Személyi igazolványt mennyivel a lejárta előtt lehet csináltatni? És az ügyfélkapun keresztül lehet?
vagy ezt csak személyesen lehet intézni? (októberbnen jár le de mivel össze-vissza vagyok az országban, jó lenne gyorsan elintézni, csak nem tudom, mi erre a szabály)
köszi
Érvényesség lejárta miatti cserét akkor lehet kérni, ha az érvényességi idejéből legfeljebb 60 nap van hátra.
Bármikor lehet kérni, ha a személyazonosító igazolvány tároló eleme ujjnyomatot nem tartalmaz, és a polgár ujjnyomat rögzítését kéri. (Ha régebbi tipusú, akkor eleve tárolóeleme sincs; az nem tartalmazhat ujjlenyomatot.)
Személyesen lehet intézni. Az okmányirodában, kormányablakban; az ügyintézés keretében készítik a fényképet, ami az igazolványra kerül.
Az ügyfélkapun keresztül időpontot lehet foglalni.
viszont ujjlenyomatot nem akarok adni, hát már így is agyrém h mindent tudnak az emberről.
ezt hogy szokták kikerülni? meg kell reszelni az ujjakat ugye ? legalábbis filmben ezt láttam
Egyszerűen megkérdezik, hogy akarod-e, vagy sem. Ha nem akarod, akkor nem kerül rá. Nekik is több macera ezt intézni.
Nem kell kikerülni, mondj nemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!