Az miért lenne megoldás Trianonra, hogy szabadon utazhatunk?
Sokan ezzel próbálják kioltani a magyar igazságérzetet, hogy azért fölösleges foglalkozni Trianonnal, mert az EU lehetőséget biztosít a szabad utazásra az elszakított területekre is - már amelyek szintén EU-tagok.
De ezek az egyének szívesebben is utaznak emiatt Romániába, Szlovákiába, stb? Mert én pl. nem. Én akkor mennék Erdélybe, ha ahhoz nem kellene Romániába utaznom.
És a szabad utazás még nem jelenti, hogy Erdély, Felvidék meg a többi területünk megszabadult a román, szlovák, stb. uralomtól és ami ezzel jár az adott terület számára (elrománosítás, magyargyűlölet, magyar emlékek felszámolása-pusztítása, stb.).
Mi lenne, ha inkább visszaadnák nekünk elrabolt területeinket vagy legalábbis még magyarlakta határmenti sávokat és a Székelyföldet, és szomszédaink vigasztalódnának azzal a tudattal, hogy szabadon utazhatnak oda?
Magyarként a cél, hogy ki tudd fizetni a rezsit, és hogy a következő fizuig teljen kajára.
És ennyi.
Nem sok embert mozgat meg ilyen életmód mellett a nagymagyarország álom. Ami alapjaiban butaság mert mint írod is az eu lényege, hogy oda mész benne ahova csak akarsz. Nincsenek határok.
Ha látok (itt) egy ilyen kérdést, mikor még mindig
nagy Magyarországról fantáziál valaki, általában
megszoktam kérdezni: miből gondolja, hogy azok az emberek akik az elcsatolt területen élnek jelenleg, Magyarországhoz szeretnének tartozni ?
(Kárpátalja egy külön dolog)
Tavaly jártam Erdélyben, több embert megkérdeztem, nem akarnak Magyarországhoz tartozni. A jelenleg Ausztriához tartozó rész..
Na, ne.
#4 Nem csak a magyarokról van szó, sőt, a területmódosítások és országhatár-tologatások mögött többségében nem az ott élő népek akarata van, hanem valamilyen politikai vagy gazdasági érdek. Magyarország pl. a területei elcsatolása előtt rengeteg fát exportált, jelenleg importra szorulunk. A felvidéki erdők, gyorsfolyású vizek, az erdélyi bányák, ércek, nyersanyagok nagyon is hiányoznak az országnak, ahogy a Kárpátok vonala is, mint természetes védelmi vonal. Ezek katonai, gazdasági érdekek, függetlenek attól hogy a felvidéki magyarok éppen hol akarnak élni.
Más kérdés persze hogy az ország vezetése jelenleg alkalmatlan még ezen kicsi terület fenntartására is, hiszen hiába maradtak meg a remek termőföldjeink, a mezőgazdaságunkat az elmúlt néhány évtizedben szisztematikusan leépítették arra a szintre, hogy ma már egyáltalán nem versenyképes az európai vállalatokkal.
De a lényeg azon van, hogy az elvesztett területek hovatartozása nem csupán demográfiai kérdés, hanem sokkal több annál. EU sem lesz örökké, majd ha 50-100 év múlva felbomlik, megnézhetjük magunkat gazdaságilag és katonailag is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!