Már a twitternek is gondjai adódtak az kormánnyal a wikileaks miatt. Vélemények? Info lent
és az googlet is facebookot is azzal gyanúsítja a wikileaks hogy szintén kaphattak idézést a kormánytól.
mondjuk szerintem ami a facebookot illeti, biztos.
szerintem ez már elég kritikus pont. mennyire lehet kétségbe esve a kormány, hogy már egy ilyen lépésre szánták el magukat? teljesen kicsúszott a kezükből a kontroll...? remélem. képesek akadályozni a wikileakset? remélem nem.
vélemények?
11:53 fogalmam sincs hol érdekel vagy nem érdekel. millió kérdés van ezen az oldalon ami pl engem nem érdekel és nem is válaszolok rájuk vagy egyáltalán rájuk se kattintok. én azt hittem ez így működik itt, nemár hogy eddig tévhitben éltem oO
légy szíves mutasd már meg, HOL írtam olyat hogy magyar kormányrál van szó, vagy bármi olyat amiből erre következtethetett valaki??
ez az oldal csupa értelmi fogyatékosokkal van tele? oO
11:56 ja egyébként nem az izlandi kormányról van szó. az Amerikai Egyesült Államok kormányáról.. "The U.S. Justice Department has obtained a court order directing Twitter to turn over information about the accounts of activists with ties to Wikileaks..."
szövegértelmezési problémák, vagy nem értesz angolul és akkor egy olyan témához fűztél kommentárt amiből gyakorlatilag egy betűt sem értettél vagy wtf?!
Izlandhoz annyi köze van a dolognak hogy, többek között, egy izlandi politikusról, aki szintén a wikileaks önkéntes aktivistája volt, szóló személyes információk átadását kéri az Amerikai kormány a Twittertől.
"szerintem ez már elég kritikus pont. mennyire lehet kétségbe esve a kormány, hogy már egy ilyen lépésre szánták el magukat? "
Teljes kudarc. Ahelyett, hogy valahogy diplomáciai úton megpróbálták volna rendezni az ügyet, átálltak a nyílt izmozásra, fenyegetőzésre. Az USA eddig is megtépázott tekintélye romokban lesz, ha ezt így folytatják.
Én azt nem értem, hogy egy olyan ország (USA), ahol több százezer ember dolgozik a titkosszolgálatoknál, és állítólag "top" biztonsági szakértők tízezreit foglalkoztatják, miért olyan bénán reagál, mintha az egyetlen érve a bunkósbot lenne. Szerintem a válasz erre csak az lehet, hogy befelé játszanak, az otthoni közvélemény butábbik felének próbálnak erőt demonstrálni, ha már így megszégyenültek.
Minden nappal csak égőbb az USA helyzete.
ezt nem tudták volna diplomáciai módon megoldani. ha bármi esély lenne rá, biztos vagyok benne hogy próbálkoztak volna vele. de a vak is látja, hogy a wikileaksel nem lehet kompromisszumot kötni, lehetetlen, pont ez a lényege a wikileaksnek hogy teljesen radikális szervezet. amit én maximálisan támogatok.
az USAnak nem azért romlik a tekintélye mert napvilágra kerülnek a dolgok. már ott romlott hogy elkövették ill. engedték elkövetni a dolgokat. és ha az illetékesek a hatalmukkal visszaélve elkövették a mocsokságaikat amik az egyszerű emberek életére vannak kihatással, akkor az egyszerű emberek tudják meg. van hozzá joguk. a wikileaks soha nem fog semmilyen kompromisszumot kötni, semmi más "diplomáciai" megoldásba belemenni, szerintem ennek a forradalomnak semmi nem fog gátat szabni és csak egyre nőni fog.
3 napja a twitteren a wikileaks bejelentette hogy az összes "követőjének" a twitter profil adatai és IP címe bekerült az amerikai kormány adatbázisába és a kormány twitternek benyújtott idézésének a céltáblájává váltak mind.
a PayPal pedig bejelentette hogy bojkottálta a wikileakset, nem bonyolít le több utalást adományozóktól a wikileaks részére.
kíváncsi vagyok meddig fajul ez még el. szeretném látni hogy valamijen formában "megadják magukat" az illetékesek és feladják a "legjobb védekezés a támadás" stratégiát mert nyilvánvalóan ez most nagyon nem jön be.
egyébként meg ne írjunk már mindent az amerikai kormány rovására. a kiszivárgott szemétségek elkövetői ugyanúgy vannak a világ összes más tájáról is. nem csak az amerikai kormánynak adódott sok kínos szituációja a kiszivárgott infók miatt. az amerikai kormány csak silány próbálkozásokat tesz az akció leállítására, mert az egész a neten megy végbe és ugyebár a legtöbb nagy közösségi oldal ahol a "wikileaks-vírus" terjed, amerikai székhelyű. tudom hogy a legtöbb ember nem így van vele, de nekem a világon semmi bajom az USAval. mármint nincs annál több bajom velük mint bármelyik más országgal lehetne. én véleményem az hogy a politika mindenhol egyformán mocskos. csak az USA nagyhatalom és sokmindenre nagy befolyással van, ezért rájuk irányul a sok gyűlölet.
