Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Körülbelül mikor jön el az az...

Körülbelül mikor jön el az az időszak amikor már nem lesznek nyelvek, határok, nemzetiségek? Jó lenne?

Figyelt kérdés
Szerintem hasznos dolog lenne errefelé haladni. A nyelv, szokások, múlt csak lassítja a fejlődést. Bár gondolom üzletileg sokaknak rosszul jönne (fegyvercégek, hatalomra vágyók)...
2010. dec. 8. 14:23
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
6%

"Elég naív vagy, ha azt hiszed, hogy a pénzeket a tudomány fejlesztésére, és nem a saját pozíciójuk bebetonozására használnák a vezetők. Mert ez akkora hatalom lenne, hogy sokaknak fájna rá a foga, és a nemzetek közti háborúskodást felváltaná egy belső háborúskodás. Cseberből vederbe."

Ez hülyeség.

1)Az USA ma a világ ura, tök mindegy mennyire tetszik vagy sem, ez tény. Ott mégis csak a demokrácia keretein belül megy a harc a pozíciókért.

2)Miből gondolod, hogy a különböző nemzeteknek, tagállamoknak nem lesz saját hadserege? Honnan veszed, hogy ezek csak úgy engednék, hogy valaki csak úgy önkényesen hatalomra jut a beleegyezésük nélkül? Szerintem kínosan ügyelnének, hogy a nép válassza meg a vezért, és lenne egy parlament, ahová mindenki(ország) delegál képviselőt.

"Csak az agyatlan hippik elképzelése, hogy világbéke, meg miatököm lesz/lehet bármikor is."

Szerintem az az agyatlan, aki azt hiszi, hogy a világ nem változik. Nagy nevű tudósok is különböző jelentésekben mind azt állítják, hogy a technika annyira fejlődik, hogy kb. 20-40 év múlva már rá sem lehetne ismerni a világra és ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy eltűnjenek a távolságok és különbségek az emberek között. Másrészt olyan technológiák vannak születőben, amelyeket nem szabad birtokolnia egy országnak sem. És most nem az atombombákról beszélek, hanem mondjuk ott az antianyag. Még nem tudnak belőle "sokat" előállítani, de amint sikerül, belálthatatlan következményei lesznek, ha ez egy ország kezében marad.

"Közeli példa: Magyarországon vannak fejlettebb és fejletlenebb vidékek? Vannak. Az afrikai éhezés se tűnne el. A fejlettebb régiók nem nyugodnának bele, hogy az ő rovásukra fejlődjön más. És megint eljutottunk a belső feszültségekig."

Te tudod egyáltalán miről beszélsz? Magyarországot ne hasonlítsd már Afrikához! Itt a legnagyobb éhezés sem mérhető az afrikaihoz. Lesznek éhezők mindig is, de nem akkora mértékben mint Afrikában! Erről a kapitalizmus tehet, még Amerikában is vannak éhezők; a mérték a nem mindegy. Amúgy meg szerinted polgárháború van Magyarországon a régiók eltérő fejlettsége miatt?

"Nagyon el vagy tévedve."

Te vagy nagyon eltévedve. Ne hasonlítsd már össze a fundamentalistákat a normális hívőkkel! Különben a fundamentalizmust is meg lehetne szüntetni oktatással, csak hát amíg valakiknek érdeke...

2010. dec. 8. 16:47
 22/48 anonim ***** válasza:
65%

Azt nem tudom hogy lesz vagy nem lesz, és ha lesz akkor mikor, de én egy olyan világban nem szeretnék élni.

Nyugat-európaiként már most sem érezném magam biztonságban ilyen bevándorlási politika mellett.

2010. dec. 8. 18:44
 23/48 anonim ***** válasza:
72%

"Az USA ma a világ ura, tök mindegy mennyire tetszik vagy sem, ez tény. Ott mégis csak a demokrácia keretein belül megy a harc a pozíciókért."

1.: Nem az USA a világ ura, hanem bizonyos érdekcsoportok.

2.: Az érdekcsoportok rohadtul nem a demokrácia szabályai alapján kerültek oda, ahol vannak.

"Miből gondolod, hogy a különböző nemzeteknek, tagállamoknak nem lesz saját hadserege? Honnan veszed, hogy ezek csak úgy engednék, hogy valaki csak úgy önkényesen hatalomra jut a beleegyezésük nélkül? Szerintem kínosan ügyelnének, hogy a nép válassza meg a vezért, és lenne egy parlament, ahová mindenki(ország) delegál képviselőt."

Ez utópia. Amíg csak 2 ember is lesz a földön, addig lesz érdekütközés, konfrontáció.

