Szerintetek mindenki nyuszi lesz aki nem a maga hibájából adósodik el?
A komment megírásának időpontja: tegnap 17:28
Az ilyen okostojások azt nem fogják fel, hogy a bajba került adósok tényleg nem azok, akik rövid távú, magas kamatozású kölcsönöket vettek fel luxuscikkekre, plazmatévére, amit egy-két év alatt törlesztenek, hanem azok, akik lakást vettek.
Ebből az következik, hogy ma a dolgozó embernek luxus, hogy lakjon valahol, és ne éljen az utcán.
"Mondom én: ha ti ennyire jól tudtátok, hogy jön a világválság, és nem a felvett összeget, hanem a kétszeresét kell visszafizetni: akkor a k.rva a.nyátokat! Miért nem szóltatok???"
Erről papolok, te nagyon sötét. Konkrétan a szűkebb ismerősi körömben két olyan családot ismerek, akiknek hiába mondtuk, hogy nem kell nektek a medence, nem kell a bazidrága SUV, nem kéne a Karib-tengeren kétszer két hetet nyaralni/év. Nem kell félévente nagyobb plazma tévé, nem kell a Váci utcában ruházkodni.
Tudod, mi volt a válasz? Hogy már miért ne? Megtehetik. Jó, és megtakarítás, tartalék van? Mi közünk hozzá? Most pedig ott tartanak, hogy megy a hiszti, megy a kesergés, hogy milyen rossz nekik, mert nem tudták. Sokan szóltak, sokan figyelmeztették őket, de nem hallgattak rá - most meg, hogy itt a baj, jönnek kölcsönkérni, és meg vannak sértődve, hogy nem kapnak. És még az én anyámat? Hát elmész te a tudod hova... Az adósok börtönébe. Vagy a híd alá.
Azt mondod, miért nem szóltam? Hát ismerlek? Remélem, nem. De ennyire sötét nem lehetsz. Hitelfelvétel előtt nem beszéltél senkivel, aki nem a bank embere? Nem jártál utána, milyen kockázattal jár egy hitel? Nem? És az én anyámat?
Gratulálok. Én szégyellem magam helyettetek.
A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:21
Ezzel az okoskodással egy gond van: akkora éhséglázadás közeleg, amire nem volt még példa.
Aminek nem az a vége, mint egy szabadságharcnak, hogy ha kivívták az emberek, amit akarnak, akkor béke lesz, hanem egy célja lesz: a túlélés.
Senki se fogja tétlenül nézni, hogy a gyereke éhen hal, megfagy a járdakövön, ha az anyja megfagy a saját hitelmentes házában (akinek persze úgy kell, mert nem gondolkodott előre ugyebár...)
Majd ha naponta jön egy erősebb, aki fegyvert tart a fejedhez, és megszerzi azt, amire most annyira büszke vagy, akkor gondolj arra, te miben van hibás.
A válasz írója 35%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:50
:D
Bízd Orbánra! Majd lesz megint békekölcsön, amikor finoman államosítják a te jólmenő vállalkozásodat, kapsz pár ellenőrzést, és találnak némi elszámolási hibát
(ha nincs, csinálnak), és búcsút inthetsz neki.
Volt már ilyen a történelemben, kérdezd meg a nagyszüleidet, mi az a békekölcsön.
"A komcsik azok az mszp.sek"
Ez a mondat a gyakorlatban azt jelenti, hogy a leírója komolyan korlátolt, szűklátókörű, vagy halvány fogalma sincs a legalapvetőbb fogalmakról. Esetleg mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!