Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek mindenki nyuszi...

Szerintetek mindenki nyuszi lesz aki nem a maga hibájából adósodik el?

Figyelt kérdés
Gondolok itt az elégedetlenségből származó "engedetlenséges " megmozdulásokra.Szerintem itt az idő valamihez nekikezdeni !Vannak ötleteitek ?
2011. jan. 3. 10:34
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
41%

"Itt egy szerre arró van szó, hogy egy tulzott optimizmust oltottak be az emberekbe"

Nem. Itt arról van szó, hogy a zemberek felhagytak a gondolkodással, és inkább elhitték, hogy majd a szájukba repül a sült galamb.

"A butor, ruha, öltöny rádió nem volt évente csarélve tehát az igények nem voltak ennyire mások."

Téves következtetés. Nem azért nem volt évente cserélve, mert nem volt rá igény, hanem mert az emberek fel tudták mérni, hogy egyrészt felesleges, másrészt a család (és az oly hőn emlegetett gyermekek) jövője nem ér annyit. Továbbá nem volt az a fene nagy kivagyiskodás, hogy mindig jobb/nagyobb/drágább kell, mint a szomszédé. Ha nem engedhették meg maguknak (márpedig sokan, köztük mi sem engedhettük meg magunknak), akkor bizony elfogadták, hogy ez van. Most meg hitel hitel hátán, aztán meg a sírás rívás.

"De emberek miért baj az, ha valaki nem akar vissaszfgeküdni a tehén mellé, mert az volt a radiátor."

Nem az a baj, hogy nem akarsz a tehén mellé visszafeküdni. Az a baj, ha többet akarsz, mint amennyit megengedhetsz magadnak.

És a félreértések elkerülése végett: nem akarok személyeskedni, nem ismerem sem a kérdező, sem a többiek helyzetét (és nem is vagyok rá kíváncsi). Beleszólni sem akarok, ítélkezni sem akarok felettük. Pusztán azt mondom, amit látok egyre több ismerősnél: hiába mondták/tuk nekik, hogy nem kell az. Nem kell akkora. Nem kell olyan drága. Nem baj, majd a hitel. Hiába mondtuk, hogy lehet még rosszabb a forint, elveszthetik az állásukat, stb. Nem, olyan nem lehet. Vagy majd csak lesz valahogy. Hát lóf@sz lett. Többen már a hitelátvállaló hitelt átvállaló hitelre vesznek fel hitelt, de a sokmilliós autó az kell. És még nekik áll feljebb.

2011. jan. 3. 18:40
 22/40 A kérdező kommentje:
Az utolsó gondolkodásával tudok ugyan azonosulni, de alapvetően a azok eladósodásával akartam foglalkozni,akik a FLANCOLÁÉST VÁLASZTOTTÁK ÉS MOST SIRNAK, HAN EM AZOKRÓL BESZÉLTEM,AKIK A MINDENNAPJAIKAT ÉLIK ugyanazon jöv edelmből,de egyre nagyobb rezsiköltségből.Pedig a háztartásban nem volt semmi olyan bővülés ami viszi az energiát, mégis egyre kevesebb marad.Nyujtózkodunk,nyujtózkodunk de már csaK AZÉRT,HOGY ELÉRJÜK AZT A NEM LÁTHATÓ TAKARÓT.
2011. jan. 3. 18:48
 23/40 anonim ***** válasza:
31%
A többség a saját hibájából adósodik el,mert ész nélkül vették fel a hiteleket még a legfölöslegesebb dologra is,csak mert a szomszédnak is van.
2011. jan. 3. 22:35
 24/40 anonim ***** válasza:
85%

Valamelyik föntebbi válaszolónak:

De! Természetesen tudtuk, hogy vissza kell fizetni!

Csak arra nem gondolsz, hogy akkor még volt munkahelyünk! Dübörgött a gazdaság! Repkedett a pannon puma! Stabil volt a forint! És nem mondja senki, hogy ha a bankárok nem látták előre a válságot, akkor egy mezei géplakatosnak, vagy nővérkének előre kellett volna látnia.

