"amiben Lenin hit...". OKÉ. Kár, hogy sok millió követője nem hitt benne, csak mondta. hogyan is hihetett volna, ha nem értette.
Mellékkérdés. Kiket sorolnál ma a "munkásosztályhoz" Magyarországon. Csak azért, mert ezen sok múlik. Például 1948 után jó sok tagját ki is végezték. Csak mert nem gondolták, hogy oda tartozna, pedig igen. Egy eszme (bármi is az) sikere nagyban függ attól, értik-e, jól csinálják-e (vagyis a hrdets és a cselekmény szinkronban van). Enélkül bizony halálra van ítélve. Bel is halt. Nem véletlenül.
Kérdező, szabad kérdeznem, hány éves vagy ?
Hogyan lettél kommunista ?
22/f
Szégyen nem szégyen ,de proli családból származom és proli vagyok.
Több gyárban dolgoztam.Azt éreztem ,hogy a körülmények kegyetlenek különösen egy gyárnál ,de nem írom le a nevét ,mert nem akkarom ,hogy tudjátok ,hogy hol lakom.
Körülmény=Feladatnak a nehézsége ,ami ott irreális volt.A főnök bánása a dolgozókal.A fizetés mérete ,ami az átélt szenvedéshez,nehézségekhez képest kevés ill abból is levonhatnak ,ha véletlenűl a nagy sietségben elrontasz valami kis apróságot.
Már az előtt is baloldali voltam.De akkor még gazdaságilag kapitalista voltam szóval jobbos most meg gazdaságilag is balos vagyok.
Ami a könyörtelen eredménynek tudhatóbe ,ami a gazdasági részére vonatkozik.
Társadalmilag úgy lettem eleve balos ,hogy láttam ,hogy az emberek egyenlőtlenek és embertelenek.
Utána miután gazdaságilag megtértem a baloldalra úgy társadalmilag szélsőségessé váltam.
Valami ilyesmi.
14.es
Kieg:
Látom ,hogy most az igazság szolgáltatás sem az igazi.
A pénz közontú kapitalista világnak a nagy negatívuma ,hogy akinek pénze van az bűntetlen vagy nagyon minimálisan büntetik.
Akinek nincs azt minden apróságért elitélnek akár évekre is.
Hallottam olyan esetről a magyar komcsi korszakból ,hogy valaki feljelentett valakit és mind a kettőt táborba küldték.
Én szerintem az igazságnak nem egy élűnek kell lennie.
Az már nem Lenin volt.
Ha nem pl:Sztálin stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!