Ha az országban nincs gazdagság, akkor miért vannak folyton tele az éttermek, vendéglátóhelyek és látni Budapesten percenként 5 különböző ételfutárt, akik a túlárazott, feláras ételt viszik az embereknek?
Mert a legtöbb magyar imád panaszkodni, sose jó és elég neki semmi. Tudod, aki panaszkodik, attól még azt is el kell venni, amilyen van. A legtöbb magyarnak az igényei az egekben vannak, amit nem fedez a havi bevétele, ezért panaszkodik. Szerintem is jó lét van. Nemcsak azért, amiket felsoroltál, de iszonyat sok az autó és már a legtöbb családban van minimum 1 db autó pl. (nekem nincs, mert nem látom az értelmét)
Bár az is igaz, hogy iszonyat kapzsi a magyar, pl. nálunk a városi piaci árak nagyon elszálltak, egyik standon 5 ezer egy kg friss zöldborsó, 2 m-terrel arrébb, meg egy ezressel olcsóbb. De a lakásárak is irreálisan magasak a fizetéshez képest.
Van fogyasztás (szerintem erre gondoltál), de nem elég. Érezhetően kevesebbet költünk, emiatt panaszkodnak a boltok is. Nem is csodálom, a tavalyi infláció 17,6% volt, a béremelések viszont átlag 10%, ráadásul egy csomó szolgáltatás most követi még csak le, így még kevesebb pénze marad az embereknek. De a boltok is csak panaszkosnak, ahelyett hogy tennének is valamit. Elsősorban ők határozzák meg az árakat, mondhatnák, hogy olcsóbban adják, aztán lenyomják a gyártó torkán, hogy ennyiért tudom eladni, vagy add te is olcsóbban, vagy nem fogom forgalmazni. A gyártó is kénytelen lesz erre reagálni, ha nem akarja lehúzni a rolót.
Azt meg abszolút nem értem, hogy ha például az élelmiszer drágul valami miatt, ami tök logikus és érrhető (pl drágult a gabona), miért lesz abszolút minden, például a telefon előfizetés is drágább? Az adótorony tudtommal nem gabonával működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!