Mit gondolsz a halálbüntetésről?
Ottvannak a bányák,a kijáratára egy jó erős rácsot,és aki öl,csak leviszik,dolgozzon!Napi egy kis kaja,pia és a fényt sem"fogyasztja",és még munkaerő is,ingyen!Konditerem helyett nehéz fizikai munka,nem az adónkból élnek,és még pénzt is termelnek,a társadalom pedig nem gyilkos!
De ha valaki bemászik mondjuk az ablakon,azt lehessen nyugodtan lelőni!Gondolom,nem beszélgetni jön,mert arra ott az ajtó,meg a csengő!
Ha már a nyugdíj a Svéd model(l)(?),akkor ez meg legyen amerikai model(l)(?)!!!
Pro: az életfogyt nem feltétlenül jó megoldás, mert így az állam pénzén tartjuk őket! Sajnos nem mindenhol végeznek kényszermunkát... Bizonyos esetekben indokolt lehet a halálbüntetés (többszörös visszaesés, gyermekgyilkosság stb.) Egy kis injekció és vége! A szenvedés pedig nem büntetőjogi kategória
Kontra: Előttem már leírták: ártatlanok, visszaélések stb.
Mindkét oldalon ésszerű érvekkel találkozik az ember.
Viszont az egyik BIZONYÍTOTTAN működik, a másik BIZONYÍTOTTAN nem!
Én az arany középutat megkeresném, mondjuk önfenntartó börtönökbe zárnám a tényleges életfogytosokat.
De számomra mindíg kérdés, mi a büntetésvégrehajtás célja?
Tényleg a bűnös megbüntetése, vagy távoltartása a társadalomtól?
Manapság az utóbbi érvényesül és a többséggel busásan megfizettetik azt, hogy a számára veszélyt jelentőket rács mögé dugják.
Igaz vannak ártatlanul kivégzett emberek és lesznek is, de szerintem sokkal több embert öl meg olyan, aki már gyilkolt és szabadlábra helyezték!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!