Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért gondolják sokan, hogy...

Miért gondolják sokan, hogy aki nem dolgozik az egyből léhűtő semmirekellő?

Figyelt kérdés

Én például dolgoznék de nincs mit egyszerűen! régen ez nem így volt, amikor volt egy nagy család, adtak egy kapát az embernek, azt jóvan, tényleg csak az nem dolgozott aki nem akart. Aztán jöttek a szüleim (szüleink) azzal, hogy szerezzek diplomát mert akkor húdejólesz nekem. Szereztem, most mindenki belém rúg, hogy mér nem dolgozok, ha pedig elmagyarázom, hogy mi a helyzet (mint pl itt is) akkor meg ne ugassak mert hülye okoskodó egyetemista vagyok. Elcsesztem 5 évet az életemből, és nem vagyok sehol. Ha külföldre akarok menni "szerencsét próbálni" akkor meg az a baj. Ha szakmát akarok tanulni akkor meg az a baj, mert minek tanultam 5 évig, csak lopom az állam pénzét meg bulizok. Még mindig leginkább szakmát tanulnék, de még egy szakácsnak is kapcsolatok kellenek, hogy elhelyezkedjen valahol.

(Segélyt még sosem kértem, pedig szétlophattam volna már az államot.)

Szerintem az emberek döntő része (kivéve a cigányokat) akar dolgozni, csak nem tud hol. A munkaügyi központok smemit nem érnek, mivel tényleg nicns munka. De ezt csak az látja akinek nicns munkája, akinek van az meg leszólja a másikat, persze ő rohan egyből segélyért ha megszűnik a munkahelye.

Nem lenne jobb tényleg segíteni már a mási kembert, vagy legalább kicsit megértőek lehetnénk egymással, nem?

2010. okt. 18. 14:56
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
31%
nem.
2010. okt. 18. 15:08
 2/27 A kérdező kommentje:
miért nem?
2010. okt. 18. 15:09
 3/27 anonim ***** válasza:
56%
arra mondják aki nem is akar és élősködik
2010. okt. 18. 15:09
 4/27 anonim ***** válasza:
22%

gondolom nem mérnöki diplomád van.

nekem volt eszem, mikor egyetemre jelentkeztem, és nem ilyen média vagy közgáz tömegszakokra jelentkeztem.

2010. okt. 18. 15:10
 5/27 A kérdező kommentje:
rám is mondják, ez a baj
2010. okt. 18. 15:11
 6/27 A kérdező kommentje:
tanár szak
2010. okt. 18. 15:11
 7/27 anonim ***** válasza:
80%
hát na igen, meg ebben az országban azért szinte filozófiai kérdés, hogy ki is az aki dolgozik ?
2010. okt. 18. 15:13
 8/27 A kérdező kommentje:
mondjuk ha sikerülne tanárként elhelyezkednem, akkor is hallgatnhatnám hogy nem dolgozok... sírjak vagy nevessek?
2010. okt. 18. 15:17
 9/27 anonim ***** válasza:
54%

azért nehogy megbánd h van egy diplomád !

sajna itt nálunk ma ez megy, de aztán kicsit civilizáltabb országokban nézd meg egy sima középiskolai tanár mennyit keres (én speciel eldobtam magam, amikor meghallottam, amikor Norvégiában voltunk, de máshol is a mi fizetésünk többszöröse), valamiért itt nem becsülik meg, épelméjű országokban meg tudják h a tanár megfizetendő és megbecsülendő "szakma"

2010. okt. 18. 15:17
 10/27 anonim válasza:
66%
Van diplomám, + 2nyelvet beszélek anyanyelvi szinten mégis gyárban dolgoztam most 2hónapig betanított munkásként. Leépítés miatt kirúgtak mert az újak közé tartoztam. Mindenkitől én is csak a rosszat kapom. Egyetem mellett végig volt diákmelóm de most semmi. Ahol élek lehetetlen lenne. Támad mindenki mert itt lakom még és azért is ha elakarnék költözni. Nagyon sok gonosz ember van :(
2010. okt. 18. 15:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!