Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Az emberek miért mondják,...

Az emberek miért mondják, hogy több jogot adnának a tanároknak? Még nem jártak iskolába?

Figyelt kérdés

Leírok néhány történetet:

Ülök a padban, teljesen csöndben, mozdulatlanul. Erre leordít a tanár: "Ne hangoskodjál már!"

Mondom teljesen higgadtan: "Meg sem szólaltam."

Erre jött a szokásos "Velem ne szemtelenkedj kisfiam, különben leküldelek az igazgatóiba!"

Nem voltam vmi jó kedvemben, úgyhogy megmondtam neki, hogy így elég nehéz lesz a kettőnk közötti kommunikáció.

Erre a tanár, lényegében teljes hangerővel:"NEM VAGYOK KÖTELES MEGINDOKOLNI A DÖNTÉSEIMET EGY DIÁKNAK!"

Eltelt pár év, jött a gimnázium. Informatikaóránk szinte nem volt, mert a tanár folyton hiányzott. Ez nem volt baj, viszont indokolatlanul rossz jegyeket kaptunk(mivel az óránk fele elmaradt, nem is tanultunk semmit). Az már csak ráadás, hogy a sikeres vizsgáim ellenére kettes voltam.

Törióra- tanár egy hónap múlva osztja ki a dogákat. Szólunk neki, hogy a nagy könyv szerint már nem vagyunk kötelesek elfogadni a jegyet. Erre azt felelte: "Tudom"- és beírta a jegyeket. Mikor pár hónap múlva ez megint előfordult, ismét szóltunk neki. Erre mondta, hogy rendben van, nem írja be. Csak azt felejtette el hozzátenni, hogy akkor írunk egy másik dogát, ami annyira nehéz, hogy lehetetlen rá kettesnél jobb jegyet kapni.

Itt még mindig folytatódik a történet.

Angolból kaptunk egy olyan tanárt, aki nem beszélt rendesen angolul(az igeidőkkel is akadtak problémái). Nyelvvizsgám van, és írtam egy kettes témazárót. Átnéztem, és találtam benne kb. 25 javítási hibát. Lényegében én javítottam ki a saját dogámat. Visszaadtam neki, hogy így szerintem jobb. Nem szólt semmit... De továbbra is ő "tanított", a gond csak az volt, hogy nem tanultunk semmit. Szóltunk az osztályfőnöknek, hogy jobban örülnénk egy másik tanárnak. Azt felelte, hogy neki erre nincs jogköre, ráadásul ezt az egészet egy nagy nyavalygásnak fogta fel. Ez így ment pár hónapig. A szülők is megelégelték a dolgot. Végül 3 rendkívüli szülői, és másfél év után sikerült beosztaniuk egy tanárt, aki beszélte a nyelvet. De ezalatt a másfél év alatt a régi tanár bosszúból annyi karót osztott ki, mint égen a csillag. Ráadásul a többi tanár is berágott ránk. Az osztályfőnök sem végezte jól a dolgát. Nem tudott soha semmit, ráadásul rossz tanár volt. Nyelvtant tanított, de nem túl sikeresen. Olyan halkan beszélt, hogy szülőin még az legelső padban ülők sem értették, hogy mit beszél, szóval nem is vették komolyan, mikor azt mondta, hogy az osztályunkban nem hallja a saját hangját... Művészetekből annyi leckét adott, hogy a szombat és vasárnap este csak azzal telt. Persze jött azzal, hogy senki sem csinálta meg rendesen, ezért mindenkinek beírta a karót. Ezúttal ő hívott össze egy szülőit, hogy az osztály szorgalma siralmas. Erre már a szülők is felemelték a hangjukat, és szóltak, hogy ők is segítenek a gyereknek abban a rohadt háziban, de ha 28 diplomás felnőtt nem tud összehozni egy olyat, amire a tanár azt mondja, hogy jó, akkor ez már eleve meddő dolog. Az osztályfőnökünk erre bosszút esküdött az osztály ellen. Volt olyan óra, mikor mindenki 2 karót kapott.

Ez most Júniusban történt: Szóltunk a tanárnak, hogy szeretnénk megnézni a jegyeinket, mert hiába kérjük, egyik tanár sem mutatja meg, főleg, hogy a házirend szerint jogunk van tudni a jegyeket bizonyítványosztás előtt, mikor még lehet javítani. Erre ilyet szól:"A diáknak joga van kussolni!"

Ismét szülői: Az egyik szülőnek rosszul lett a gyereke(úgy emlékszem kórházba kellett vinni), ezért hívták mobilon többször is. Másnap szólt a tanár, hogy már nem is várja el tőlünk, hogy rendesen viselkedjünk, mert még a szüleink sem tudnak csendben ülni, csak ficeregni.

Matekóra: A tanár megengedte, hogy a szünetben is írjuk a dogát, szóval kerek 60 percünk volt rá. 3 feladat volt. Senki sem tudta befejezni, 2 gyerek kivételével mindenkinek karó.

