Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit jelent gazdagnak lenni?

Mit jelent gazdagnak lenni?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy szerinted aki gazdag annak mennyi pénze van? Milyen vagyontárgyai, ingatlanai vannak? Hogyan él? Meg lehet ezt így határozni?

2023. márc. 3. 19:17
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem azt jelentheti, hogy soha-sehol nem kell néznie az árakat és bármikor-bármit megvehet kajától a kastélyig és azon túl, amit csak megkíván!
2023. márc. 3. 19:23
 2/24 anonim ***** válasza:
35%

Állítólag nem az a gazdag ember, akinek nagy a vagyona, hanem akinek kevés a vágya.

Ajánlom az Aranypolgár c. filmet.

Számomra azt jelenti, hogy kapnék minden hónapban inflációkövetően 500.000 ft-ot, így szabadon azt csinálhatok, amit akarok.

2023. márc. 3. 19:25
 3/24 anonim ***** válasza:
50%
Anyagi függetlenséget maximális szabadság mellett.
2023. márc. 3. 19:42
 4/24 anonim ***** válasza:
83%

Az, hogy gazdag, az teljesen relatív fogalom, akár havi 1 millió forinttal is lehetnék szegény, ha a nagy rész elmenne hitelre, albérletre, családra, minden másra.

Ha valakinek nem kell azon aggódnia, hogy hogyan fog kijönni hónap végén, van kb. 2 évre tartaléka, ha esetleg bizonytalanná válna az élete, van egy háza, ahonnan nem lakoltatnák ki, akkor szerintem gazdag.

2023. márc. 3. 19:43
 5/24 anonim ***** válasza:
72%
Más dolgokkal foglalkozol, nem a költőpénzzel.
2023. márc. 3. 19:49
 6/24 anonim ***** válasza:
21%

Kettes, 500.000 forintból ugyan mit csinálnál?

Nemhogy lakást meg egy felsőbb kategóriás autót nem tudsz belőle venni, de meg hitelt is nehezen kapsz ennyi bevételre, gyereknevelésre, nyaralásra nem elég, szóval miben ereznéd magad gazdagnak? Ez max az a kategória ahol nem kell nézni hogy 500 forint az alma kilója vagy 600...

Havi 500ezer nem gazdagság, ez egy erősen visszafogott tök normális élet, ahol igenis bőven át kell gondolnod mire költesz.

2023. márc. 3. 19:55
 7/24 anonim ***** válasza:
72%
Ha nekem úgy küldene valaki havi 200 ezer Ft-ot fixen, hogy semmit sem kellene érte tenni, én már attól gazdagnak érezném magam! Nem vagyunk egyformák! :D
2023. márc. 3. 20:00
 8/24 anonim ***** válasza:
88%

6

Viszont nem mindenkinek vágya a felsőbb kategóriás autó, a gyereknevelés meg a nyaralás. Tehát ez megint csak nézőpont kérdése. Mindent az igények határoznak meg.

2023. márc. 3. 20:01
 9/24 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem mi nem vagyunk gazdagok. Havi 800.000 Ft körül van a bevételünk, plusz vállalkozásból 2-3 havonta 2-3 millió. Van 2 autónk (nem luxus kategória), egy lakásunk (sima belvárosi), egy nyaralónk a Balcsin és 9 millió megtakarításunk. Hitelünk nincs semmire. Nem élünk nagy lábon, de nem kell azon aggódni, hogy 28-án csizmát kell venni a gyerekeknek. A szupermarketekben nem nézek árakat, de pl az Arénában már néznék. 2 évente járunk külföldre nyaralni, de nem Dubajba meg a Maldív szigetekre. Tavaly Horvátországban voltunk, előtte Görögországban. Azok gazdagok, akik bármit és bármikor megvehetnek, luxus ingatlanban laknak, bejárónőjük van, étterembe járhatnak korlátlanul, luxus márkaboltban vásárolnak és többször mennek külföldre nyaralni a luxusba. De nekem nem is kell több, mint ami van.
2023. márc. 3. 20:26
 10/24 anonim ***** válasza:
58%

Ez egyénenként és településenként változó fogalom.

Az össztársadalmat vizsgálva meg a felső x ezer.

2023. márc. 3. 20:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!