Fideszesek, hogy van belőletek ennyi külföldön?
Én itt dolgozom, és hihetetlen, milyen mennyiségben találkozik veletek az ember. Hogy honnan tudható, hogy fideszes az illető? Magától hirdeti büszkén általában, nem kell rákérdezni ;)
Szóval, ha otthon olyan nagyon jó, itt meg rossz, nem is lehet annyit keresni, de ha lehet is, ugyanannyira jössz ki mint otthon, mert kint drága az élet, de ha mégsem, akkor lekaszabol a migráns, meg elveszik a gyerekedet átoperálni stb. stb. akkor miért jöttök ki?
Miért találkozom veletek egyre gyakrabban? Ez hogy összeegyeztethető nálatok morálisan? Vagy el van intézve azzal, hogy ami otthon mégis rossz, az a lassan 20 évvel ezelőtt kormány+Brüsszel hibája, és ennyi?
Bónusz kérdés: amikor olyan húrokat pengettek, hogy a külföldi, hazájukat elhagyó, "áruló" magyarok ne szavazzanak haza, mert "mi jogon pofáznak bele a haza dolgaiba" azt a külföldi fidesz támogatókra is értitek ilyenkor? 🤔
Igazi jobber tempó.
56-ban is a jobberek menekültek elsőnek az USA-ba.
Ezért vicces, hogy a ruszkik fasiszta felkelésnek tanítják a forradalmat 🤣
Elég kamunak hangzik. Az emberek jellemzően nem szokták fennhangon hirdetni a pártállásukat.
Ha mégis akad egy-két ilyen figura, akkor meg miért nem őket kérdezed?
3-as pedig az utóbbi időben elég sokan vannak. Munkám során napi több tucat emberrel foglalkozom.
Általában a szociálmédián hirdetik.
Amelyik olyan okos volt, hogy úgy gondolta, jó beszédtéma volna a drágalátos vezérünk, annak volt már, hogy mondtam, amennyiben szeretne a továbbiakban is velünk dolgozni, inkább ne emlegesse többet. Mivel eléggé rá vannak szorulva a szolgáltatásunkra, ezután már nem szokták többet szóba hozni :)
"Amelyik olyan okos volt, hogy úgy gondolta, jó beszédtéma volna a drágalátos vezérünk, annak volt már, hogy mondtam, amennyiben szeretne a továbbiakban is velünk dolgozni, inkább ne emlegesse többet. Mivel eléggé rá vannak szorulva a szolgáltatásunkra, ezután már nem szokták többet szóba hozn"
És egy újabb béna kamusztorival tetézed? Lol :D
Nem kamu sztori, ketten is úgy gondolták, hogy elkezdenek rizsálni, és hipp-hopp, eljutottak a témáig. Pedig én el tudom végezni a munkámat anélkül, hogy egy szót is váltanánk.
Otthon ugyanez. Második napja voltam Budapesten, nem vidéken (!), amikor taxiba kellett ülnöm. Pár perc után a sofőr szintén ott tartott, hogy a kormányt fényezze.
FB ismerőseim közül is akiknek tudom/sejtem a politikai hovatartozását, azok is többségben narancsosok, mert egyszerűen hirdetik.
Úgy látszik, ez sokuknak sajátja.
Ha én megtudom valakiről melóhelyen hogy hazaáruló fideszes azt tuti kirugatom.
A fa sznak hiányzik egy ge ci áruló a mindennapokba.
"Én itt dolgozom, és hihetetlen, milyen mennyiségben találkozik veletek az ember."
Hol??? Legalább egy országnevet nyögj már ki, lécci! :)
"Szóval, ha otthon olyan nagyon jó, itt meg rossz, nem is lehet annyit keresni, de ha lehet is, ugyanannyira jössz ki mint otthon, mert kint drága az élet, de ha mégsem, akkor lekaszabol a migráns, meg elveszik a gyerekedet átoperálni stb. stb. akkor miért jöttök ki?"
Még mindig nem árultad el, hol van az "itt". Németország? Ciprus? Moldova? Uruguay? Gondolom, Nyugat-Európára céloztál. Nos, azt senki nem mondta, hogy kint nem lehet többet keresni, mint itthon. Képzeld el, 2004-2010 között is rengeteg magyar ment ki nyugatra munkát vállalni, az EU-tagságunkkal megnyíló szabad munkaerőáramlás jegyében. Olyanok is, akik Gyurcsányékra szavaztak, mégis elmentek abból az országból, amelyet Gyurcsány vezetett, hogy aztán még kintről visszaugatva szidalmazzák Orbánt (személyesen is van ilyen ismerősöm). Nyugaton a fizetések tehát magasabbak, nem ezzel van a baj, hanem a demográfiai-, a migrációs-, a morális-, és a kulturális válsággal, amellyel küszködnek.
"Miért találkozom veletek egyre gyakrabban?"
Tényleg, miért is? Eddig úgy volt, hogy mi ostobák, tanulatlanok és röghöz kötöttek vagyunk; most meg kiderül, hogy szakképzett és idegen nyelvet beszélő megbízható és piacképes munkaerőt képviselünk külföldön. Hogy is van ez? :)
"...amikor olyan húrokat pengettek, hogy a külföldi, hazájukat elhagyó, "áruló" magyarok ne szavazzanak haza, mert "mi jogon pofáznak bele a haza dolgaiba" azt a külföldi fidesz támogatókra is értitek ilyenkor?"
Én sosem pengettem ilyen húrokat. Az a véleményem (és ami ennél lényegesebb, hogy így szól a választási törvény is) hogy minden határon túli magyar állampolgár szavazhasson a magyar választásokon, függetlenül attól, hogy saját szabad akaratából lépett-e le, vagy elüldözték, vagy Trianonban átrajzolták a feje fölött az országhatárokat. (Ezennel a bónuszkérdésedet is megválaszoltam, remélem kielégítő volt.) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!