Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Magyarok nélkül hol tartana a...

Magyarok nélkül hol tartana a világ?

Figyelt kérdés

Ha nem úgy alakul a Honfoglalás, ahogy, ha el sem jutunk a Kárpát-medencébe. Ha nem lett volna Pulitzer József, Frank Darabont, Teller Ede, Szilárd Leó, Neumann János, Galamb József, Szent-Györgyi Albert, Wigner Jenő, Bay Zoltán, Charles Simonyi, Puskás Tivadar, Irinyi János, Nicolas Sarkozy, Bolyai János és elnézést azoktól akik kimaradtak a listáról, de csak érzékeltetni akartam a kérdés lényegét jó pár ismert névvel. Természetesen nem csak magyarokat, de erősen magyar származásúakat is írtam.

A kérdés egyrészt tudományos irányú; milyen lenne a világ hogyha ezeket a tudósokat és a felfedezéseiket, embereket és cselekedeteiket ott és akkor senki nem tette volna meg helyettük? Nagyban nézne ki máshogy a világ?

Kérem hogy senki ne kezdjen olyan okfejtésbe hogy ha nincsenek magyarok akkor mondjuk szláv államok lennének a Kárpát-medencében, mert nem erre irányul a kérdésem.

2010. dec. 7. 20:52
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Tudjátok mi lenne ha a kutyám nem kakilna? Elárulom, szétrepedne.
2010. dec. 7. 22:02
 22/29 anonim ***** válasza:
Amúgy arra is van magyarázat, hogy miért voltak mellesleg zsidók azok a magyarok. Mert előfordul, hogy a zsidóknak vannak lehetőségeik (idő/pénz), a magyaroknak pedig kevésbé, így nem annyira tud kibontakozni a tehetség. Sokszor azért ez is benne van. Nem csak azért ügyvéd, orvos, stb. sok zsidó, mert annyival "okosabbnak" születtek, hanem mert jobb körülmények közé, vagy jobb családba. De ha nem is gazdag családba, egy jó nevelés sokszor többet ér a pénznél.
2010. dec. 7. 23:00
 23/29 anonim ***** válasza:
De azt sem art megnezni, hogy ezek az emberek melyik orszagban alkottak vagy eltek. Na es melyik korszakban...
2010. dec. 8. 00:03
 24/29 anonim ***** válasza:
41%

„Miért lennének zsidók? És valaki nem lehet magyar meg zsidó is? Hisz az egy vallás és nem származás.”

Vallás is meg származás is. Az átfedés a kettő között közelíti a 100%-ot, főleg a vallás felől nézve.

Vagy mondj nekem olyat, akinek nem volt a családjában zsidó, utólag mégis fölvette a zsidó vallást?!

2010. dec. 8. 06:12
 25/29 anonim ***** válasza:

" azt írtam, aki erősen magyar származású az nem lehet zsidó származású!"

Egy vallás, hogy lehet származás? Származáskor állampolgárságot szokták emlegetni. Ha valaki zsidó az nem lehet magyar?

2010. dec. 8. 06:30
 26/29 hollófernyiges ***** válasza:
100%
Túllépve a magyar-zsidó boncolgatáson, nem lett volna jelentős különbség, ha a föntiek valamiért nem születnek meg, vagy hatévesen elviszi őket a torokgyík. A technikai találmányok legritkább esetben születnek egy ember ötletéből (talán a fonográf volt ilyen), de legtöbbször sok ember sok évtizedes munkájának eredménye. Nem Watt találta fel a gőzgépet, Stevenson a mozdonyt, Irinyi a gyufát vagy Edison a villanykörtét, csak nekik sikerült egy gazdaságosan működő, sikeres változatot szerkeszteni.
2010. dec. 8. 08:28
 27/29 anonim ***** válasza:

"Ha valaki zsidó az nem lehet magyar?"

de lehet! pont ezért kérdeztem vissza a kérdezőtől!

2010. dec. 8. 08:56
 28/29 anonim ***** válasza:
Rengeteg avar maradt volna életben és még az sem kizárt, hogy ma az ő leszármazottaik élnének itt.
2010. dec. 8. 11:46
 29/29 anonim ***** válasza:

Szent-Györgyi Albert nem azért kapott vállveregetést, Nobel díjat a C vitaminért, mert ő találta ki, hanem mert a c vitamin előállítási versenyben nyert.

Ha jól tudom, a francia kolléga nevetségesen kis adagot tudott előállítani, míg Szent-Györgyi hála a parikás felfedezésének, az akkori korban szinte felfoghatatlan mennyiséget.

Úgyhogy c vitamint ma is épp úgy használnánk.

2011. jan. 3. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!