Amúgy nagy marhaságot írtál. Ha minden népnek lesz saját hadserege, akkor ugyanúgy lesz háborúskodás. 10 milliárd ember soha nem fog egyetérteni. És a demokráciásdival is csak az emberek egy részét lehet elvakítani, akik elég naívak ahhoz, hogy elhiszik: valóban az általa választott vezetők diktálnak. Vagy szerinted (hogy ne menjünk messzebb) ma Magyarországot a 'demokratikusan' megválasztott kormány irányítja? Vagy ők csak végrehajtják, amit náluk magasabb hatalmak diktálnak?

"Szerintem az az agyatlan, aki azt hiszi, hogy a világ nem változik. "

Nem mondtam, hogy nem változik, de nem ebbe az irányba. Az ember génjeiben benne van a túlélési ösztön és ezzel együtt a gyarapodás ösztöne (több erőforrást, nagyobb területet, stb.). Még egy átlagos család sem tud 100%-os békében élni, a világbéke marhaságok meg csak a fent már említett buta hippik képzeletében él.

"Nagy nevű tudósok is különböző jelentésekben... "

Egy így induló mondaton csak mosolyogni tudok.

"Másrészt olyan technológiák vannak születőben, amelyeket nem szabad birtokolnia egy országnak sem."

Ezt már másra is mondták, aztán mégis birtokolják országok.

"Te tudod egyáltalán miről beszélsz? Magyarországot ne hasonlítsd már Afrikához!"

Az, hogy az arányok mások, semmit nem jelent. Itt is megoldható lenne, hogy a gazdagabb területektől elvesznek, a szegényebbeknek meg odaadják, de még egy ilyen kis országban sem megoldható. ha most nem tudják (vagyis inkább akarják) megoldani Afrika dolgát, akkor egy 'világállam' miért oldaná meg? Vagy vegyük az EU-t: mióta beléptünk ebbe a szarba, csökkent a lemaradásunk a nyugattal szembe? Hajlandó a német, francia vagy angol paraszt lemondani akár egyetlen centről is, csak hogy nekünk jobb legyen? Nem. Ugyanígy Afrika javára sem fog lemondani senki a javairól se most, se az általad elképzelt álomvilágban.

"Te vagy nagyon eltévedve. Ne hasonlítsd már össze a fundamentalistákat a normális hívőkkel!"

És a te szép új világodban nem lennének fundamentalisták?

"Különben a fundamentalizmust is meg lehetne szüntetni oktatással, csak hát amíg valakiknek érdeke..."

És a te szép új világodban nem lennének ilyen érdekek?

Elméleti síkon szépen le lehet fektetni az ilyen halva született teóriákat (ha valakinek sok felesleges ideje van a hülyeségre), de a gyakorlatban ez soha nem működött, és nem is fog. Az ilyen koholmányok (Római birodalom, török birodalom, szovjetúnió, stb.) előbb utóbb mind szétestek, egyes vélemények szerint az EU mint közösség is rogyadozik.

Egy ilyen dolog nem működhet.

2010. dec. 8. 18:59
 24/48 A kérdező kommentje:
Na hozzászólok én is már... A fejletlen országok (Afrika, stb) nem lennének tagjai ennek. Vezetők nem kellenek! ez fontos! az alkotmányt több száz tudós számolná ki, és számítógépeket is használnának a politikára. A kultúra megmarad, mert erős, de több száz év alatt szép le kellene építeni. A versenyszellem igaza volt valakinek fontos, de a szabadverseny helyett, jól kooperálva a cégek együtt jobban termelnek, kutatnak, mint külön. nem kell világbéke, meg hippik se.
2010. dec. 8. 19:29
 25/48 anonim ***** válasza:
9%

"1.: Nem az USA a világ ura, hanem bizonyos érdekcsoportok.

2.: Az érdekcsoportok rohadtul nem a demokrácia szabályai alapján kerültek oda, ahol vannak."

Vannak érdekcsoportok, de nem azok akikre te gondolsz. Innentől tárgytalan, összeesküvés elméletekben nem hiszek. Ja és igenis az USA a világ ura.

"Amúgy nagy marhaságot írtál. Ha minden népnek lesz saját hadserege, akkor ugyanúgy lesz háborúskodás. 10 milliárd ember soha nem fog egyetérteni."

1)Minden népnek lesz hadserege, de lesz a világkormánynak is és mellette a népek hadserege olyan lenne kb. mint az usa-ban a nemzeti gárda. Elég baj lenne ha hagynánk 10 milliárdra nőni a népességet.

