Hősként tekintesz a II. világháborúban elesett MAGYAR katonákra?
Nem, a hős Virág Gedeon, Erwin Rommel, Petőfi, és még sokan mások más korból.
Hősnek azt tekintem, aki képes volt lerázni magáról az uralkodót, és volt elég bátorsága, hogy nemesen cselekedjen és a hazáját segítse,
A magyar katonák nem hősök, hanem harcosok voltak, akik a haza szolgálatában estek el. Ez pedig tiszteletet érdemel.
De akkor minek neveznénk egy olyan tábornokot, amelyik inkább felhagyja az életét, és mindent félretéve a siker helyett a Haza védelmét választja? Virág Gedeon, Héjas Iván, ezek mind nagy nevek lehetnének, hiszen mindketten többet érnek, mint egy átlagos frontkatona.
A magyar katonák nem voltak hősök, de egytől-egyig a haza érdekeit nézték, és azt, amit akkor az megkívánt.
Erre a "lovag", vagy a "nemes" szó lenne megfelelő, de ez a magyar nyelvben inkább a páncélozott lovas vagy uralkodót jelentene, ami nem igazán a megfelelő szó.
Nekem egyik felmenőm sem harcolt a VH-ban, szóval én a sajátomat biztosan nem alázom.
De akkor mit mondasz Héjas Iván-ra? Ő akkor mi? Legenda? Mert ha hős az, akit a rendszer irányít, akkor minek nevezed azt, aki fellázad a többség ellen, a hazáját védve?
Rongyos Gárda tagjai azok hősök voltak.
De akkor szerinted a szovjet katonák, akik megerőszakolták a magyar nőket, azok is hősök voltak? Ők is a hazájukat védték.
Nem lehet mindenkit hősnek mondani, csak azért, mert azt tette, ami a dolga. Nyugodjanak békében, nem nézem le őket, de akkor mondj egy szót, ami nagyobb a hősnél.
Ráadásul a legtöbb magyar nem is tudja miért is Sopron a hűség városa. Magyarország még a mainál is kisebb lenne, ha nem lázadtunk volna föl az antant ellen. Senki nem tud róla. Senki... Pedig mennyivel nagyobb emberek voltak egy honvédnél.
Ráadásul a II. VH-ban hol lehetett volna hőstettet végre hajtani?
Egyszer sikerült, az volt Sebő Ödön. Ő 300.000 ember életét mentette meg. Ez volt hőstett, minden tiszteletem, és az egységeire.
De egy egyszerű szovjet katona, aki nekiment Budapestnek, akkor az is hős? Az ő szobraikat meg mindenki le akarja p*sálni. Ezek szerint minden katona hős volt.
Tegyünk különbséget a hősök és a legnagyobb HARCOSOK között.
Minden elesett katona Hős, legyen az magyar, amerikai, angol, orosz vagy akár német, vagy bármilyen nemzetiségű. Hiszen a saját Hazájáért harcolt, bárki bármit mond. Én legalábbis Hősként tekintek mindegyikükre, hiszen a legtöbbjük ugyanolyan ember volt, mint bármelyikünk, csak esetleg rosszkor rossz helyen vagy "rossz oldalon" harcolt. Persze mindenütt voltak szemetek is, mielőtt még valaki leharapná a fejem, de hát mikor nem volt ez így.
Szóval én Hősként tekintek rájuk, és megérdemlik az emlékezetet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!