Van egy könyv, amire azt mondja, hogy megvan nekünk. Hiába szólunk neki, hogy mi nem kaptunk ilyet, szerinte mi hazudunk... persze, az egész osztály, pfff...

Másik: A tanterv szerint középiskolában csak 2 évig kell kémiát tanulni. Az igazgató nálunk úgy döntött, hogy beteszi harmadik évre is. Kémiából a legrosszabb az osztályátlag, mindenki bukdácsol. Pont most, mikor több időt kellene fordítani az érettségi tantárgyakra. Ez bizony erősen befolyásolhatja a jegyeket, amik a felvételi pontok miatt nagyon fontosak.

A biológia a legdurvább. Megmutattam a füzetemet természettudomány szakos ismerősömnek. Azt mondta, hogy ezt az anyagot nem is kellene ilyen részletesen tanulnunk középiskolában. Erre akkor jöttünk rá, mikor pár karó után az egyik gyerek a könyvből másolta be a választ, de a tanár egy hiányjelet tett mellé.

A tankönyv kérdése is balkáni. Megvesszük drága pénzért, a többségét soha nem használjuk, helyette azt kell megvenni, amit a tanár mond(ami ugyancsak drága). Volt olyan tanár, aki mindenkivel megvetette azt a könyvet, amit ő írt. No comment..

A tesi osztályátlag hármas, az angol ötös, a többi kettes. Mindenki(szószerint mindenki) jár különtanárhoz matekból, fizikából, kémiából, magyarból.

Így kijelenthetjük, hogy a magyar oktatás egy sapka sz*rt ér. Akik azt mondja, hogy manapság a tanárnak csak kötelességei, a diáknak pedig csak jogai vannak, az vagy nagyon régen járt iskolába, vagy nincsenek gyerekei. Ez már akkor kiderül, mikor tanév elején felolvassák a diák jogait és kötelességeit. Kb. 5 jog + 25 kötelesség...

Ez még nem is lenne olyan nagy baj, de a tanárok ezt úgy értelmezik, hogy a diáknak joga van betartani a kötelességét, nekik pedig kötelességük betartani a jogaikat, ami szerintük tetszés szerint változtathatók. A probléma akkor kezdődik igazán, mikor a szülők sem tudnak mit csinálni. Ha a hierarchia kimondja, hogy a tanár a diák felett áll, akkor a szülő a tanár felett áll. Mindenesetre az én többdiplomás szüleimnek nem tetszett, mikor a bölcsészszakos tanár kioktatta őket. Az egy hülyeség, hogy a diák megütheti a tanárt, az pedig nem üthet vissza. Nálunk már ennél sokkal kevesebbért is rúgtak ki gyerekeket. Az pedig, hogy a tanár egy lányt megszégyenít az egész osztály előtt a testtömegindexe miatt, ő pedig azt mondja a tanárnak, hogy a k*rva anyját, az valamennyire jogos(ez a felettünk lévő évfolyamon történt). De nem, őt is kirúgták, pedig egy osztálynyi tanú volt arra, hogy a tanár lényegében provokálta.

2011. jan. 2. 00:49
1 2 3 4
 31/34 A kérdező kommentje:

Nekem igazából már mindegy, 1 évem van hátra a középsuliból. Azt sajnálom, hogy ennek a porosz-szovjet rendszernek az a mondanivalója, hogy az emberrel bármit megtehetnek. A politikus átcseszheti az állampolgárokat, a munkáltató lehet szemét az alkalmazottakkal- a magyar ember pedig akkor lesz erkölcsös mintapolgár, ha ezeket mind lenyeli, elfogadja, és örül annak, hogy ennyivel megúszta. :(

Hát igen, erre kell tanítani a gyerekeket...

2011. jan. 2. 20:31
 32/34 anonim ***** válasza:
62%
Kérdező, azért néha gondolj bele a másik oldalba is, te mit tennél, ha pedagógus lennél, és olyan diákokat kapnál, akiknek nagyobb a pofájuk, mint az eszük, de ugyanakkor félted az állásodat?
2011. jan. 2. 21:30
 33/34 A kérdező kommentje:
Ezért találták ki az intőt. Ha elég összegyűlik, akkor leszarják, hogy valaki tanköteles, simán kirúgják. Az állásukat pedig nem nagyon veszítik el. Egyrészt hiány van tanárokból, másrészt ők egy csoport, a tanáriban kialakultak barátságok, kapcsolatok. Mivel az igazgató általában egy volt tanár, ő úgy sem fogja kirúgni a régi haverokat. Maximum ha valami nagy ordenáré dolgot csinál, de az ritka.
2011. jan. 2. 21:48
 34/34 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező, régen, igen, ma, nem...

Most hallottam, hogy akiről meséltem, diákról, egy (egyébként kiváló tudású) nyelvtanárnő idegileg kikészült miatta annyira, FÉL ÉV ALATT, hogy már nem tudott koncentrálni az óráin, és elment az iskolából, a gyereknek meg helye van, mert valami protekciós kis majom...

2011. jan. 3. 18:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!