Már a twitternek is gondjai adódtak az kormánnyal a wikileaks miatt. Vélemények? Info lent
és az googlet is facebookot is azzal gyanúsítja a wikileaks hogy szintén kaphattak idézést a kormánytól.
mondjuk szerintem ami a facebookot illeti, biztos.
szerintem ez már elég kritikus pont. mennyire lehet kétségbe esve a kormány, hogy már egy ilyen lépésre szánták el magukat? teljesen kicsúszott a kezükből a kontroll...? remélem. képesek akadályozni a wikileakset? remélem nem.
vélemények?
na jó akkor erről nem vitatkozom veled. látom nem igazán hiszel a wikileaksben és egészen más szemszögből nézed és fogod fel a dolgot mint én. azt teljességel kizártnak tartom hogy a wikileaks együttműködik vagy valaha együttműködne az USAval és szerintem az sem igaz hogy mindennek van ára.
egyébként meg nem igazán szeretek országokban gondolkodni. én azt hiszem a 21.században már megengedhetjük hogy individualistább felfogásúak legyünk. nem tudom mit jelentenek már az országhatárok, én személy szerint az embereket már semmilyen mértékben nem kategorizálnám aszerint hogy hol élnek vagy melyik országot képviselik/szolgálják. cyber világban élünk, a neten simán többet tudhatsz arról vagy jobban együttműködhetsz azzal aki többszázezer km-re van tőled mint a szomszédoddal ha úgy tetszik. nyilvánvalóan ez a lehetőség a wikileaks mozgatórugója és sikerre vivője is.
de mindenképp köszi a véleményt.
16:54
"látom nem igazán hiszel a wikileaksben"
Hogyan lehet "hinni a wikileaksben"?
"azt teljességel kizártnak tartom"
Valamit kizártnak tartani akkor lehet, ha sikerült bebizonyítani a lehetségességét. Sikerült bebizonyítani, hogy nem működnek együtt? Nem, te "hiszel". Aki viszont "hisz", az nem bizonyít.
Nézd, engem a tények érdekelnek. A rajongásból már kinőttem.
"egyébként meg nem igazán szeretek országokban gondolkodni"
A tényeket nem érdekli, hogy milyen kategóriákban szeretsz gondolkodni. Az államok fontos kategória a nemzetközi politikában, még akkor is, ha a globalizáció korában nem egyedüli aktorok, hiszen a nemzetközi szervezetek és világcégek is fontosak.
"én személy szerint az embereket már semmilyen mértékben nem kategorizálnám aszerint hogy hol élnek"
Megteheted, maximum a külpolitikát nem fogod érteni. Az ugyanis kőkeményen az állami érdekekről is szól az üzleti érdekek mellett. Ráadásul a kettő összefügg.
szerintem egy ilyen kalliberű projektet mint a wikileaks csak úgy lehet sikerre vinni ha vannak akik úgymond 'hisznek benne'.
mi ez hogy ilyen nagyon tényeket akarsz? az egész másról sem szól mint tényekről. elsumákolt infokat vagyis tényeket tárnak a nyilvánosság elé.
az hogy nem tartom fontosnak az országot nem jelenti azt hogy nem vagyok tisztában vele, hogy sok ember még eszerint 'kategorizál'. tehát megértem az ő goldolkodásukat én. de azt is tudom hogy akármennyire is most még nem akarnak szembesülni vele (tudom, a politikusok sem), hamarosan muszáj lesz nekik, hogy a jelenlegi politikai rendszereket fel fogja forgatni az online világ hatalma. a wikileaks nyilván csak az első löket volt hogy az informatika megpróbálja kirúgni a politika lába alól a talajt (nem mondhatni hogy sikertelenül). látszik hogy úgy jött nekik mint derült égből a villámcsapás, és most kapkodnak a fejükhöz mert nem tudják hogyan kezelni hogy csúszik ki a kezükből az irányítás. ennyit a te külpolitikádról meg politikádról. és pont azért jártak így mert így gondolkodtak mint te meg a legtöbb ember. most még lehet hogy az államokat képviselő politikusok a 'nagyhatalmak' de ez hamarabb fog megváltozni mint az emberek többsége hinné. a legtöbben nem képesek vagy akarnak a jövőbe gondolkodni, nem tudom miért.
ha pedig annyira nem fontos hogy mikre derül fény, mert a kiszivárgot dolgokat úgyis sejteni lehetett (ez így igaz), akkor miért tűnik úgy hogy az illetékeseket eléggé elkapta pánikhangulat?
mindegy. én, mint az akció támogatója, azt hiszem hogy az embereknek joguk van tudni. ha pedig annyira lényegtelen a dolog, akkor majd meglátjuk mit hoz a jövő és kiderül hogy tényleg lényegtelen-e. részemről ennyi.