"Vagy szerinted (hogy ne menjünk messzebb) ma Magyarországot a 'demokratikusan' megválasztott kormány irányítja? Vagy ők csak végrehajtják, amit náluk magasabb hatalmak diktálnak?"

Innentől megint konteó. Azt hajtják végre a demokratikusan megválasztott vezetőink, amit az EU és az IMF megszab, de ne gyere nekem Bogár féle globalogazdival, mert megeszem a kalapom.

"Nem mondtam, hogy nem változik, de nem ebbe az irányba. Az ember génjeiben benne van a túlélési ösztön és ezzel együtt a gyarapodás ösztöne (több erőforrást, nagyobb területet, stb.)."

Te nem vagy jól értesült, ugyanis ebbe az irányba vátozik. Bennünk van, de az ember nem ösztönlény, mint az állatok. Ha te annak tartod magad és nem az eszed irányít, hanem az ösztöneid az a te szíved joga.

"Egy így induló mondaton csak mosolyogni tudok."

Ray Kurzweil, Michio Kaku, Stephen Hawking...

Mondhatok még!

"Az, hogy az arányok mások, semmit nem jelent. Itt is megoldható lenne, hogy a gazdagabb területektől elvesznek, a szegényebbeknek meg odaadják, de még egy ilyen kis országban sem megoldható."

Te kevered a szezont a fazonnal! Magyarországon belül hol van olyan éhezés, mint Afrikában? Sehol! Éhezni bárhol lehet, csak éppen nem úgy mint az afrikaiak.

"Vagy vegyük az EU-t: mióta beléptünk ebbe a szarba, csökkent a lemaradásunk a nyugattal szembe? Hajlandó a német, francia vagy angol paraszt lemondani akár egyetlen centről is, csak hogy nekünk jobb legyen? Nem."

Te mondd, direkt vagy ekkora állat?! Az EU pénzekből építik át a fél falum! Írországot és Görögországot most ki a fa.om mentette meg a saját adófizetői pénzéből, ha nem a tehetősebb EU tagok? Utálom az ilyen szarkavarókat!

"És a te szép új világodban nem lennének fundamentalisták?" A fundamentalisták létének van egy oka, innentől el lehet gondolkozni...

"de a gyakorlatban ez soha nem működött, és nem is fog. Az ilyen koholmányok (Római birodalom, török birodalom, szovjetúnió, stb.) előbb utóbb mind szétestek, egyes vélemények szerint az EU mint közösség is rogyadozik."

Tényleg nem működtek? A nagy-magyarország mi a .... volt? Teli volt mindenféle betelepített néppel! Addig amíg a latin volt a közös nyelv és nem magyarkodtak, vagyis nem jött az a lepra nacionalizmus, addig nem is volt gond! De nem baj, úgy sem fog sokáig tartani a nacionalizmus eszméje, elég fiatal még, de nem lesz hosszúéletű.

A római birodalom több száz évig volt egyben és nem a belső feszültségek szedték szét (nem volt akkor nacionalizmus, rémlik?), hanem kívülről betörtek a barbárok. A Szovjetunió sem magától omlott össze, hanem az USA játszott közre ebben.

2010. dec. 8. 19:41
 26/48 A kérdező kommentje:

gondoljatok bele: jön egy üstökös. Az USA kilőné egy részét, Kína is bénázna. Ha legalább az űrkutatási program közös lenne, és nemzetfüggetlen. Olyan mint mondjuk a Fifa. Többször ilyen gyorsan haladnánk.

A globális birodalom tényleg nagy falat. De kis dolgokban el lehet kezdeni fejlődni.

2010. dec. 8. 19:57
 27/48 anonim ***** válasza:

„A kultúra megmarad, mert erős, de több száz év alatt szép le kellene építeni.”

Na én biztos nem veszek részt ebben.

Kultúrarombolás...gratulálok.

Inkább építeni kéne!!!

„Elég baj lenne ha hagynánk 10 milliárdra nőni a népességet.”

Hát nagy szívás lenne, az biztos.

2010. dec. 8. 21:25
 28/48 anonim ***** válasza:
72%

„A globális birodalom tényleg nagy falat. De kis dolgokban el lehet kezdeni fejlődni.”

Nem vagyok benne biztos hogy az ebbe az irányba történő haladás jelenti a fejlődést.

2010. dec. 8. 21:28
 29/48 anonim ***** válasza:
100%

"Vannak érdekcsoportok, de nem azok akikre te gondolsz."

Kikre gondolok? :o

"Innentől tárgytalan, összeesküvés elméletekben nem hiszek. Ja és igenis az USA a világ ura."

