Nek.tek mennyitől kezdődik a felesleges gazdagság?
pl. valakinek már onnantól az hogyha átlagos életet él, valakinek meg még az sem elég ha magángépe van.
Nektek hol van ez határ?
Alapvetően minden ami már a jólét feltételein túlmutat felesleges és csak a külvilágnak szól. Mert mi szüksége van egy embernek több jachtra, nyaralóra, luxuskocsira, ha a meglévők is tökéletesen ellátják a jóléti funkciót.
De úgyis meg lehet közelíteni a kérdést, hogy kinek mire van szüksége ahhoz, hogy jól érezze magát. Szerintem attól senki nem érzi magát jobban, ha felesleges doglokkal veszi magát körül ez mind csak pótcselekvés, vagy a vagyon fitoktatása ami pedig a külvilágnak szól és valamilyen komplexus miatt van.
4: Tipikusan önbizalomhiányt, kisebbrendűségi érzéseket probálnak meg felesleges luxussal magamutogatással kompenzálni.
Az ilyen "kopasz, kigyurt, szólizott tahok" 60 milliós mercedeszben az iskolapéldája ennek a működésnek, lelkiállapotnak.
Szerintem: akinek van 10 milka megtakarítása van, az már gazdag, de alsóhangon.
Akinek 100 milka megtakarítása van, akkor az már közepesen gazdag, alaphangon.
Ha több dolgom van, mint amennyit ki tudok használni. Egy medencés luxusvillát saját moziteremmel, buliszobával, edzőteremmel még bőven tudnék használni rendszeresen, ruhákból is vennék drágábbakat, de azért nem az lenne a lényeg, hogy minél ismertebb logók legyenek mindenen, hanem olyan márkák, amik tényleg a minőségre mennek és nem ez a tömeggyártott rabszolgatartó cégek termékei, az étkezésem is jobb minőségű lenne, stb.
De felesleges lenne már egy autó helyett több, meg több gép, több yacht amiket írtak.
Lehet felszínesnek tartani nyugodtan, de mondjuk egy hajót még nem éreznék feleslegesnek, mert szeretem a tengert és jobb lenne egy saját, ami úgy van berendezve ahogy nekem kényelmes és fixen ott van kéznél mindig, egy drága autóban is vannak olyan dolgok, amik miatt jobb, mint az olcsóbb, én mondjuk soha nem az árát néztem dolgoknak, hanem hogy mit tudnak, ha 60 milliós autóm lenne, valószínűleg nem azért vettem volna, mert húha 60 millió, hanem mert volt valami olyan extrája, ami megfogott. De nem kellene belőle három, csak hogy olyan problémáim legyenek, hogy na ma a kék vagy a sárga megy jobban a cipőmhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!