Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Hősként tekintesz a II....

Hősként tekintesz a II. világháborúban elesett MAGYAR katonákra?

Figyelt kérdés
Légyszi a kérdésre válaszoljatok és nem érdekel az hogy "nem a hazát védték" duma.
2010. nov. 30. 21:24
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen igen mert ők az életüket adták a Hazáért és ennél nagyobb hőstett sztem nincs a világon! Nyugodjanak Békében!
2010. dec. 3. 15:34
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen! Ez nem is kérdés! Ki az a hazaáruló aki nem tekinti őket hősöknek?! Lehet hogy Hitler érdekei miatt haltak meg de a hazájukért harcoltak hogy újra otthon lehessenek! Ez csak egyetlen indok a sok közül de szerintem ennyi bőven elég!
2010. dec. 3. 15:55
 33/41 anonim ***** válasza:
52%

Nem, a hős Virág Gedeon, Erwin Rommel, Petőfi, és még sokan mások más korból.

Hősnek azt tekintem, aki képes volt lerázni magáról az uralkodót, és volt elég bátorsága, hogy nemesen cselekedjen és a hazáját segítse,

A magyar katonák nem hősök, hanem harcosok voltak, akik a haza szolgálatában estek el. Ez pedig tiszteletet érdemel.

De akkor minek neveznénk egy olyan tábornokot, amelyik inkább felhagyja az életét, és mindent félretéve a siker helyett a Haza védelmét választja? Virág Gedeon, Héjas Iván, ezek mind nagy nevek lehetnének, hiszen mindketten többet érnek, mint egy átlagos frontkatona.

A magyar katonák nem voltak hősök, de egytől-egyig a haza érdekeit nézték, és azt, amit akkor az megkívánt.

Erre a "lovag", vagy a "nemes" szó lenne megfelelő, de ez a magyar nyelvben inkább a páncélozott lovas vagy uralkodót jelentene, ami nem igazán a megfelelő szó.

2010. dec. 3. 22:15
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
szerintem igenis hősök védték a hazájukat kiváncsi vagyok,h a mai világba hányan lennének erre képesek amire akkor ők!szégyen egy kettő ember,hogy lealázza az emléküket!
2010. dec. 4. 00:21
 35/41 anonim ***** válasza:
89%
Az a hős aki Hitler érdekében harcolt!
2010. dec. 4. 09:21
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
Tiszta idióták vagytok! A saját őseiteket tiprojátok a földbe ha azt mondjátok hogy nem halt meg hősként!
2010. dec. 4. 10:43
 37/41 anonim ***** válasza:
54%

Nekem egyik felmenőm sem harcolt a VH-ban, szóval én a sajátomat biztosan nem alázom.

De akkor mit mondasz Héjas Iván-ra? Ő akkor mi? Legenda? Mert ha hős az, akit a rendszer irányít, akkor minek nevezed azt, aki fellázad a többség ellen, a hazáját védve?

Rongyos Gárda tagjai azok hősök voltak.

De akkor szerinted a szovjet katonák, akik megerőszakolták a magyar nőket, azok is hősök voltak? Ők is a hazájukat védték.

Nem lehet mindenkit hősnek mondani, csak azért, mert azt tette, ami a dolga. Nyugodjanak békében, nem nézem le őket, de akkor mondj egy szót, ami nagyobb a hősnél.

Ráadásul a legtöbb magyar nem is tudja miért is Sopron a hűség városa. Magyarország még a mainál is kisebb lenne, ha nem lázadtunk volna föl az antant ellen. Senki nem tud róla. Senki... Pedig mennyivel nagyobb emberek voltak egy honvédnél.

Ráadásul a II. VH-ban hol lehetett volna hőstettet végre hajtani?

Egyszer sikerült, az volt Sebő Ödön. Ő 300.000 ember életét mentette meg. Ez volt hőstett, minden tiszteletem, és az egységeire.

De egy egyszerű szovjet katona, aki nekiment Budapestnek, akkor az is hős? Az ő szobraikat meg mindenki le akarja p*sálni. Ezek szerint minden katona hős volt.

Tegyünk különbséget a hősök és a legnagyobb HARCOSOK között.

2010. dec. 4. 12:18
 38/41 A kérdező kommentje:
A szovjet katonák az oroszok szemében tuti hősök .Az én szememben pedig nem azok.Hogy Sopron miért a Hűség városa képzeld el tudom.Aki megmentette 300.000 ember életét az hős,de egy sima katona aki az életét áldozta a haza védelmére ugyanúgy hős.Csak kisebb cselekedettel érte el.
2010. dec. 5. 00:14
 39/41 anonim válasza:
100%

Minden elesett katona Hős, legyen az magyar, amerikai, angol, orosz vagy akár német, vagy bármilyen nemzetiségű. Hiszen a saját Hazájáért harcolt, bárki bármit mond. Én legalábbis Hősként tekintek mindegyikükre, hiszen a legtöbbjük ugyanolyan ember volt, mint bármelyikünk, csak esetleg rosszkor rossz helyen vagy "rossz oldalon" harcolt. Persze mindenütt voltak szemetek is, mielőtt még valaki leharapná a fejem, de hát mikor nem volt ez így.

Szóval én Hősként tekintek rájuk, és megérdemlik az emlékezetet!

2010. dec. 29. 02:23
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
Én nem csak a háborúban elesett katonákra tekintek hősként,hanem az összes magyar katonára,aki a Nemzetért harcolt!Éljenek a Magyar Hősök!
2011. jan. 3. 19:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!