Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Nem lehetne elfogadás LMBTQ...

Nem lehetne elfogadás LMBTQ nélkül?

Figyelt kérdés
Ha az összes LMBTQ ember megkapná az összes jogot, ami megilleti őket, akkor abbahagynák az LMBTQ baromságot? Tudom, hogy sok meleget nem érdekli az LMBTQ, de mér kell minden rendezvényen, vagy bárhol ezt mutatni? Ha meglenne a teljes elfogadás leállnának? Most is, megnéztem a "Szex Oktatás" nevű sorozatot, több benne az LMBTQ ember mint a hetero. Én értem, hogy fogadjuk, el de a 10 emberből 8 meleg/non bináris/transz/queer és a maradék hetero. Én elfogadom őket, meg minden, van is ismerősöm aki meleg, de ennyien azért mégse vannak.
aug. 4. 09:05
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:

28#

A vonulásokon az emberek általában azért vonulnak, mert valami ellen küzdenek Pl.: A munkásfelvonulások, Pride.

Vannak olyan felvonulások amik valamit dicsősítenek, büszkeséget árasztanak Pl.: Katonai parádék, Augusztus 20 és ugyan ide sorolható a Pride.

Ha a LMBTQ emberek MINDEN létező jogot megkapnának (amit meg is érdemelnek) akkor máris értelmét veszti a Pride, mert nincs miért küzdeni. Tehát akkor marad a másik opció a Büszkeség. Nem értem miért büszke valaki arra, hogy meleg vagy más? Akkor pontosan a balosok miért szólják nacionalizmust? Mert hogy nem tudod irányítni, hogy hova születsz, se azt, hogy milyen rasszod van? Akkor a melegek miért büszék arra, hogy melegek? Ők se tudják ezt kiválasztani, senkise. Én sem vagyok büszke arra, hogy hetero vagyok :D

"Mind a kettővel. Vannak sajnos jobber rokonaink, meg kellett szakítanunk mindegyikkel a kapcsolatot, mert agresszívek, tele vannak gyűlölettel, és erőltetik az ellenkező nemű személlyel a házasságot és a "gyermekáldást". És másoknál is ugyanez a tapasztalat. A jobberek 90%-a semennyire sem elfogadó, amelyik meg igen az esetleg kb max 5-10%, de őket majd jól kiutálja a többségi jobber társadalom."

Jól is tettétek. De te is csak ennyit látsz belőle. Én jobberként elfogadom, hogy legyen a melegeknek gyerekük és házasodjanak is. A szélsőségekkel van a legtöbb baj, nem az alap emberi jogokkal.

"Most nem fogom leírni ennek az 1969-ig visszanyúló történelmi hátterét és hagyományait, mert nagyon hosszúra nyúlna. Nincsen mindenki elfogadva, sőt. Nagyon messze van még a cél az elmaradott Kelet Európában."

De ha lenne. Ha mindenki el lenne fogadva, akkor mi értelme van a Pridenak? Még mindig nem értem.

"fidesz propaganda befigyel rendesen :DDD Attól, hogy a gyerekek ilyesmit látnak, még nem lesznek ők is mások."

Nem vagyok fideszes, nem követem vityónk áldásait, de ahogy leírtam, a szexualitást nem lehet belenevelni, a gendert már igen. A gender pszihológiai alapon működik. Nem úgy, hogy kire áll fel meg kire nem :D Egy heteronak hiába magyarázod be, hogy ő meleg, nem lesz meleg. Viszont ha egy gyerek azt olvassa a neten, hogy ha a lányokkal barátkozik, akkor ő igazából lány. Szerinted ez nem káros? Vagy ha fiú kicsit lányosabb, akkor ő már egyből non bináris.

aug. 9. 18:28
 32/33 anonim ***** válasza:

" Ha a LMBTQ emberek MINDEN létező jogot megkapnának (amit meg is érdemelnek) akkor máris értelmét veszti a Pride, mert nincs miért küzdeni"

Én úgy fogalmaznék, hogy a jelentősége némileg kiüresedik, és fesztivál jellegűvé válik ott, ahol teljes JOGILAG az egyenjogúság. De a jog önmagában még nem minden sajnos, mert pl a nők is egyenlőek jogilag, de a gyakorlatban a jog nem mindig érvényesül. Nyugatibbnál nyugatibb országokban is probléma még pl az online gyűlöletbeszéd. Mindenesetre a legfejlettebb országokban a pride már nem igazán tüntetés, hanem inkább buli. Emiatt el is üzletiesedett pl Hollandiábann (50 Euro a belépő fejenként, míg a Budapest Pride ingyenes). Tehát az már nem az a pride, ami ott 20-30-40-50 évvel ezelőtt volt.