Egy eset: 2007-ben 150-at kerestem. 55e volt az albérlet. Vettem fel hitelt, vettem lakást, havi 60e. Oké. Király. Jött a válság. A munkahelyem megszűnt. Semmi gond, gondoltam, olyan még nem volt, hogy egy hónapon belül ne találtam volna másik munkát. Hát most lett. Egész pontosan egy év. Azóta a hiteltörlesztés felment 60-ról 105-re. Találtam munkát. Havi 120. Szerinted nem fogok bedőlni? Dehogynem. És urvára nem az én hibám. Én terveztem, én dolgoztam, én a pénzt nem szórtam el, hanem befektettem egy lakásba, amiben lakom. Közbejött a válság, ami nem az én hibám, és közbejött a hazudozós politikusok hozzá nem értése, ami tönkrevágta a gazdaságnak azt a részét is, ami még esetleg működött - és ez sem az én hibám.

Majd lesz belőlem hajléktalan, elveszítem ezt a munkahelyet is, aztán eltarthatsz engem is a másik egymillióval együtt. Jó lesz ez neked?

2011. jan. 4. 05:20
 25/40 A kérdező kommentje:
5.2o Egyetértek veled és ennyire egyszerű a leamortizálódása egy családnak vagy egy embernek.Hogy ezt mások hogyan nem értik meg.Lehet,hogy politikusok és nem is akarják ? Általában az ilyenek és hasonlók hirdetik meg a tüntetéseket és a szolidaritásunkat kérik,ha nem törölték ki időben a s.güket.Minden esetre 5.2o nagyon megértelek és innentől kezdve Te sem rántanád ki a kardodat senkiért.
2011. jan. 4. 07:21
 26/40 anonim ***** válasza:
29%

05:20

"Én terveztem"

Ja, kérem, ha az tervezés, hogy "ha most jó akkor biztos jó lesz évek múlva is", akkor valóban terveztél. Mifelénk azonban ezt inkább álmodozásnak hívják. Vagy reménykedésnek.

És hogy befektetted a pénzed? Mibe? A házba, amiben élsz? Ez inkább felahsználás, nem? Pénzzé tudod tenni? Hoz hasznot? Nem. Akkor ez nem befektetés.

De nekem mindegy, sajnáltassátok csak magatokat. Okoljátok bőszen a politikusokat, a gazdaságot, a zsidókat. Dugjátok a fejeteket a seggetekbe, mutogassatok másra, és még csak véletlenül se jusson eszetekbe, hogy esetleg valamit rosszul csináltatok. ajrá, keressetek csak minél több bűnbakot!

2011. jan. 4. 08:21
 27/40 anonim ***** válasza:
14%
Jogos.Én is elértem mindent az életben,még sincs egy deka hitelem se.Nagy ház,két autó,remek vállalkozás,amit nem érint semmilyen válság, kormány,két gyerek,extra dolgok.Viszont mindig tudtam,hogy a szomszédom kétszáz millás verdáját nem tudom megvenni.ezért megelégedtem a száz millással.Na, ezt nem érték fel sokan ésszel,és nem érik fel ma sem.
2011. jan. 4. 10:50
 28/40 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy, agyilag gatya vagytok, gondolkosban korlátozottak.Ha nem vegyok éhes nincs probléma.Mának élek szindroma.De ha vállalkozóként és törvénytisztelő/adózó/ államőpolgárként vagy vállalkozóként kell élni és semmi feket, akkor oszt az észt utolsó./mondd a neved ?/
2011. jan. 4. 11:26
 29/40 anonim ***** válasza:
21%
Hát ha itt valaki korlátozott, az az lesz, aki dőlt betűvel ír. Vagy próbál. Minek neked a neve? Megfenyegetnéd? Feljelentenéd? Igazi magyar-e vagy?
2011. jan. 4. 11:38
 30/40 anonim ***** válasza:
79%

A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 16:21

:D Mondom én: ha ti ennyire jól tudtátok, hogy jön a világválság, és nem a felvett összeget, hanem a kétszeresét kell visszafizetni: akkor a k.rva a.nyátokat! Miért nem szóltatok???

Vagy te se tudtad, és utólag vagy ennyire okos, akkor meg kuss.

Egyébként fenti kérdés, egész reális: mit tennél a család helyében???

Erre már nem tudsz írni semmit, mert nem lehet igazolni vele, hogy neked van igazad.

Ez azért van különben, mert nincs igazad.

2011. jan. 4. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!