Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi történne, ha az iszlám...

Mi történne, ha az iszlám világot elzárnák a világtól?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem lehet, csak elméletben érdekelne. Megszűntetnénk velük az összes kereskedelmet (feltételezve, hogy felváltottuk az olajat),kommunikációt és körbekerítenénk őket fallal! Mekkora lenne a különbség csupán 50-100 év múlva?
2011. jan. 9. 13:03
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
Azért azt ne felejtsük el,hogy az iszlám vallás jócskán ki van téve a nyugati világ,ezen belül is az USA által folytatott sikeres lejárató kampánynak,persze mindez azért,mert bele vannak sárgulva az irigységbe,arra a mérhetetlen gazdagságra,jólétre amiben egyes arab országok élnek,az olajnak köszönhetően.Az USA könyveivel,filmjeivel elérte,hogy a nyugati embernek semmi más ne jusson az eszébe az iszlámról,csak a fátyol,a csonkítás,meg a terrorizmus.Persze azért az üzlet,meg az onnan befolyt tömérdek pénz jól jön nekik,de azért köpnek egyet utána.Ki,mi is akkor a méreg..?
2011. jan. 9. 13:47
 22/55 anonim ***** válasza:
Ja, és még hozzátenném: az arabok nélkül itt még valszeg sötét középkor lenne. A matematika, a kémia mind tőlük ered, rengeteg egyéb tudományos vívmánnyal egyetemben. Csak szólok...
2011. jan. 9. 13:47
 23/55 anonim ***** válasza:

A muszlim területeken az olajat leszámítva is rengeteg nyersanyag van, amire a nyugati országoknak szüksége van.

Amúgy teljesen elzárni sem nagyon lehetne, mert sokaknak megéri üzletileg valük kapcsolatban állni.

A nyugat hatása nélkül valószínűleg mindenhol keményvonalas vallási diktatúrák alakulnának ki, műszakilag pedig csak lassan fejlődne.

De előbb-utóbb a nyugat is megérezni, mivel, mint mondtam, rengeteg értékes nyersanyagon ülnek.

Valószínűnek tartom, hogy a felpaprikázott muszlimok hamarosan folytatnák a vidám kis vallás terjesztő háborújukat, ami elhúzódó anyagháborút jelentene, és a területről kihúzódó nyugat, a negytestvér figyelő tekintete nélkül, az atomfegyver kísérleteket sem gátolná már semmi.

Márpedig semmire nem vágyom kevésbé, mint a bosszúszomjas 34%-os válaszolóre, egy piszkos bombával a hátizsákjában.

2011. jan. 9. 13:56
 24/55 A kérdező kommentje:

A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:45

"Másik: az iszlám vallás majdnem 500 évvel el van maradva a kereszténységtől. Tudod te mit csináltak a keresztények 500 éve?"

Ez igaz! De 2010-et írunk, a 21. században vagyunk!

"Azok az iszlám vallásúak, akik pedig nyitott világban élnek, egyáltalán nem elvakultan vallásosak."

Van egy statisztika, mely szerint a nyugatra bevándorló első generációk teljesen beilleszkednek a helyi kultúrába, viszont az ő gyerekeik, a második generáció, lesznek a fanatikus eszmék legnagyobb zászlósvivői. És ők viszont tanultak.

"(Persze, vannak olyanok is. De képzeld, keresztény öngyilkos merénylők is voltak, sőt vannak fegyverrel terjeszteni akaró keresztény szekták is, többek között Amerikában is)."

Ezt képzeld el, tudtam.

"És igen, pocsék életkörülményekből elvakult vallásosság jön. Ezt lehet lenézni, lehet rá pattogni, de attól még így van."

Ezt elismerem, de ez ellen nem kellene valamit tenni? Mert azt ugye tudod, hogy ez így nem mehet tovább. Egyre fejlettebb lesz a tudomány és egyre pusztítóbb fegyvereket hoznak létre és ha egyszer egy ilyen az ő kezükbe kerül... Nekik minden mindegy, vagy ők halnak meg vagy az ellenség, más nincs.

"Ha pedig az iszlámot elszigetelnéd a világtól (úgy, hogy ne érezzék elszigeteltségnek, most csak elméleti síkon mozogva, mert különben csak a fanatizmus törne elő, és jogosan), akkor a vallás, épp ugyanúgy, mint minden vallás, szépen továbbfejlődne, akárcsak a kereszténység tette."

NA VÉGRE EGY VÁLASZ A KÉRDÉSEMRE! KÖSZÖNÖM!

"Ez inkább az elszomorító, hogy a mai napig a vallásháborúknál tartunk."

