Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mikor kezdték el szégyellni...

Mikor kezdték el szégyellni magukat a fasiszták?

Figyelt kérdés
Pár éve még rengeteg ember büszke volt arra, hogy fasiszta. Most pedig amikor nevükön nevezzük őket, felháborodnak. Mikor és miért kezdték el a fasizmusukat titkolni, tagadni?

2023. szept. 22. 10:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
48%

A fasiszták a 20. század közepe óta nyilvánvaló okokból titkolják a közösség elől fasiszta mivoltjukat. Itthon a 2000-es évek elején a gárda, jobbik és egyéb fasisztoid szervezetek révén valóban felerősödtek az efféle vélemények.

A fidesz átvette ezeket az "értékeket" a zsidózáson kívül és kijelentette, hogy ez a normalitás. Ezzel elhitette a fasiszták nagyrészével, hogy ők normálisok és a világ lesz egyre aberráltabb.

2023. szept. 22. 10:51
 2/14 anonim ***** válasza:
37%

1

Tűpontos

2023. szept. 22. 11:00
 3/14 anonim ***** válasza:
45%
Lehet, hogy a 2000es évek környékén, volt egy ilyen időszakuk, de jelen kormányzat, nem hiszem, hogy annyira szégyelné, mikor Horty-t élteti és könyveket darál le nyilvánosan.
2023. szept. 22. 11:15
 4/14 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező: kik azok az emberek pontosan?

Csak akkor lehet tudni, hogyha meg tudod mondani biztosan ugyanazok az emberek írták pár éve mint most,de ha a gykt nézed itt mivel névtelenül írnak nem tudhatod ugyanazok irnak vagy nem, szoval ez így meg nem válaszolható !

2023. szept. 22. 11:20
 5/14 anonim ***** válasza:
53%
Vélhetően olyanokat fasisztázol le, akik nem fasiszták, igazi libsi módjára.
2023. szept. 22. 11:30
 6/14 anonim ***** válasza:
40%
Én nem szégyellem, hogy fasiszta vagyok. Büszke vagyok rá. Ez a normális, nem az elembétéqú és a deviáns aberrált viselkedés.
2023. szept. 22. 11:34
 7/14 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem valamikor a 2010-es évek legelején alakult ki a dolog.

Nem is az hogy szégyellik, csak belátták hogy széles körben ezzel nem tudnának érvényesülni, ezért bújtatniuk kell a valódi ideológiai hovatartozásukat.

pl. ott van a Mi Hazánk Mozgalom

Az tipikus példája ennek. Ők azok akiknek a kemény magja a 2000-es évekbe karlengetett, sieg heil-ezett, vállaltan hungaristák, neonácik voltak, ma meg már kikérik maguknak. Miközben semmi nem változott rajtuk, csak ez ma már egy olyan stigma amit nem akarnak felvállalni.

2023. szept. 22. 11:54
 8/14 anonim ***** válasza:
20%
Manapság már a cencel cultúrára is használják a liberrált fasiszta jelzőt és a normális régi konzervatív fasiszták, ezért nem akarnak velük közösséget vállalni
2023. szept. 22. 11:59
 9/14 anonim ***** válasza:
43%
Itt azonnal lefasisztáznak, ha nem támogatod pl a melegházasságot. Én is megkaptam többször is, pedig semmi köze a fasizmushoz.
2023. szept. 22. 12:16
 10/14 anonim ***** válasza:
37%

Talán a 2. vh után, addig egész divatos eszme volt, nem tűnt veszélyesnek.

Másrészt a fasiszta, náci, stb. jelző nagyon primitíven leegyszerűsítő. Bármire rámondják, és szinte senki sem igazán fasiszta vagy náci, hanem rengeteg árnyalat van. Pl. van, aki csak utálja a romákat, de semmi másban nem "fasiszta".

2023. szept. 22. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!