12:09
"a wikileaksel nem lehet kompromisszumot kötni, lehetetlen, pont ez a lényege a wikileaksnek hogy teljesen radikális szervezet."
Lehet, de én úgy gondolom, hogy mindenkinek megvan az ára. Ez esetben az ár magas, de olcsóbb lett volna fizetni, mint elszenvedni a károkat.
Persze lehetséges, hogy a wikileaks már együttműködik, vagy rég együttműködik az USA-val. Ez sem kizárt, bár eddig nem tűnt így. Ha együttműködnek, azt ügyesen leplezik.
"az USAnak nem azért romlik a tekintélye mert napvilágra kerülnek a dolgok."
Nem is. Az USA-nak azért romlik a tekintélye, mert gyengyül, ugyanakkor, mint a hanyatló nagyhatalmak általában: elvtelen, paranoid és cinikus. Ez pedig népszerűtlenné teszi. A republikánus kormányzás erre alaposan ráerősített.
"szerintem ennek a forradalomnak semmi nem fog gátat szabni és csak egyre nőni fog"
Ez nem forradalom. Annyi, hogy az USA számára minden megdrágul. Pl. sok a kikerült cable-ekben a sértő anyag. A sértett országokat ki kell engesztelni, pénzzel. Tehát bármibe belefog az USA, az mostantól kicsit költségesebb lesz neki. Egyébként új dolgok nem nagyon derülnek ki. Csak diplomáciai zavar keletkezett.
Mondok egy példát. Valakinek egy elegáns fogadáson elszakad a nadrágja, és ezért ki kell onnan mennie és át kell öltöznie, addig pedig kínos helyzetben volt. Vagy szellent az illető. Kiderült az illetőről új dolog? Nem. Lényeges diplomáciai zavar keletkezett? Nem. Viszont mégis károk keletkeztek.
"3 napja a twitteren a wikileaks bejelentette hogy az összes "követőjének" a twitter profil adatai és IP címe bekerült az amerikai kormány adatbázisába és a kormány twitternek benyújtott idézésének a céltáblájává váltak mind."
Szép lassan leszoknak az emberek a wikileaks olvasásáról, és megtanulják, hogy az USA nem a mosolygós, demokratikus, béketeremtő "ígéret földje", mint Clinton idejében, hanem egy rosszkedvű, ideges, erőszakos, veszélyes nagyhatalom, amitől félni kell.
Ettől kevesebb lesz az amerikai szárazföldi, légi, tengeri erő? Nem.
Ugyanúgy, ahogy az amerikai katonai fölény attól sem csökken, hogy már 40 millióan kapnak food stamp-et. És évi 2-3 millió foreclosure sem változtat az erőviszonyokon.
Az tök mindegy, hogy az USA egy elszegényedett, elmebeteg diktatúrává alakul-e a közeljövőben. Ez nem forradalom, mert ettől még nagyon erősek továbbra is. És a felsorolt problémákhoz (amerikai ipar eltűnése, az ország belefulladása az adósságba, stb.) képest a wikileaks egy bolhacsípés.
"a kiszivárgott szemétségek elkövetői ugyanúgy vannak a világ összes más tájáról is"
Ja. Csak ez senkit sem érdekel. Mindenki azon röhög, ahogy az amerikaiak megszégyenülnek. Mivel a világ rendjében az USA a gonosz Hókuszpók, nem pedig Uganda vagy Bolívia. Nem azért, mert az amcsik gonoszok, hanem mert az USA erős, így osztották a lapokat.
"én véleményem az hogy a politika mindenhol egyformán mocskos."
Szerintem meg nem mocskos. A politika az politika. El kell fogadni, hogy az így megy.
"csak az USA nagyhatalom és sokmindenre nagy befolyással van, ezért rájuk irányul a sok gyűlölet."
Az a minimum, hogy őrájuk irányuljon a gyűlölet. Nagyhatalmak, aztán még a gyűlölet se rájuk irányuljon? Ugyan már :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!