Miért gondolják sokan, hogy aki nem dolgozik az egyből léhűtő semmirekellő?
Én például dolgoznék de nincs mit egyszerűen! régen ez nem így volt, amikor volt egy nagy család, adtak egy kapát az embernek, azt jóvan, tényleg csak az nem dolgozott aki nem akart. Aztán jöttek a szüleim (szüleink) azzal, hogy szerezzek diplomát mert akkor húdejólesz nekem. Szereztem, most mindenki belém rúg, hogy mér nem dolgozok, ha pedig elmagyarázom, hogy mi a helyzet (mint pl itt is) akkor meg ne ugassak mert hülye okoskodó egyetemista vagyok. Elcsesztem 5 évet az életemből, és nem vagyok sehol. Ha külföldre akarok menni "szerencsét próbálni" akkor meg az a baj. Ha szakmát akarok tanulni akkor meg az a baj, mert minek tanultam 5 évig, csak lopom az állam pénzét meg bulizok. Még mindig leginkább szakmát tanulnék, de még egy szakácsnak is kapcsolatok kellenek, hogy elhelyezkedjen valahol.
(Segélyt még sosem kértem, pedig szétlophattam volna már az államot.)
Szerintem az emberek döntő része (kivéve a cigányokat) akar dolgozni, csak nem tud hol. A munkaügyi központok smemit nem érnek, mivel tényleg nicns munka. De ezt csak az látja akinek nicns munkája, akinek van az meg leszólja a másikat, persze ő rohan egyből segélyért ha megszűnik a munkahelye.
Nem lenne jobb tényleg segíteni már a mási kembert, vagy legalább kicsit megértőek lehetnénk egymással, nem?
ma 06:43
A kérdező viszont egyike a felfelé nyaló, lefelé rúgó kollégáknak.
ma 09:30
Ami lényeges, azt leírtam. Vagy megérted, és akkor kicsit elszégyelled magad, vagy még szégyellni sem vagy képes magad, szerencsétlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!