19:19
"az egész másról sem szól mint tényekről. elsumákolt infokat vagyis tényeket tárnak a nyilvánosság elé."
Honnan tudod pl., hogy a napi mindössze néhány tucat cable, ami kiszivárog, hiteles? Honnan tudod, hogy nincsenek kihúzva belőlük érzékeny részek? Nem tudod. Hanem hiszel.
Kitaláltál egy mesét és ragaszkodsz hozzá, sok mindennek lehet ezt nevezni a fanatizmustól a naivitásig, én viszont jóindulatúan csak azt gondolom, hogy lehetsz kb. 15 éves.
"az informatika megpróbálja kirúgni a politika lába alól a talajt"
Az informatika kb. úgy konkurense a politikának bármiben, ahogy mondjuk a sífutás konkurense a paprikáskrumplinak. Úgy is fogja egyik kiszorítani a másikat.
"most még lehet hogy az államokat képviselő politikusok a 'nagyhatalmak' de ez hamarabb fog megváltozni mint az emberek többsége hinné"
Az elmúlt 50 évben kb. minden évben megjósolta valaki, hogy a nagy cégek átveszik a legfontosabb uralmi pozíciókat az államoktól, de eddig ez még nem történt meg. Szerintem a távoli jövőben sem fog, mert a cégek nem növekednek egy bizonyos határon túl, és csak egy kisebb válság kell nekik és már tűnnek is el. Ott van a General Motors, gyakorlatilag annyi neki, pedig 1990 körül még a világ legnagyobb vállalata volt.
"akkor miért tűnik úgy hogy az illetékeseket eléggé elkapta pánikhangulat?"
Már leírtam, hogy a wikileaks-botrány miatt az USA számára költségesebbé válhat a külpolitika. Dollárszázmilliárdokban mérhető módon. Ezen megy az idegeskedés.
a kiszivárogtatott információk bizonyított tények. most ezen nem tudom mit kéne még magyarázni neked, hát ne hidd e he nem akarod nekem mindegy, felőlem azt se muszáj elhinned hogy zöld a fű és kék az ég.
nem tudom hogy kevertél ide cégeket vagy hogy mi közük a témához. a wikileaks nem egy multicég. semmiféle cég. most így kezdem azt hinni halvány fogalmad sincs tulajdonképpen a wikileaks felépítéséről és működéséről, akkor pedig én vagyok a hülye hogy eddig itt vitatkoztam veled oO nem a wikileaks fogja átvenni a hatalmi pozíciót, hanem az amit képvisel, a wikileaksre aztán már szükség se lesz.
azt sem értem miért vagy ennyire rácuppanva erre az USA témára de mindegy. nem az USA meg a wikileaks az ellenségek, de nekem úgy tűnik mintha valamiért ebben a tévhitben élnél. mindegy, ez sem az én bajom.
de ha te azt hiszed hogy a wikileaks az USAra van kihegyezve, vagy hogy nincs jelentősége a wikileaks munkájának csak mert nem hoznak újat a napvilágra, akkor nesze
vagy ha talán mindenki hülye aki nem a wikileakset látja a sötét oldalnak, akkor sokan vagyunk hülyék
persze az úgyis nyilvánvaló hogy sok a hülye, de szerintem meg pont az ilyen 'tökmindegy mert úgysincs értelme' hozzáállásúak a hülyék mint te. de elég tipikus magyarországi magyar hozzáállás ez, nem meglapő hogy ott van az országotok ahol van. remélem van nálatok ásó hogy egyszer majd talán kiássátok magatok olyan mélyről ahova elástátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!