Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért kell 3 évig azért...

Miért kell 3 évig azért tanulni, hogy egy irodában dolgozzon az ember, vagy mért kell egy fogorvosnak 5 évet szenvdedni, hogy fogorvos lehessen?! Mikor ébred rá az emberiség, hogy az egész rendszer úgy rossz ahogy van?

Figyelt kérdés

2023. aug. 4. 06:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
98%
Miért, szerinted mennyit kéne? Szeretnéd, hogy olyan fogorvos csinálja a fogaidat, aki youtube tutorialokból tanult?
2023. aug. 4. 06:25
 2/22 anonim ***** válasza:
97%
Hogy minél biztosabban és hatékonyabban el tudja végezni a munkáját. Mert mégis mit gondoltál?
2023. aug. 4. 06:47
 3/22 anonim ***** válasza:
96%

Hát, már nem azért, de nekem van egy nagyon speciális fogászati problémám és tudom mostmár mi fán terem a tudásuk. Már nem is mennék el olyan fogorvoshoz akinek nincs nemhogy 5 év fogorvosija, de legalább 15 év gyakorlata. Plusz lehetőleg egy általános orvosija ami után szájsebész szakorvos is.

És igen, qurva sokat fizetek a fogorvosomnak... De meg dolgozott érte

2023. aug. 4. 06:57
 4/22 A kérdező kommentje:
Elég 2 év
2023. aug. 4. 07:03
 5/22 anonim ***** válasza:
2%

Annyiból igaza van a kérdezőnek, hogy rengeteg felesleges dolgot tanítanak a főiskolákon, csak azért, hogy kitöltsék az időt.

De ugyanez a középiskolákra is igaz. Használta valaki ebben a büdös életben a másodfokú egyenlet megoldóképletét?

2023. aug. 4. 07:07
 6/22 anonim ***** válasza:
84%
Kb mindenki akinek a munkája során számokkal, változókkal is dolgoznia kell. Bármilyen természettudományos, közgazdasági, pénzügyi, mérnöki, stb pálya.
2023. aug. 4. 07:16
 7/22 anonim ***** válasza:
15%
6. Ezért pont elég lenne a főiskolán tanítani, mivel soecifikus, szakmához kötött.
2023. aug. 4. 07:19
 8/22 anonim ***** válasza:
73%
Egyébként mérlegképes könyvelő vagyok, számokkal dolgozom szerintem, de életemben nem használtam.
2023. aug. 4. 07:20
 9/22 anonim ***** válasza:
95%

"Ezért pont elég lenne a főiskolán tanítani, mivel soecifikus, szakmához kötött."

1. Pont hogy nem specifikus, mivel potenciálisan rengeteg szakmához köthető.

2. A felsőoktatás lényege, hogy egy már meglévő alapra épít specifikus tudást. Az alapokat értelemszerűen még a középiskolában meg kell szerezni.

3. A matematikaoktatás lényege eleve nem az hogy képleteket magolj, nem véletlen lehet érettségin is bármelyiket kilesni a függvénytáblázatból. Hanem hogy megértesse veled, hogyan kell használni ezeket a képleteket, ezzel képessé válj logikai összefüggéseket átlátni, adatokat értelmezni, stb.

2023. aug. 4. 07:30
 10/22 anonim ***** válasza:
16%

Irodai dolgozónak elég lenne 8 általános.

Kattintgatás meg nyomtatás. Ehhez aztán diploma kell.

2023. aug. 4. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!