Nem kell hinni az összeesküvéselméletekben, de ha szerinted az usa elnöke a világ legbefolyásosabb személye, és nem áll mögötte egy tucat másik, aki minden lépésnél fogja a tökét, akkor én vagyok a hülye, hogy leálltam veled erről vitatkozni.

"Elég baj lenne ha hagynánk 10 milliárdra nőni a népességet."

Gratulálok, megragadtad a lényeget. A nagyságrenden volt a lényeg, tök mindegy, hogy 1 milliárd, 6 milliárd vagy 10 milliárd.

"Azt hajtják végre a demokratikusan megválasztott vezetőink, amit az EU és az IMF megszab"

Akkor most a vezetők döntenek, vagy nem?

"Te kevered a szezont a fazonnal! Magyarországon belül hol van olyan éhezés, mint Afrikában? Sehol! Éhezni bárhol lehet, csak éppen nem úgy mint az afrikaiak."

komolyan mondom, mintha a fallal vitatkoznék... Nem a különbségek mértékén van a hangsúly, de ha nagyon erőlteted, akkor ez csak alátámasztja amit mondtam: ha kis különbséget sem képesek szintbe hozni az emberek, akkor nagyobb különbséget pláne nem. Honnan lenne erre akarat és keret, ahonnan most nincs?

"Te mondd, direkt vagy ekkora állat?! Az EU pénzekből építik át a fél falum!"

Jó, hogy ezt leírtad, most jobban fogok tudni aludni. De az ilyen dolgokat nem egy falu fejlődéséről illik megítélni, hanem a mérleg két oldalára kéne pakolni a pozitív és a negatív dolgokat, aztán mi nyom többet...

"Írországot és Görögországot most ki a fa.om mentette meg a saját adófizetői pénzéből, ha nem a tehetősebb EU tagok?"

Ez megint nem tudom, mire volt válasz. de ugye azt nem gondolod, hogy puszta jószándékból és mindenféle ellenszolgáltatás nélkül voltak ilyen jófejek!?

"A fundamentalisták létének van egy oka, innentől el lehet gondolkozni..."

Kifejtenéd mi az oka? Mármint az olyan oka, ami a nagy szupervilágállamban nem lesz? Mert ugye én is azt írtam, hogy vannak okai, de ez nem fog megoldódni.

"Addig amíg a latin volt a közös nyelv..."

Közös nyelv? Mikor volt? Hivatalos esetleg.

A nacionalizmus-fóbiádra meg nem tudok mit írni, csak mosolygok magamban, hogy mit erőlködsz azon, hogy minél többet hangoztasd, mint egy adu ászt. :)

Összefoglalva: lehet, hogy inkább ezzel az ásványvizes palackkal kéne beszélgetnem itt mellettem. Ő se fogja fel amit mondok, de legalább nem válaszol hülyeségeket.

2010. dec. 8. 22:31
 30/48 anonim ***** válasza:
100%

"A fejletlen országok (Afrika, stb) nem lennének tagjai ennek."

Na, erről beszéltem, mindketten ugyanazt (világállam) vizionáljátok, de ti sem értetek egyet, ráadásul egy olyan dologban, amit egyikőtök érvként hoz fel (Afrika), a másik meg kipiszkálná őket a tányér szélére.

"Vezetők nem kellenek! ez fontos!"

Nem, ez f@$z$ág. Akkor ki dönt?

"az alkotmányt több száz tudós számolná ki..."

:D:D:D:D Mert az olyan, hogy azt ki szokták számolni :D A BTK-t meg körzővel, vonalzóval szerkesztik majd meg, ugye? :D

"... és számítógépeket is használnának a politikára."

Ezt kifejthetnéd, érdekel. :D

"A kultúra megmarad, mert erős, de több száz év alatt szép le kellene építeni."

Te nem vagy teljesen százas. vagy ennyire zavar a kultúra? Ennyire hiányzik, hogy nem lehet a szőnyeg közepére szarni? Vagy a könyvek frusztrálnak ennyire?

"A versenyszellem igaza volt valakinek fontos, de a szabadverseny helyett, jól kooperálva a cégek együtt jobban termelnek, kutatnak, mint külön."

ez is hülyeség. ha valami viszi előre a világot, hát az a versengés. És ha így is lenne, meddig tartana az a nagy fene kooperáció? Kb. amíg az első dollár bevételt igazságosan el kellene osztani. Vagy azt az offikai éhezőknek adják? Ja, nem, mert ők ki lesznek zárva.

2010. dec. 8. 22:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!