Mi történne, ha az iszlám világot elzárnák a világtól?
"Téged kellene elzárni, meg a felsőbbrendű nyugati elmédet."
Én nem javasoltam semmit, csak egy elméleti kérdést tettem fel!
"Zöld"
Miért?
"fasiszta"
Miért?
"méreg"
Miért?
"Zöld"
Miért?" - A zöld színben láttam mindig a szimbolikáját.
Például itt is:
"fasiszta"
Miért?" - Hát nem is tudom? Nők csonkítása, keresztényüldözés...
"méreg"
Miért?" - Ellepik a nyugatot
...hát akkor be lennék zárva egyiptomba, búvárkodnék tovább és nem tudnék hazalátogatni...
meg az a több ezer ember sem, akik külföldön dolgoznak.
nem lehetne nyaralni menni pl.
az európai muszlimok meg nyilván kívül rekednének ezen a falon, tehát abszolúte semmi értelme nem lenne.
miért ne zárjuk el a hindiket vagy a buddhistákat? pl. vagy a keresztény szektásokat, azok elég kártékonyak. az összeset egy helyre, mindegy, hogy hitgyüli vagy jehova annak legalább lenne értelme.a szcientológusok is beférnének.
és mi van a keresztény arabokkal?
vagy azokkal, akik muszlimok, de nem arabok? az afrikai kontinens lakóinak nagyrésze muzulmán vallású.
mi van a többvallású családokkal, ahol a szülők különböző kultőrálkból jöttek, a fiú az apja, a lány az anyja vallását követi, akkor ezeket a családokat szétszakítanád?
tehát a kérdés hülyeség, szerintem.
"A muzulmán emberek legtöbbje végtelenül békés természetű,..."
Aha, azért tudják őket manipulálni a vallási vezetők
"az igaz,hogy vannak benne bizonyos elemek (dzsihád),amelyek nem éppen a barátságukról híresek(melyikben nincs),..."
Aha, azért vannak uszító dolgok a Hadíszokban? Meg végülis Mohamed is békésen terjesztette az igét! Meg az is milyen frankó, hogy kritizálni sem lehet őket, mert akkor már vérszemet kapnak... Így halt meg egy dán...
"...de botor dolog erről megítélni az egész muszlim vallást."
Nem, de eléggé tesznek azért.
"tehát a kérdés hülyeség, szerintem."
A kérdés csak elméleti!
13:33 tudod te, mi az a dzsihád? saját hibáinkkal, negatív tulajdonságainkkal szemben vívott harc, amelynek célja énünk morális megtisztítása egy jobb muszlim élet reményében.
amúgy nem különb vallás ez sem, (muzulmán országban élek) csak itt kötelező, mint annó a kereszténység.
több az agymosott. hogy a pi..be lehetne túlélni hit nélkül, hogy egy rohadt szegény, koszos, büdös, diktatorikus országba születsz - sajnos csak hittel, azzal a tudattal, hogy klönleges vagy.
megértem, hogy másképp nem megy, akkor vagy fellázadnának vagy depresszióba zuhannának.
Most nem akarok kötözködni, de egy pillanatra állj meg: egyrészt, a hétköznapi iszlám vallásos emberek hírből sem egyenlőek a terroristákkal.
Másik: az iszlám vallás majdnem 500 évvel el van maradva a kereszténységtől. Tudod te mit csináltak a keresztények 500 éve? Mindenkit megégettek, akik ellent mertek mondani nekik. Bezony, olyan jól ropogtak az eretnekek és a boszorkányok a máglyákon, hogy csak na. Csak éppen azóta a vallás, az embereknek volt lehetőségük továbbfejlődni. Mert ez is bizony idő kérdése.
A legtöbb iszlám vallású eléggé elszigetelve él a világtól. Könnyű mondani, hogy ne legyél vallásos, amikor neked van lehetőséged tanulni (sőt, kötelező). A legtöbb iszlám vallású embernek esélye sincs erre. Számukra a világ még mindig abból áll, amit a papok mondanak nekik. (Magyarázd meg a villámot például, ha nem tudod mi az, de a papok azt mondják, hogy Isten sújt le! Sok sikert...)
Azok az iszlám vallásúak, akik pedig nyitott világban élnek, egyáltalán nem elvakultan vallásosak. (Persze, vannak olyanok is. De képzeld, keresztény öngyilkos merénylők is voltak, sőt vannak fegyverrel terjeszteni akaró keresztény szekták is, többek között Amerikában is).
Egyáltalán, ismersz te iszlám embereket? Törököt, Tunéziai arabot? Ismered az életkörülményeiket? Én beszéltem, sőt, majd egy évig emaileztem egy gyerekkel, aki abban a szállodában dolgozott, ahol nyaraltunk. Nem éppen könnyű az életük. Neki szerencséje volt, mert tanulhatott, ugyanis a szülei szétdolgozzák magukat, és rendes a szállodaigazgató is, mert a turistaszezonra ad szállást és kaját a srácnak, és megveszi neki a tankönyveket. Pénzt azt például már nem kap...
És igen, pocsék életkörülményekből elvakult vallásosság jön. Ezt lehet lenézni, lehet rá pattogni, de attól még így van.
Ha pedig az iszlámot elszigetelnéd a világtól (úgy, hogy ne érezzék elszigeteltségnek, most csak elméleti síkon mozogva, mert különben csak a fanatizmus törne elő, és jogosan), akkor a vallás, épp ugyanúgy, mint minden vallás, szépen továbbfejlődne, akárcsak a kereszténység tette.
Ez inkább az elszomorító, hogy a mai napig a vallásháborúknál tartunk. Lehet mondani, hogy nem az, de ha valaki megmondja, hogy ő arab, kapásból ellenszenves lesz. Pedig nagy eséllyel soha az életben nem tett semmi rosszat senkinek, csupán élni és dolgozni szeretne, mint bárki más, dehát, arab.
A probléma náluk is, mint mindenhol, a vezetőkkel, és nagyhangúakkal van. Akik sokkalta kevesebben vannak, mint a hétköznapi emberek. De ez nagyon megy nekünk, hibáztatni mindenkit.
És tudod mit: te egy korrupt, az országodat lek@rvázó, lopó-csaló szemét politikus vagy. Jaa, hogy te rendesen dolgozol, és csak élni szeretnél? De egy magyar ezt mondta. Hát politikus volt, de nem érdekel, minden magyar ilyen. Tetszik ez a sztereotípia? Gyanítom nem.
Ugyanígy szemétség 1 milliárd arabot mint elvakult terroristát ábrázolni, mert mondjuk 0,001% az.
"tudod te, mi az a dzsihád? saját hibáinkkal, negatív tulajdonságainkkal szemben vívott harc, amelynek célja énünk morális megtisztítása egy jobb muszlim élet reményében."
Igen, én is így tudok róla! De mégis a legtöbb muszlim számára a szent gyilkolást jelenti. De a Hadíszokban, akkor is uszító szövegek vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!