Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Tényleg létezik/létezett...

Tényleg létezik/létezett ilyen munkahely vagy ez csak legenda?

Figyelt kérdés

Többen is beszéltek már róla, ezért felteszem kérdésnek.

Egy külföldi tulajdonú SSC jellegű cégről van szó.

A munkaidő nyilvántartás, ami nagyon furcsán működik náluk.

A munkavégzés egy irodában történik, viszont, amikor valaki kilép vagy belép az irodába, kártyát kell használni, ami rendezi az időadatokat.

Azaz, csak az irodában töltött idő számít munkaidőnek.

Ha valaki kimegy pisilni, vagy vízért, akármiért akkor az levonódik automatikusan a munkaidőből.

Ezért az ott dolgozóknak mindig több időt kell az irodában töltenie.

2023. aug. 22. 15:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

"Azaz, csak az irodában töltött idő számít munkaidőnek."

Szerintem legenda. Én felajánlanám a többieknek, hogy kimehetünk együtt, mindenki az én kártyámmal, fél óra a büfében, de akkor ők vesznek nekem szendvicset meg kávét. Így nekik is jut szabadidő, és még fizetniük sem kell érte (hiszen papíron ők mindvégig az irodában voltak), és nekem is megéri, egy ebéd fél órányi munkámért.

2023. aug. 22. 15:16
 2/19 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudom.
2023. aug. 22. 15:16
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Persze, több is.
2023. aug. 22. 15:28
 4/19 anonim ***** válasza:
96%
1: Egy ilyen visszaélés kiderül, és repültök mindannyian, kamera van.
2023. aug. 22. 15:29
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy létezik, én is dolgoztam ilyen helyen.

Úgy jártunk ki cigizni, hogy 5-6an egyszerre, és mindig csak egy ember nyitott a kártyájával oda is, vissza is.

2023. aug. 22. 15:30
 6/19 anonim ***** válasza:
91%

"és repültök mindannyian"

Én aligha. Eleve el sem vállalnék ilyen munkát.

2023. aug. 22. 15:30
 7/19 anonim ***** válasza:
81%

Multiknál alap.

A Bárdi autó és az Unix is ilyen.

Forgókapus be és kiléptető van a vécére, étkezőbe, dohànyzóba.

Napi 1 órája van ezekre a munkavállalóknak, ha több időt volt bent azt le kell túlórázni.

Ha kevesebbet akkor az erre adott idő csak simán ugrott aznapra.

A munkahelyi be és kilépésnél is kártyát kell érinteni.

2023. aug. 22. 15:42
 8/19 anonim ***** válasza:
68%

"Ha valaki kimegy pisilni, vagy vízért, akármiért akkor az levonódik automatikusan a munkaidőből."

Erről volt egy egészen az Európai Unió Bíróságáig eljutó per, ahol ebben a kérdésben precedensértékű döntés született, ami kimondja, hogy az alapvető egészségügyi szükségletek fedezésére eltöltött idő (tehát WC-zés, vízfogyasztás, esetleg gyógyszerek bevétele, stb.) munkaidőnek számít, és a munkáltató NEM akadályozhatja meg a munkavállalókat abban, hogy ilyen célból munkaközi szünetet vegyenek igénybe. Tehát nem, ilyen rendszer Magyarországon nem működhet legálisan.

2023. aug. 22. 15:44
 9/19 A kérdező kommentje:

7#

Forgókapu, csekkoló rendszer nagyon sok helyen van.

Viszont, olyat én még nem láttam,hogy a WC-re menést , céges büfébe, HR irodába kiugrást levonják a munkaidőből.

2023. aug. 22. 15:45
 10/19 anonim ***** válasza:
88%
8-as válaszomhoz hozzátenném, hogy a magyarországi jogszabályok adatvédelmi okokból SZIGORÚAN TILTJÁK annak az ellenőrzését és/vagy nyílvántartását (pl. egy beléptetőrendszer alkalmazásával), hogy egy alkalmazott mikor veszi igénybe a mosdót.
2023. aug. 22. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!