Mit gondolsz a halálbüntetésről?
Támogatom.
Akit halálbüntetésre ítélnek azt valószínűleg úgy tennék hogy 100%-ban biztosak a bűnösségében.
De nekem az is jólenne ha szétmelóznák a belüket a börtönbe és önfenttartanák magukat.
A brutális gyilkosságokat elkövetők esetében támogatnám (mint a mostani kínzós gyilkosságok tagjai esetében is).
Más esetben természetesen nem.
Az esetleg ártatlanul kivégzettek (hányan lehetnek? Nem a koncepciós perekre, hanem bírói tévedésre gondolok)sem a papneveldéből kerültek összefüggésbe a bűncselekménnyel.
Aki pedig a korpa közé keveredik, megeszik a disznók.
Visszatartó erő: tartsd magad távol a bűncselekménytől, mert felköthetnek!
Kíváncsi lennék a sok ellenzőre ha az ő családjából ölnének meg valakit akkor is kiállna -e a meggyőződése mellet??
Eltemetné a hozzátartozó, a gyilkos meg az ő adójából is héderezne a sitten.Látogathatná is, vagy őt látogatná meg 20 év múlva a"jó" maga viseltért a kedves bűnöző úr.
Az a baj , h a börtön nem elég elrettentő egyes népcsoportok köreiben. Sőt aki ült már pár évet az a menő közöttük, mert továbbképzésben részesült.Ott eltanulják egymástól a dolgokat az életszemléletet.Csak dögledeznek , kártyázgatnak egész nap és ha közéjük keveredik pár magyar az a csicska.
Ez nincs így jól.
Azt sem tartom igazságosnak h amíg az elítéltek körülményeire , emberi jogokat alapul véve nagyon vigyáznak ,addig az ártatlan kintiek meg is fagyhatnak , éhen is dögölhetnek.
Támogatok bármit ami kellően elrettentené őket bármilyen kicsi bűn elkövetésétől.Hatásos volna a halálbüntetés is kényszermunka is és ésszerűtlenség szerintem is ha adóforintokat költenek rájuk.Rá kell kényszeríteni őket nemcsak hogy önmagukat tartsák el hanem az őrzőik fizetését is termeljék meg.Persze nem valami lájtos munkával, hanem mint ahogy már előttem is mondták ;bánya , gyufagyár , festékgyár, cementgyár, stb.És aki nem dolgozik nem kap enni...oszt annyi.
Persze bent mindenki ártatlan mint a ma született csecsszopó kisbárány, valójában pedig a tényleg ártatlanul elítéltek száma néhány ezrelék.
Egyetlen ártatlan ember is többet ér, mint 100 bűnös. Az élet nagyobb kincs, mint hogy kockáztassunk egy ártatlan életet.
A munka célravezetőbb lenne (hiszen egy bizonyos bűnözői rétegnek idekint se ízlik a munka, ha rákényszerítik, legalább megtanulna dolgozni, és a munkából még vissza lehet hozni egy ártatlant, a halálból már nem.
Már egyszer leírtam egy hasonló kérdésnél de most is leírom.Pár éve történt külföldön.Egy visszaeső bűnöző megerőszakolt és brutálisan megcsonkított,majd megölt egy 14 éves kislányt.Elkapták,majd bírósági per következett.A per alatt végig vigyorgott,megbánást sem mutatott.Élvezte,hogy a figyelem középpontjában volt.A pert végig ülte a kislány édesapja is,aki a hírek szerint 10 évet öregedett a fájdalom miatt.Az ítélethirdetésnél is csak az apa volt ott,a kislánya anyja nem volt erős,így nem jelent meg.Az ítélet életfogytiglan,bár a bíró hozzátette,hogy most az egyszer bánja,hogy az adott országban eltörölték a halálbüntetést.A vádlott csak vigyorgott.A kislány apja az ítélet kihirdetése után elővette a puskáját,és közvetlen közelről agyon lőtte a vádlottat.Majd azt mondta,hogy kész a börtönbe menni most már nyugodt szívvel,mert tudja,hogy a lánya gyilkosa megbűnhődött. Az apát végül is hirtelen felindulásból elkövetett emberöléssel vádolták,és el is ítélték,de a tömeg hatására kegyelmet kapott..
Nos én ezért is támogatom a halálbüntetést. Van 4 gyermekek,ketten 15 éves iker lányok.De bármelyik gyerekemmel ez történne (még belegondolni is szörnyű)
bizony én is ezt tenném amit az apuka..Ölnék!
Vannak gyilkosok akik azt sem érdemlik meg,hogy kényszermunkában éljenek..
39/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!