Mit értünk az alábbi mondat alatt? "A Montesquieu, francia gondolkodó nevével fémjelzett liberális hatalmi elmélet lényege, hogy a hatalom nem egységes, hanem egymástól elkülönülő ágakból kell álljon."
Tudom, hogy nem kell(ene) érteni, de egyszerűen nem hagy nyugodni.
Mi a fene az fémjelzett ebben a mondatban?
Szerintem a köztársaságra gondolt a szerző, amit Montesquieu neve fémjelez, hiszen az első komolyabb gondolatokat ő írta le ezzel kapcsolatban.
Az nem értem, hogy szerinted ezt miért nem kellene érteni?
3:
Már az 1-2 válasz sem egyezik
Ne játszd már meg magad, te mégis HÁNYSZOR használod a "fémjelzett" szót a mai világban?
2:
Arra írtam h nem kellene érteni, hogy nem ez a mondat lényege, nem ezen kellene fennakadni, hanem a mondat többi része a lényeg
Én se értem pontosan, mi a kérdés. Hogy mire utal a fémjelzett? Hiszen oda van írva:
"liberális hatalmi elmélet"
ma 20:35
"fémjelez"
fémjelez [e-ë] tárgyas ige -tem, ..lzett, -zen [e, ë, ë]
(átvitt értelemben, választékos) <Vmely alkotás, teljesítmény értékét, kiválóságát> tekintélyével, (hír)nevével bizonyítja, biztosítja, nyilvánvalóvá teszi.
Na abban ne is reménykedj :D
Olyan messze van az még, oda-vissza fogom tudni :*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!