Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Személyi igazolvány ügyfélkapu...

Személyi igazolvány ügyfélkapu+-on igényelhető ?

Figyelt kérdés
Májusban lejár a személyim, el tudom ezt intézni online vagy be kell fáradnom az okmányirodába ? És mennyi idővel előtte kell intézni ?

ma 16:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Csak jogsit tudsz online hosszabbítani, személyit nem.
ma 17:00
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem lehet, mert kell az új fénykép - és csak azt fogadják el, amit ők készítenek -, no meg az ujjlenyomat.

Úgy tudom - de nem biztos, hogy jól -, hogy ha lejárat előtt mész, akkor még ingyenes. Ha lejárat után (mert mondjuk van jogsid vagy útleveled, és emiatt nem sürgős), akkor már fizetős.

ma 17:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Legkorábban 60 nappal a lejárat előtt igényelheted. Túl hamar nem szükséges; én két éve, a menyem és az egyik unokám múlt évben, 2-3 munkanappal az igénylés után megkaptuk, jó messze Budapesttől. Pontosabban, jött az értesítés, hogy átvehető a kormányablakban; ottani átvételt választottunk.

(A 2-es válaszoló kételyéhez: a lejárt személyazonosító igazolvány cseréje igénylésének nincs igazgatási szolgáltatási díja; nem függ attól, hogy lejárat előtt vagy után történik az igénylés.)

ma 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!