A petárda a hülyegyerekek miatt lett betiltva, akik lerobbantgatták a saját ujjaikat, kezüket? Miért a többség szív pár béna miatt?
És azok miatt, akikre a petárdázók veszélyt jelentettek? Pl. terhes nők, idős emberek, akik megijednek tőle.
Rossz ember vagyok attól, hogy szeretem a petárdát, venni is fogok és a barátaimmal az egyikünk zárt udvarában fogjuk őket durrogtatni majd?
Majd robogj be szilveszterkor valamelyik gyerekkórházba, és nézd meg hány idióta barmot hoznak be, akinek leszakadt pár ujja, vagy a lába égett meg, és hány szerencsétlen hoznak be hasonló okokkal, ártatlanul?
Anyám műtősnő, gyerekkórházban. Hoztak be úgy gyereket, hogy meggyújtottak egy petárdát, nem tudott róla, és poénból odadobták neki, hogy kapd el. Elkapta. Az egyik kezén már csak egy ujj van.
Sőt, mesélt olyat is, hogy odadobták az útra, és lassan égett. Valaki nem figyelt, rálépett, és akkor robbant be. Mázlija volt, mert csak kigyulladt a cipője és a nadrágja, bár az égési sebeket a mai napig viseli valószinűleg.
És sorolhatnám. És ez akkor volt, amikor engedélyezték. És ezek után pl ezért tiltották be. Egyszerűen nem képesek a magyar fiatalok felelősségteljesen használni. Persze, tisztelet a kivételnek, de amíg ez a kivétel nem vágja pofán a hülye gyereket (akiket legtöbbször elkapni sem lehet, mert eldobják, aztán ha látják, hogy gáz van, úgy elszaladnak, mint a nyúl...)
Persze, lesznek akik szereznek petárdát illegálisan, de a sérülések száma így is drasztikusabban visszaesik, mint egyébként. És ha évente csak 10 gyerek lesz nyomorék és sérül meg a petárda miatt, mondjuk 200 helyett, akkor már jogos a tiltás. És sajnos többen sérülnek meg sokkal, ha legálisan hozzá lehet jutni...
Majd ha egyszer eljutnak odáig a drága kamaszok, hogy képesek VIGYÁZNI, majd akkor lenne értelme engedélyezni.
Meg a cigányok!
Aki még látta, hogy mit műveltek/művelnek a cigányok petárdázással, az keressen egy-egy nagyobb cigánysűrűségű pontot a városban hogy tapasztalatot szerezzen, mert addig nem lesz igazán képben.
"Petárdától nem szakad le az újad. Kicsit csíp, de semmi extra."
Azért ez töltetfüggő.
Én amondó vagyok, hogy engedélyezni kellene, csak feltételekkel: 1:csak az arra szánt helyen lehetne megvenni (pl parkolók) vagyis bódéknál
2:jobban ellenőrizni kellene a petiket, minőségellenőrzésen kellene átesni minden egyes darabnak, hogy biztonságosabb legyen!! (emiatt persze kicsit borsosabb lenne az áruk, és ezzel is csökkentenék a tetemes petárda vásárlást)
3:ilyenkor legalább tényleg ellenőriznének a rendőrök SOKAT, és ezzel csökkenteni lehetne a nem rendeltetésszerű használatot!!
Bevallom, én is szoktam venni, de normálisan használom, és nem ijesztgetek vele állatot, mert nekem is elszökött egyszer a kutyám, és tudom hogy sz@r érzés, mindig tompítom vagy a hóval, vagy ha nincs akkor valami mással, nem pedig nagyobb hangúvá teszem azzal, hogy ide-oda teszem!! NORMÁLISAN ÉS RENDELTETÉSSZERŰEN KELL HASZNÁLNI MINDET, ÉS AKKOR NEM LESZ BETILTVA ÉS NEM LESZ (ANNYI) BALESET....mert sajna véletlenek előfordulhatnak!! :S :(
De ha így haladunk, akkor lassan a többi is be lesz tiltva, mert egyik ismerősöm egy római gyertyától sérült meg!! Felé tartotta valami részeg állat, és eltalálta a karján, megégett neki, aztán persze volt belőle balhé!! :S
De tényleg arra kérek mindenkit, hogy CSAKIS JÓZANON használjon akármilyen pirotechnikai eszközt, és tartsa be a szabályokat, és akkor talán egyszer újra legálissá teszik a petárdázást is!! CSAKIS TŐLÜNK FÜGG!! ;)
Amúgy Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!!! :)))))
BÚÉK ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!