy sajnos nem tudok ilyen embert most. prog.hu -n keresgélhetsz, ott előfrdulnak, esetleg beszeljukmac.com, talán még weblaboron is.

Általában van, hogy a liberálist sztokszóként használom. (pl "ez a hülye liberális hozzáállás"), de az azoknak szól akik túlzásba viszik. Pl aki előbb védi a börtönlakó jogait mint egy diákét. ez igazából már nem liberális, hisz ott a VALÓDI induló esélyegyenlőségről szól az egész eszme alapja.

Engem szerintem még nem nagyon láttál kijelenteni azt, hogy én xyz vagyok, szinte soha nem mondom, hogy ilyen vagy olyan eszmét vallok totálisan, sőt utálom amikor jobb bal stb-nek titulálnak. az egyik legnagyobb átbszás és megosztás. mint amikor a rockerek utálják egymást a diszkósokkal a suliban.

az a bajom magával a full lib. eszmével, hogy önkontroll-t igényel, illetve megelőlegezi az embereknek a bizalmat. Tudod, "megadod a lehetőséget a választásra".

Véleményem szerint van amikor esélyt se kell neki adni, pl ezért vannak fekvőrendőrök az úton, mert az esélyt is elveszik az embertől, hogy ott gyorsan hajtson.

biztos vagyok benne, hogy lehet találni olyan pontot egy eszmében ami mindenkinek jó lenne, de persze engedni kell hozzá és tolerálni mindenkinek. Nah ez az ami nem megy, mert mindenkinek maga felé hajlik a keze:)

ha a neved is Pedro amit beállítottál itt, akkor elég ha azt engedélyezed és nem kell többé aláírni:)

2011. febr. 8. 12:51
 30/32 anonim ***** válasza:

26??? De jó neked... Most irigykedem, én centire kétszer annyi vagyok. :-(

Köszi a tippet, majd keresgélek az említett lapokon.

A saját nevemen regisztráltam, azt azért nem akarom egy ilyen alulkultúrált társaságban nyilvánossá tenni. Inkább aláírom a szövegemet, ha nem felejtem el :-)

Igazad van, sokan túlzásba viszik a liberalizmust (meg persze egyéb eszméket is), és az sem jó. A liberalizmus ugye (nagyon leegyszerűsítve) az emberi szabadságjogokról szól - és nehogy már egy bűnözőnek több joga legyen, mint annak akinek a jogait ő semmibe vette... Na az ilyenek miatt mondom, hogy igen, liberális vagyok, de nem egészen az... Meg valahogy én nem akarom legalizálni sem a marihuánát, sem a pedofíliát... Nem, ha ezek felmerülnek, már nem is vagyok annyira liberális :-D

De mit mondjak olyankor, mikor nekem szegezik, hogy Fidesz, vagy MSZP? (Illetve már újabban csak hogy jobb, vagy bal?) - Hát egyik sem... - Na jó, de melyik?? - Erre mit lehet válaszolni? Liberális. - Fúj, rohadt libsi...

Na mondjuk ilyenkor égnek áll a szőr a hátamon. Akik ezt ÍGY használják, állítom, hogy halvány lila fingjuk nincs arról, hogy mi is az a liberalizmus... Csak hallották, hogy azt utálni kell... Na mindegy.

Önkontroll: Persze, a liberalizmus önkontrollt igényel. De annyi minden más is... Amikor autóba ülök, szintén önkontrollt igényel (nem ütünk el minden 10 pontost...), ha egyik gyermekem a négyből valami baromságot csinál nem veszem a vérét, meg hasonlók. Tulajdonképpen egyedül az anarchia ami nem igényel önkontrollt. Persze, nyilván a retorziók miatt, ez így van. De ezzel nincs is baj, nem az a probléma, hogy egy társadalomban korlátok vannak, hanem az, ha ezeket a korlátokat bárki ÖNKÉNYESEN tudja meghúzni. (Azt hiszem, talán most sikerült egész jól megfogalmazni.) A korlátok felállításához kell az a bizonyos konszenzus (egyetértés), ami a záloga annak, hogy egyik fél se akarja a korlátot arrébb tolni. Mert ha nincs egyetértés, akkor jönnek az olyan problémák, hogy vajon jók-e a törvények vagy nem, eladhatom-e az állami tulajdont vagy nem, miénk-e az alkotmány vagy nem, hogy parkolhatok-e keresztben a füvön vagy nem...

De amilyen hülye az ember (sajnos gyakran én is), éppen a konszenzus kialakítása nem megy neki. Amíg az nincs meg, addig viszont folyamatos harc fog menni az összes eszmerendszer között. Az ideális az lenne, ha az összesből kivennénk azt ami jó... Na ez az, ami igazán idealista baromság, ez úgysem fog menni sajnos.

Pedig én SZERETNÉM azt hinni, hogy az emberek értelmesek, jót akarnak tenni, stb. De mindig csalódom. Tudom, 52 évesen még mindig naív vagyok :-)

Pedro

2011. febr. 8. 14:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!