A véleményem az hogy az embereknek mindig kell egy bünbak.
2023. aug. 13. 22:13
2/11 anonim válasza:
Mert ők ateistának tartják magukat. Nem mondhatják, hogy Isten rótt ilyen sorsot rájuk. Megrögzötten bizonygatni fogják, hogy márpedig ők ateisták.
Most fogjuk meg és vonjuk ki Istent a képletből! Mi marad? Marad ő, meg egy felsőbb hatalom, akinek mukodésére ő nem lehet befolyással, mivel ha befolyással lenne akkor ő is hibás annak működésében. Akkor legyen ez a hatalom a kormány.
Na már most mért szar az ő élete? Ő a hibás? Hát ezt nem fogja vállalni, ő mindent tökéletesen csinál, nem lehet hibás, Istent meg kizártuk, akkor tehát ki a hibás? Ki maradt még talpon a képletben?
Tudja valaki a megoldást? :)
2023. aug. 13. 22:21
3/11 anonim válasza:
A képlet magyarázata:
Az ilyen elfuserált emberek mind megrögzött ateisták. Istenről hallani sem akarnak. Ugyanakkor mániákusan hisznek egy földöntúli erőkkel bíró felsőbb hatalomban, amit úgy hívnak kormány. És aki mindent irányít és mindent teremt vagy épp elpusztít. Gyakorlatilag Istenben hisznek, isteni tulajdonságokkal ruházzák fel, csak nem így nevezik. Mert annyira ugyan felvilágosultak, hogy vallásuk ne legyen, de annyira nem, hogy a saját életüket rendben tudják leélni. És annyira sem, hogy ha valamit elcsesznek azt felvállalják és rendbehozzák. Arról mindig egy külső erő tehet egy felsőbb hatalom, egy kormány. Ő sohasem önhibájából nem boldogul, hanem mert ellehetetlenítik fentről.
2023. aug. 13. 22:31
4/11 árokpart válasza:
Magyarán aki Istenhívő az nem kritizálhatja a kormányt és az esetleges hibás döntéseit? Hát ez aztán szuper ez ám a demokrácia, demolratikus felfogás.
2023. aug. 13. 22:56
5/11 anonim válasza:
Tudjátok, arra már párszáz éve rájöttek, hogy a vallást külön kell választani a politikától. És akár keresztény, zsidó, modhamedán, hitgyülis vagy ateista vagyok, bizony bőven van okom hibáztatni a kormányt is. Nyilván igyekszem fenntartani magam, csak úgy k*va nehéz, hogy például a fizetésem egyharmadát lehúzzák, mert valamiből ugye yachtot is kell venni. Aztán még adózzak az után is bőven, amit megvásárolok, jól tudva, hogy hova megy az a pénz. Nem egészségügyre vagy oktatásra. Nincs ettől hányingered?
2023. aug. 13. 22:57
6/11 anonim válasza:
Szerintem sokszor jogosan teszik ezt, gondolj bele szabályok között élünk, amik befolyásolják az életünk, pozitív vagy negatív irányba, ezeket a szabályokat nem mi írjuk, hanem a kormány.Csak egy szög egyszerű példa: Ha te nyomorba születsz, tizedik gyereknek a döngölt padlóra, én pedig jól szituált család, második gyermeke vagyok, szép ház jó anyagi helyzet stb Mennyire indulunk egyenlő esélyekkel ? Semennyire! Ha mondjuk egy intelligens kormány vezette volna az országot még mielőtt te megszületsz és a szabályokat úgy írja meg hogy mindenki addig gyárthat gyereket amíg takarója ér akkor jó eséllyel neked nem kel végig csinálnod ezt a szenvedést...És ez csak egy egyszerű példa... Nem a mi feladatunk a szabályokat megírni de befolyásolják az életünk szerintem jogosan szidják a kormányt....
2023. aug. 13. 23:09
7/11 anonim válasza:
Mivel a kormány az összes sikert (akár tényleges, akár látszólagos) a saját sikerének igyekszik bemutatni, ezért adja magát a lehetőség, hogy a kudarcokért is ő a felelős...
2023. aug. 13. 23:14
8/11 anonim válasza:
Szerintem mindenki fizesse a saját oktatását.
Igen is az az egyetemista jobban megbecsüli az oklevelét aki önköltségesen végez, mint akinek az állam fizeti ki a 7-8 félévet...
2023. aug. 14. 06:56
9/11 anonim válasza:
Érdekes kérdés. Gyúúúúrcsán idején 2006-2010-ben nagyon ugatott mindenki, hogy "Mennyééé dóóógozni!", meg hogy "Minek a vizitdíj?", utána jött Viktorta, aki nagyon sokmindenkinek keresztbe tett, de még akkor is maradt a 2006-2010-es pofázások. Jött azért a CSOK, az ingyenótók, az SZJA-kedvezmény, mint valami ingyenélési lehetőség sokaknak.
A lényeg: a magyar a felelős gondolkodást nem képes megtanulni.
2023. aug. 14. 07:26
10/11 anonim válasza:
Mert nem tudják, hogy a kormány csak helytartói szerepet tölt be, valójában mások uralkodnak felettünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!