Az étteremtulajdonosok voltak az elmúlt időszak legnagyobb haszonélvezői?
Bőven infláció feletti áremelés, pár év alatt 2-3-szoros drágulás, más szektorok aligha mertek hasonló pofátlanságot meglépni. Étteremben enni luxus lett.
Pofátlan visszaélés azzal, hogy az embernek ennie kell. Miközben sokan éheznek, ők pofátlan módon emelték égbe az áraikat, és még mindig van képük tovább emelni.
Ráadásul a pincér még pofátlan módon kuncsorog a mai napig a borravalóért, amit én már elvből nem adok, ilyen emelések után.
Az étteremtulajdonosok pofátlan módon extraprofitra tesznek szert
Amíg az emberek nem háborodnak fel, addig csinálják."
Hát ez az, hogy nem háborodtak fel, hanem ugyanúgy oda járnak.
"Sajnos nincs rajtuk nyomás."
Dehogynem, nem nem mész oda hanem tetszik.
Tekintve, hányan csődöltek be, nagyon nem. Mellesleg jó pár csődbemenetelnek pont az volt az oka, hogy féltek attól hogy ha túlságosan megemelik az áraikat, akkor majd nem járnak oda az emberek. Hát, jártak oda, csak mivel közben az alapanyagok ára, rezsiköltségek, munkabérek, stb mind rengeteget nőttek, egyszerűen képtelenek voltak kitermelni a megemelkedett költségeket.
A 2-3-szoros drágulás teljesen reális. Ráadásul se nem egyedi, se nem kirívó. Én pl műszaki cégnél dolgozom, és az elmúlt években teljesen rendszeres volt, hogy mondjuk a megszokott műanyag lemezek ára egyik hétről a másikra 30-50%-kal is drágult. Egyik hétről a másikra, nem pár év alatt. Konkrétan vannak olyan anyagok amiket ma már legolcsóbban is minimum hatszoros áron tudunk csak beszerezni 2020 elejéhez képest.
"Messze infláció feletti"
Ha azt nézed, hogy az elmúlt években mennyit inflálódott a forint, akkor egyáltalán nem igaz, hogy messze infláció feletti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!