Hát bizony, hogy szomorú.

"Lehet mondani, hogy nem az, de ha valaki megmondja, hogy ő arab, kapásból ellenszenves lesz."

Miért te inkább kockáztatsz? Soha nem lehet tudni, hogy éppen melyik készül robbantani! Tudom szemétség, de inkább akkor gyanús mindegyik, még ha ártatlanok is...

"A probléma náluk is, mint mindenhol, a vezetőkkel, és nagyhangúakkal van."

Csakhogy nekik van hatalmuk és ŐK irányítják a BÁRÁNYOKAT!

2011. jan. 9. 13:56
 25/55 A kérdező kommentje:

"Ja, és még hozzátenném: az arabok nélkül itt még valszeg sötét középkor lenne. A matematika, a kémia mind tőlük ered, rengeteg egyéb tudományos vívmánnyal egyetemben. Csak szólok..."

Igen tudom, akkor még egálban volt a kereszténység és a muszlim hit eszmeiségben és "kegyetlenkedésben" is. Csakhogy azóta sok víz lefolyt a Dunán! A kereszténységben volt egy reformáció, adott egy felvilágosodást, stb... A muszlimoknál semmi ehez fogható nem volt, mert az ilyet eretneknek tartották és kinyírták.

2011. jan. 9. 14:00
 26/55 A kérdező kommentje:

A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:47

Soha nem szoktam más után menni! Mindig magam járok utánna a dolgoknak, mert nem szeretem ha készen kapom a vélt "igazságot".

2011. jan. 9. 14:02
 27/55 anonim ***** válasza:
89%

"Zöld"

Miért?" - A zöld színben láttam mindig a szimbolikáját.

De szerinted egy vallás lehet akármilyen színű? A vallás nem a hiten alapszik? A hitnek színe van?

"fasiszta"

Miért?" - Hát nem is tudom? Nők csonkítása, keresztényüldözés...

De ennek mi köze a fasizmushoz könyörgöm?

"méreg"

Miért?" - Ellepik a nyugatot

Szóval szerinted, ha valami valamit ellep, akkor az méreg?

----

Szerintem a kérdező már eléggé lejáratta magát. Kedves kommentelők! Elég volt a troll etetésből!

- Jól van emberek oszoljanak, oszoljanak... nincs itt semmi látnivaló!

2011. jan. 9. 14:08
 28/55 anonim ***** válasza:

Bevallom, én jobban félek egy kétméteres kopasz hófehér bőrű embertől, mint akármelyik arabtól. Mert fehértől már nagyon sok rosszat kaptam (igen, én is fehér vagyok...) arabtól viszont nem.

Te akkor rettegsz mindenhol? Ugyanis amikor bemész a bankba, lazán lehet, hogy betódul négy fehér, és nekiállnak kirámolni a bankot. Te meg rosszkor mozdulsz meg, az egyik megijed, és fejbelő. Ilyet sokkalta többet láttunk már, mint arab terroristát. Tehát sokkal nagyobb esélyed van arra, hogy egy fehér-bőrű ember agyonver, fejbelő, vagy megerőszakol, mint arra, hogy egy arab terrorista felrobbantson.

És dacára ennek, mégis, ha két ember közül kell választani, te inkább az arabra mutatnál, hogy tőle félsz.

Érdekes világszemlélet.

2011. jan. 9. 14:13
 29/55 A kérdező kommentje:

"De szerinted egy vallás lehet akármilyen színű? A vallás nem a hiten alapszik? A hitnek színe van?"

Ez csak egy um. metafóra.

"De ennek mi köze a fasizmushoz könyörgöm?"

Hát annyi, hogy a Koránnak a Mein Kampf mellett lenne a helye! Ugyanolyan uszító!

"Szóval szerinted, ha valami valamit ellep, akkor az méreg?"

A nyugatnak egyértelműen! Lehet, hogy te áhítattal imádkoznál Mekka irányába, de a többség nem!

"Szerintem a kérdező már eléggé lejáratta magát. Kedves kommentelők! Elég volt a troll etetésből!"

Nem tudom, hogy ki az aki jobban lejáratta magát a kettőnk közül?! Ugyanis én nem állítottam, hogy az "Az iszlám világ, a világ maga.", "...a barbár, pogány, és lelki szegény külvilág (nyugat)", "Tudományosan is visszafejlődne a barbár külvilág, mert vehetné át az ottani tudományos ismereteket..."

2011. jan. 9. 14:30
 30/55 anonim ***** válasza:

mi lenne ha a zsidókat zárnák el

gondolom ez a forgató könyv már nem tetszik

2011. jan. 9. 15:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!