Egyébként a pride nem csak egy felvonulás, hanem egy teljes program sorozat, csak a köznyelv hivatkozik rá felvonulásként. Vannak ott meetingek, workshopok, filmvetítések stb. Csak ezek nem kapnak média visszhangot.

" Tehát akkor marad a másik opció a Büszkeség. Nem értem miért büszke valaki arra, hogy meleg vagy más? Akkor pontosan a balosok miért szólják nacionalizmust? Mert hogy nem tudod irányítni, hogy hova születsz, se azt, hogy milyen rasszod van? Akkor a melegek miért büszék arra, hogy melegek? Ők se tudják ezt kiválasztani, senkise. Én sem vagyok büszke arra, hogy hetero vagyok :D "

A pride szót nem egységesen fordítják. Nem is annyira büszkeséget jelent, hanem inkább méltóságot. De maradjunk a büszkeségnél: Én semmi olyasmire nem vagyok büszke ami adottság, pontosan azért, mert az adott, nem én értem el, mi több,nem tettem érte semmit. Nem arra vagyok büszke, hogy meleg vagyok, hanem a felvállalására, ami csak 2022-ben történt meg teljesen egy hosszabb önismereti munka eredményeként. Egy viszonylag ellenséges országban ehhez már kell valamennyi bátorság (igazából még nyugaton sem "automatikus"), kell kiállás, esetenként vitakészség is, kell önismeret, önbizalom stb. Ezek tizenévesen nekem nem voltak meg. Ezek már nem adottságok, kellett tennem azért, hogy eljussak idáig. Remélem így már érthető a különbség ;)

A magyarság vállalása is lehet akár büszkeség/méltóság tárgya, pl Romániában, Szerbiában stb, ahol kisebbségben vannak, és nem éppen baráti velük az ország kormánya.

" Én jobberként elfogadom, hogy legyen a melegeknek gyerekük és házasodjanak is. A szélsőségekkel van a legtöbb baj, nem az alap emberi jogokkal. "

Szép és jó, de nem ez az általános a jobboldalon. A jobboldal (is) egy spektrum. Elég megosztottak és széttöredezettek, kb mint a baloldal. De azért az tuti, hogy nem ez a gondolkodás az általános a magyar jobboldalon. A Nyugat Európain esetleg igen.

" De ha lenne. Ha mindenki el lenne fogadva, akkor mi értelme van a Pridenak? Még mindig nem értem."

A jogok sajnos nincsenek kőbe vésve, azokat nem csak ki kell harcolnunk, hanem meg is kell tartanunk, mert mit ér az egyenjogúság, ha nem tartós? Ezenkívül az egy emlék is arra, hogy honnan kezdtük, honnan indultunk. 1970-hez mérve egyértelmű a fejlődés, és ez nem jött volna létre az lmbt mozgalom nélkül. A tudomány kiállása önmagában nem lett volna elég.

" a szexualitást nem lehet belenevelni, a gendert már igen. A gender pszihológiai alapon működik. "

Azt ugye tudod, hogy a gender jelentése társadalmi nem? Tehát, ha az embereket nem hímeknek és nőstényeknek nevezem (a biológia szerint), hanem férfinak és nőnek, az már gender kérdés.

" Viszont ha egy gyerek azt olvassa a neten, hogy ha a lányokkal barátkozik, akkor ő igazából lány. Szerinted ez nem káros? Vagy ha fiú kicsit lányosabb, akkor ő már egyből non bináris."

Arra gondolsz, hogy akkor azt hiszik, hogy ők transzok? Ahhoz, hogy valakit transzneműnek nyilvánítsanak (csúnyább szóval diganosztizáljanak, mert Mo-on ez hivatalosan betegség) ahhoz pszichiáteri vizsgálat kell mindenhogyan. Az semmit nem jelent még, ha ők állapítják meg magukról. És, ha az orvosi szakvélemény is megvan, még onnan is hosszú és keserves procedúra nemet váltani, ráadásul 18 év alatt még az ultraliberális Kanadában sem lehet :D Van egy transz ismerősöm, nem semmi kálvárián ment keresztül, hogy válthasson.

2018-ban törölte a WHO a transzneműség BNO kódját, az nem volt még olyan régen, így sok még a tévhit velük kapcsolatban.

aug. 9. 20:16
 33/33 anonim ***** válasza:

Akartam egy példát is, csak kifelejtettem: Ott van a Dél Afrikai Köztársaság. Jogilag egyenlőek a homoszexuálisok (igen, jól olvastad), van házasság és örökbefogadás is, ami párját ritkítja Afrikában.

A kormány ott pártoló, de a társadalom ellenséges. Így bármikor hatalomra kerülhet pl egy szélsőjobboldali kormány, ami visszaveszi ezeket a jogokat. Na, ezért is mondtam, hogy meg is kell tartani azokat az eredményeket,amiket elértek.

aug. 9. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!