Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A kommunizmussal mi a baj?

A kommunizmussal mi a baj?

Figyelt kérdés

Alapvetően ha azt nézzük, hogy mindenki ugyanannyit kap, nincsen 2 réteg gazdag-szegény hanem mindenki egyenlő.

Ezzel az alapötlettel mi a baj? Miért nem müködőtt?

okt. 26. 15:54
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
63%
Az elméleti kommunizmussal semmi baj nem lenne, csak lényegében megvalósíthatatlan. A szovjetek által kommunizmusnak titulált diktatúrának meg köze nem volt Engels és Marx elméletéhez, csak annak kiforgatása volt az amit a múlt században kommunizmusnak hívtak.
okt. 26. 18:42
 22/26 anonim ***** válasza:

Szerintem a kapitalizmusban is pont ez a lényeg, minél több pénz, minél kevesebb munkával.

Lásd influencerek, celebek, focisták.

Sőt ma már elég egy ostoba mondatot elejteni és ismert leszel.

okt. 26. 21:18
 23/26 anonim ***** válasza:
Csak annyi a baj vele, hogy sosem lett kipróbálva. Ha valaki adna egy országot 15-20 millió emberrel, én megmutatnám, hogy működik.
okt. 26. 23:02
 24/26 anonim ***** válasza:
Boldogan állna a szolgálatodba egy 15-20 milliós, mindennel is felszerelt állam! :DDD
okt. 27. 15:53
 25/26 anonim ***** válasza:
44%

Az ember egy olyan lény, hogy mindig jobb akar lenni a másiknál, mindig többet akar. Az a koncepció, hogy van egy közös, amibe betesszük a megtermelt javakat, és onnan mindenki kiszedi a részét nem működik, mivel mindig van olyan aki többet akar.

Meg különben is, ahoz hogy a ma ismert társadalmunk működjön, szükség van szaktudásra, szükség van olyanra, aki különböző területekhez ért, jól képzett, de olyanokra is, akik nem rendelkeznek semilyen végzettséggel.

Na most nekem, mint egy diplomás személynek, miután iskolában illetve az egyetemen rendegeteg energiát fektettem a tanulásba, hogy majd egy jól kereső állásom lehessen és egy karriert építhessek magamnak miért kéne egyenlőnek lennem egy olyan emberrel aki lehet iskolába a kisújját nem mozdította meg, vagy úgy volt vele, hogy neki a minimálbér is jó lesz, nem akar tanulni?.

okt. 27. 17:15
 26/26 A kérdező kommentje:

25ös

de kérdés az hogy miért akarnál jobb állást, karriert építeni, ha igyis úgyis mindehez hozzájutnál és annyi pénzt kapnál amiből tudnál egy szerény de normális életet élni?

nem gondoljátok , hogy az a baj, hogy túl nagy a jólét mindenkinek, és emiatt van ennyi nehézségünk/problémánk? Értem ez alatt a mentális dolgokat, ezt tagadni nem lehet, hogy álatalánosságban mindenki szenved valamitől.

Mivan akkor ha ezt az elkényelmesedés és túlzott jólét okozza?

okt. 27. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!