Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért Kremlnek írják a Kremlin...

Miért Kremlnek írják a Kremlint itthon? Mindenhol Kremlin külföldön.

Figyelt kérdés
júl. 14. 18:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ilyen oldal is:

" [link]

"Официальный сайт Московского Кремля KREML.RU"

Orosz nyelvű, cirill betűs szöveggel.

Magyarra fordítva: A Kreml hivatalos oldala.

Valóban van "kremlin.ru" oldal is, valószínűleg azért, hogy a kettőt megkülönböztessék egymástól.

júl. 17. 12:25
 22/31 A kérdező kommentje:
Akkor mindkettő helyes. De a Kremlin nekem jobban tetszik.
júl. 17. 14:25
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Kremlin oroszul helytelen 🙂
júl. 17. 14:29
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
És magyarul is.
júl. 17. 14:30
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

#22 Az, hogy neked mi tetszik jobban, egy dolog, és más, hogy mi a helyes. Ez nem tájszólás kérdése, mint a "vörös/veres".

Én magyar szövegben soha nem hallottam/olvastam a "kremlin" változatot, de németben sem.

júl. 17. 16:50
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
#25 vagyok. Oroszban sem.
júl. 17. 16:51
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

A kremlin helyes amennyiben liberálisok vagyunk és épp szidjuk a velünk egyet nem értőket, pl "te kremlinbérenc putyinista!" vagy "te fidkány kremlin-ügynök!" stb. Ugyanis ekkor mi mint liberálisok hangsúlyozzuk, hogy még véletlenül sem vagyunk hajlandóak a ruszki neveket használni, ezzel is kifejezve putyin-ellenességünket. Plusz igazi progresszív haladó szellemiségről tesz tanúbizonyságot ha még a magyar elnevezések helyett is az American verziót használjuk (I am so open minded that I am speaking English now).

Ezért nagyon fontos, hogy Ukrajna esetében is mindig ukrán ejtés szerint ejtsünk ki mindent, azaz nem szabad a hagyományos magyar orosz-alapú elnevezést használni. Kötelező az angol ukrán-alapút. Tehát Kijiv-et kell írni, Harkov helyett Harkiv, Beregszász helyett Berehove stb ezzel is mutatva, hogy mi liberálisok milyen európéerek vagyunk.

júl. 17. 17:05
 28/31 anonim ***** válasza:
#27 de itt jön a csavar, mert Széll Kálmán teret viszont még mindig Moszkva térnek nevezik, mert azt Orbán nevezette át.
júl. 17. 17:19
 29/31 A kérdező kommentje:
25: nagyszeruen bizonyítod a legbutább embereket ma az országban. Ékes példája vagy!
júl. 18. 06:03
 30/31 A kérdező kommentje:

Közben megtaláltam a helyes kiejtéseket, országonként változik, a globális elfogadott a Kremlin (mint angol nyelv a világnyelv), de olaszul pl.: Cremlino,

Koreaiaknál: Keuremeullin, Írül: Creimil.

A többi helyes kiejtés:

[link]

júl. 18. 06:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!